ŽELJKO LENART SE LAŽNO PREDSTAVLJA, PREDSJEDNICA JE MARIJANA PETIR

ŽELJKO LENART SE LAŽNO PREDSTAVLJA, PREDSJEDNICA JE MARIJANA PETIR

25. siječnja, 2017. 3 komentara

 

 

Uvidom u registar političkih stranka na dan 23. siječnja vidi se da je kao osoba ovlaštena za zastupanje Županijske organizacije HSS-a SMŽ upisana Marijana Petir, kao predsjednica a ne Željko Lenart.

Skupština održana u prosincu je sazvana od strane nenadležnog tijela, sazvao ju je Željko Lenart kao nelegalni ovlaštenik predsjedništva, što je protivno odredbama Statuta HSS-a. Prije toga je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo županijsku organizaciju HSS SMŽ, a da nikad nisu dostavili odluku o suspenziji, na koju je po Statutu HSS-a propisano pravo žalbe, već su na istoj sjednici istovremeno imenovali za ovlaštenika Željka Lenarta premda sam pojam ovlaštenik ne postoji u Statutu HSS-a. Osim toga Željko Lenart je protustatutarno raspustio organizacije u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru, a to jedino može napraviti županijski odbor. Ivica Perović kao predsjednik organizacije u Lekeniku nije stigao niti napisati žalbu zbog raspuštanja

Tekst: HSS SMŽ

Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Sisačko-moslavačke županije održana 8. prosinca 2016. godine u Repušnici je ilegalna, a tome u prilog ide i činjenica da do danas izabrano vodstvo na čelu sa Željkom Lenartom nije upisano u registar političkih stranaka te samim time nema ovlasti za zastupanje županijske organizacije. No, to dosad nije spriječilo Željka Lenarta da se lažno predstavlja kao predsjednik HSS SMŽ.

Članovi HSS-a predvođeni Marijanom Petir zatražili su od Ministarstva uprave poništenje navedene skupštine budući da ista nije održana u skladu sa Statutom Hrvatske seljačke stranke kao niti sa Zakonom.

Skupština održana u prosincu je sazvana od strane nenadležnog tijela, sazvao ju je Željko Lenart kao nelegalni ovlaštenik predsjedništva, što je protivno odredbama Statuta HSS-a. Prije toga je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo županijsku organizaciju HSS SMŽ, a da nikad nisu dostavili odluku o suspenziji, na koju je po Statutu HSS-a propisano pravo žalbe, već su na istoj sjednici istovremeno imenovali za ovlaštenika Željka Lenarta premda sam pojam ovlaštenik ne postoji u Statutu HSS-a. Osim toga Željko Lenart je protustatutarno raspustio organizacije u Petrinji, Glini, Lekeniku i Majuru, a to jedino može napraviti županijski odbor.

Ivica Perović kao predsjednik organizacije u Lekeniku nije stigao niti napisati žalbu zbog raspuštanja, na što po Statutu ima pravo, a već je Željko Lenart imenovao povjerenicu Maricu Zlovolić koja je sazvala nelegalnu skupštinu u Lekeniku, na kojoj nije bilo kvoruma, jer općinska organizacija HSS-a broji 405 članova, što znači da je od ukupno 80 delegata trebalo biti prisutno najmanje 41 za kvorum, a bilo je prisutno  20 članova koji čak nisu bili niti delegati, no svejedno je Marica Zlovolić izabrana za novu predsjednicu, a izabrani su i delegati koji su sudjelovali na skupštini županijske organizacije. Sve te radnje čine skupštinu ŽO HSS SMŽ od 8. prosinca 2016. godine nelegalnom.

Uvidom u registar političkih stranka na dan 23. siječnja vidi se da je kao osoba ovlaštena za zastupanje Županijske organizacije HSS-a SMŽ upisana Marijana Petir, kao predsjednica a ne Željko Lenart. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 27 siječnja, 2017, 00:17

  HSS ,KAO KATOLIČKO-KMETSKA, ROBOVSKA LATIFUNDIJA ,VIŠE NE POSTOJI.

  TAKO JE OD DANAS ,NOVA HRVATASKA, NE STRANKA,NEGO ORGANIZACIJA GRAĐANA HRVATSKE KOJI SU OKRENUTI PROIZVODNJI HRANE I ZAŠTITI PRIRONE OKOLINE, KOJA JE OSNOVNI I NAJVAŽNIJI UVJET OPSTOJNOSTI GRAĐANINA HRVATSKE.

