NAJNOVIJE NA PORTALU

DOMOVINSKI RAT IVICE JURJEVIĆA

DOMOVINSKI RAT IVICE JURJEVIĆA

11. veljače, 2015.

???????????????????????????????

Iz tiska je izišla najnovija pjesnička zbirka Ivice Jurjevića naslovljena Domovinski rat, koja je predstavljena 7. veljače 2015. u šatoru među braniteljima prosvjednicima iz Udruge 100% invalida Domovinskog rata u Savskoj 66 u Zagrebu, koji su 111. dan prosvjedovali tog dana pred Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske. Riječ je o zbirci od 40 pjesmama u kojoj svaka pjesma svojim zasebnim naslovom tematski opisuje Domovinski rat kao najsvetiji hrvatski događaj tijekom povjesnice u Hrvata. Zbirku su prestavljali Ivan Borovec, predsjednik Hrvatskog domobrana podružnice Zagreb, hrvatski književnik Ante Matić i predsjednik Udruge 100% invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, ali i pjesnik sažeto je predstavio svoju zbirku uz recitiranje nekoliko pjesama pri tomu je vodio i program prestavljanja.

Predstavljanje zbirke uz 100% invalide branitelje u šatoru zaista je bila posebna svečanost za pamćenje kojeg su glazbeno dojmljivo upotpunili članovi pjevačkog zbora umirovljenika iz Botinca, pojačani pjevačima iz Starog Brestja, koje dirigentski prevodi harmonikaš Ivan Kačurov i, uz mnoštvo ljubitelja pjesnikove poezije koji su došli na prestavljanje zbirke baš svi u jedan glas pjevali su skladno iz srca vječne nezaboravljive pjesme. Počelo je izvođenjem državne himne Lijepa naša domovino točno u podne, nakon čega je pjevački zbor tijekom predstavljanja otpjevao još nekoliko domoljubnih hrvatskih pjesmama na radost svih nazočnih i, da se ne zaborave. U šatoru program predstavljanja zbirke uz branitelje završen je izveđenjem pjesme Jedna je Hrvatska u 13. sati.

Pjesnička zbirka Domovinski rat  sve uglednijega hrvatskoga pjesnika zapravo je nastavak njegove zanovjetno domoljubne faze pjesništva. Predgovor zbirci pod naslovom Čestitka hrvatskog branitelja, napisao je Hrvatski branitelj Đuro Glogoški. Knjižicu je u svojoj ediciji objavio nakladnik Hrvatska dijaspora, a pokrovitelj naklade je udruga Hrvatski domobran. Predstavljanje zbirke podržao je Nikola Matičić, predsjednik Hrvatskog domobrana iz Rijeke. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code