  HSS- JE OD DANAS ,ORGANIZACIJA HRVATSKIH GRAĐANA ,A NE LATIFUNDIJA ROBOVSKIH KMETOVA ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJEM SU ROBOVALI 7OO GODINA I KOJI SVOJU EGZISTENCIJU ,DANAŠNJIM DANOM ,TEMELJE NA SVJESTI SVOJIH ČLANOVA ,DA SU SVJESNI VREMENA U KOJEM ŽIVE I SVIH NAUČNIH DOSTIGNUĆA LJUDSKOG UMA A KOJI SE PREDICIRAJU U PLANETRANOJ TEHNICI I TEHNOLOGIJI KOJA ĆE IM BITI GLAVNI OSLNOAC U STVARALAŠTVU ,A NE ROBOVSKOM RADU, U GRAĐENJU BUDUĆNOSTI KOJA VIŠE NEĆE BITI POLJODJELSKA U SMISLU DOSDAŠNJEG ROBOVANJA NEIZVJENIM PRIRODNIM POJAVAMA I DRUŠTVENO –NEIZVJESNIM ODNOSIMA ,STRUKTURIRANIM KALSNO- KAPITALISTIČKO-EKSPLOATATORSKIM I PLJAČAKAŠKIM SUSTAVOM ODNOSA.. HRVATSKI GRAĐANI, ČLANOVI OVE ORAGNIZACIJE OKRENUTI SU PROIZVODNJI I STVARALAŠTVU NA PODRUČJU PROIZVODNJE HRANE I ZAŠTITI PRIRODNIH RESUSRSA,FLORE , FAUNE I ČISTOĆE PRIRODNE OKOLINE U KOJOJ BORAVE I STVARAJU UVJETE ŽIVLJENJA, KORISTEĆI SE PLANETARNOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA ĆE BITI OSNOVNA I VLADAJUĆA PERSPEKTIVA BIVSTVOVANJA,RAZVOJA I SVEUKUPNE PERSPEKTIVE RAZVOJA I OPSTANKA LJUDSKE ZAJEDNICE.
  ZATO JE SKUP IZABRANIH PREDSTAVNIKA ODLUČIO UJEDINITI SVOJE POLITIČKE SNAGE U TRAŽENJU PARTNERA KOJI IMAJU ISTE ILI NAJSLIČNIJE PROGRAME DA MIJENJAJU SEBE I SVOJE VIZIJE I SVIJET U KOJEM ŽIVE, RADI STVARANJA NAJBOLJE PERSPEKTIVE U SKLADU SA VLADAJUĆOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM, A KOJA IMA PLANETARNE MOĆI DA SLUŽI ČOVJEKU ,ODNOSNO ZAJEDNICI GRAĐANA NA OVIM PROSTORIMA ,JER JE TA VLADAJUĆA TEHNIKA I TEHNOLOGIJA PORUŠILA SVE GRANICE DOSDAŠNJIH LJUDSKIH PODJELA,KAKO TERITORIJALNIH TAKO I ONIH IDEOLOŠKIH I TRADICIONALNIH KOJIMA SU DO SADA ROBOVALI.

  PREMA TOME , BIVŠA HSS I NJEN DOSADAŠNJI PREDSJEDNIK ,PRINC OD KAPTOLA ,SLJEDNIK ZATUCANIH I NEUKIH ALI INDOKTRINIORANIH KLERIKALNO-OSIONIH KLATOLIKA BRAĆE RADIĆA SLJEDBENIKA STEPINČEVSKE KMETSKO ROBOVSKE TRADICIJE NA SELU JE OD DANS U ROPOTARNIOCI POV IJESTI ,A NOVA NARAODNA STRANKA UDRUŽENIH PROIZVIOĐAČA HRANE I ZAŠTITE OKOLIŠA POSTAJE NARODNA ZAJEDNICA PROIZVOĐAČA. NOVIM USTROJEM POSTAJE OZBILJNA DRUŠTVENA ZAJEDNICA,NIKAKO I NE KAO STRANKA, JER JE TO KLASNI USTROJ, KAPITALISTIČKO-KATOLIČKE,KMETSKO-ROBOVSKE EKSPLOATACIJE ,A ONA JE NARODNA ZAJEDNICA JEDNAKIH KOJA SE OPREDJELILA ,ŽIVOTOM I STAVRALAŠTVOM, PROIZVODITI SVE VRSTE IZVORNIH PRIRODNIH PROIZVODA KOJE PRUŽAJU GEOGRAFSKI UVJETI NA PROSTRORIMA NA KOJIMA JE SMJAEŠTANA ZAJEDNICA HRAVTSKIH GRAĐANA, A ONA JE SMJEŠTENA ,NA SREĆU ,U GEOGRAFSKIM PROSTORIMA KOJI PRUŽAJU UVJETE ZA DIFERENCIRANOST I RAZANOLIKOST PRIRODNIH PROIZVODA I TIME PRUŽAJU OSNOVU DRUŠTVENE PODJELE RADA I POSTICAJ ČLANOVA ZAJEDNICE,SMJENJIVANJEM PRIRODNIH USLOVA U KOJIMA OBITAVAJU,NA UMNOGOSTRUČIVANJE DRUŠTVENIH POTREBA, SPOSOBNOSTI SREDSTAVA ZA RAD I NAČIN RADA. DAKLE ,SVOJSTVA GEOGRAFSKE SREDINE USLOVLJAVAJU RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA ,A RAZVITAK PROIZVODNIH SNAGA USLOVLJAVA RAZVITAK EKOMSKIH A SA NJIMA I SVIH DRUGIH DRUŠTVENIH ODNOSA.
  DAKLE ,TO JE OSNOVNI I POKRETAČKI MOTIV ZA NOVIM USTROJAVANJEM ZAJEDNICE HS-A I TRAŽENJEM PARTNERSKIH ,POLITIČKIH I SVIH DRUGIH SNAGA NA PROSTORIMA HRVATSKE DA SE UJEDINE NA OVOM PROGRAMU KOJI ĆE BITI OKOSNISCA STVARALAŠTVA I NAPRETKA HRVATSKIH GRAĐANA. A TO ĆE BITI I POVIJESNA PREKRETNICA U SVIJESTI HRVATSKIH GRAĐANA DA SE NAKON 7OO GODINA ROPSTVA HRVATSKOG GRAĐANINA ,A POSEBNO ONIH ŽIVUĆIH NA SELU, IZBAVE IZ ROPSTVA KASTINSKE I RELIGIJSKE TLAKE ZLOČINAČKOG KAPTOLA ,KOJI JE KROZ POVIJEST,PIŠE KRLEŽA,SVAKU BUNU HRAVTSKIH ROBAOVA PROTIV TLAKE CRKVENIH VELIKAŠA, UGUŠIO U KRVI A NJIHOVIM VOĐAMA ODSJECALI GLAVE ILI IH KRUNILI UŽARENOM ŽELJZNOM KRUNOM ,KAKO SU TO UČINILI MATIJI GUPCU,KOJEGA JE KAPTOLSKI BISKUP OSUDIO I KRUNIO.

  PO PRVI PUT SE HRVATSKI GRAĐANIN -SELJAK OKREĆE SAMOM SEBEI I SVIM SVOJIM LJUDSKIM SPOZANJAMA DA JE SVJESTAN SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI,A ON JE SVIJET ZAJEDNISTVA KOJEG OBJEDINJUJE NAJMAOČNIJA TEHNOLOGIJA NAŠEG VREMENA ,PA GRAĐANI HRVATSKE ,KOJI SU OKRENUTI POLJODJELSTVU ODLUČILI BITI SVOJI NA SVOME, ŠTO ĆE REĆI , NIKADA VIŠE KMETOVI ,ROBOVI U SLUŽBI KAPITALA ,A POD POKRIVITELJSTVOM ZLOČINAČKOG KRŠĆANATVA IZ ČIJIH GAĆA JE EMANIRAO KLASNO-ZLOČINAČKI KAPITALISTIČKI SUSTAV ODNOSA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 26 siječnja, 2017, 01:12

  Hrvatska bez političke Kastracije, tj. Lustracije je isto kao da zatvorenicima daješ da se kandidiraju za saborskog zastupnika ili Predsjednika Države!
  Ti takvim ljudima možeš to zakonski zabraniti ali će oni opet se kandidirati sve dok mi njima nismo odrezali jajca!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 26 siječnja, 2017, 01:08

  Mi Balkanci!
  Ništa novo!
  Dok se Hrvati svađaju Srbija se širi!

  Da članovi HSS-a još uvijek nisu izabrali MARIJANU PETIR za Predsjednicu HSS-a je dokaz da se i tu još uvijek ne radi o stranki nego o frakciji komunističke partije koju danas nadzira Udba!

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code