ŽELJKA MARKIĆ: INDEX SUSTAVNO VRIJEĐA VJERNIKE

ŽELJKA MARKIĆ: INDEX SUSTAVNO VRIJEĐA VJERNIKE

19. travnja, 2016.

images|cms-image-000039449

U Bujici je u ponedjeljak 18. travnja gostovala predsjednica udruge „U ime obitelji“ dr. Željka Markić. Izrazila je svoje oduševljenje činjenicom da je više od 200.000 vjernika u Katedrali i zagrebačkoj Dubravi došlo vidjeti sv. Leopolda Mandića. Pohvalila je ulogu HRT-a koji se napokon ponaša profesionalno i otvorio je prostor stvarnim i važnim događajima.

Osvrnula se i na pisanje Indexa: “Nisam za to da se zabranjuje iznošenje mišljenja na pristojan način, ali koji je to poriv da se vrijeđa ljude koji u nešto vjeruju?! Zašto to dopuštaju naše institucije?! Očekujem da napokon obave svoj posao i pošalju poruku da nikome nije dopušteno vrijeđati ljude koji se ne slažu s nekim stavovima… A Indeks sustavno vrijeđa… Postali su poznati po objavi porno filma sa Severinom i zbog toga završili na sudu i izgubili. Kod njihovog pisanja naročito je prisutan seksizam i omalovažavanje žena… Pogledajte samo kako su seksistički vrijeđali predsjednicu… Kada smo pobijedili na referendumu za obitelj, objavili su hrvatsku zastavu s kukastim križem – i nisu za to odgovarali jer su očito, uživali nečiju zaštitu… Političari su tom portalu i sličnim medijima, dali dozvolu za progon i sustavno vrijeđanje protivnika, što je neprihvatljivo. No, sada više nema Milanovića da štiti Babića!

U Bujici je objavljen prilog novinarke Lorene Šafarić („Miljenik SDP-a i jugoslavenski portal ismijavali hrvatskog sveca i vrijeđali katolike“) čiji tekst donosimo u cijelosti: Katolička Hrvatska odala je u proteklih tjedan dana najviše počasti našemu svecu Leopoldu Mandiću. Po želji pape Franje, sveti Leopold Bogdan Mandić proglašen je zaštitnikom Godine milosrđa, a tisuće Hrvata na čelu sa zagrebačkim kardinalom Josipom Bozanićem, dočekali su njegove relikvije. I dok su mnogi hrvatski katolici, dužnosnici, političari, poduzetnici, a ponajviše običan svijet – do dugo u noć – od Jelačić placa do zagrebačke Dubrave – čekali u redu kako bi svetom Leopoldu iskazali vjeru, privrženost i poštovanje, bilo je i onih koji su se usudili teško uvrijediti našega sveca: „Ljudi, ima u Konzumu govedine starije od sv. Leopolda, a kraći je red.“ Ovako nakaradni šovinistički stav pun mržnje prema hrvatskim vjernicima, na svom privatnom facebook profilu iznio je osuđeni kriminalac, blizak Milanovićevom SDP-u Matija Babić. Njegov govor mržnje lajkali su mnogi SDP-ovci, ali i ostali nevjernici, Jugoslaveni i anarhisti. Osim na privatnom facebook profilu, svetog Leopolda Mandića Babićevci su izvrijeđali i na portalu Index: „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u!“ Hrvatski vjernici ostali su šokirani ovakvim – do sada nezabilježenim javnim uvredama. Krenula je i peticija kojom se od Agencije za elektroničke medije traži najstrože financijsko kažnjavanje Indexa, portala kojeg za račun SDP-a kontrolira ucijenjeni Matija Babić. O povezanosti Milanovićeve Partije i besprizornog Babića svjedoči i saborsko pitanje kontroverznog Neđe Stazića u kojem se on čudi zašto HRT nije prenosio predstavljanje Vesne Pusić, kandidatkinje za Glavnu tajnicu UN-a, ali jest Leopolda Mandića… Branitelji iz Savske među prvima su ustali protiv teških uvreda u kojima se Sveti Leopold uspoređuje s govedinom, a katolički vjerski obred naziva nekrofilskim orgijanjem. Vijeće za elektroničke medije sastavljeno od kadrova bivše Milanovićeve vlasti, Babića i Index ne žele drastično kazniti, unatoč činjenici da je na njihovu adresu u Jagićevoj 31 – već pristiglo na stotine pritužbi zbog eklatantnog govora mržnje i vrijeđanja vjerskih osjećaja milijuna hrvatskih katolika. S druge strane, neki članovi Vijeća već danima lobiraju u HDZ-u za svoj ostanak, iako je resorni ministar dr. Zlatko Hasanbegović, sukladno zakonu, predložio njihovu kompletnu smjenu. T

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=-2Z_yXwt4Tw&feature=youtu.be

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 27 listopada, 2017, 23:33

  POŠTOVANA MARKIČKA,
  O ČEMU VI TO, NAS GRAĐANE BIJUZURLUČITE , POŠTOVNA GOSPOĐO,MARKIĆ!!?? O NEKIM,PO VAM UVREDAMA, NEKIH VAŠIH VJERNIKA , KOJE , KOJIH I KAKVIH VJERNIKA ,KOJI TOBOŽ TRPE UVREDE ,OD NAS GRAĐANA. PA NAM OBJASNITE,POŠTOVNA GOSPOĐO, TKO SMO TO MI, A TKO STE TO VI.A ONDA NAM PO ISTOM PRINCIPU RECITE ,KOJI SU TO VAŠI VJERNICI I KAKVI, KOJI SU DRUKČIJI OD NAS, I KAKVO TO ONI POSEBNO VJEROVANJE SLIJEDE ,KOJE ODUDARA OD NAS VEĆINE, DA IM TA VEĆINA KRITIČKI MORA OSPORAVATI NJIHOV NAČIN DJELOVANJA. OBJASNITE NAM ŠTA SU TO ,PO VAMA, VAŠI VJERNICI I U KOJU TO VAŽNU ,DRUŠTVENO UZVIŠENU, VRIJEDNOST VJERUJU DA BI BILI IZVRGAVANI ,KAKO TO VI TUMAČITE ,VRIJEĐANJU OD NAS VEĆINE.. PA ZAR VI TE VAŠE VJERNIKE NE DRŽITE KAO ČLANOVE ISTE ZAJEDNICE ,KOJI ŽIVE ISTE DRUŠTVENE PROLEME ,SA NAMA VEĆINSKOM VEĆINOM ,ZBOG ČEGA SU PODLOŽNI SVAKOJ VRSTI KRITIKE . PO SVEMU,TREBALO BI ZKLJUČITI DA SU VAŠI VJERNICI NEKA SEKTAŠKA ZAJEDNICA KOJA SVOJE PONAŠANJE NE TEMELJI NA ZAJEDNIŠTVU I ZAJEDNIČKIM INTERESIMA,JER NIJEDNA ZAJEDNICA,REČE VELIKI FILOZOF HEGEL, NEMA PERSPEKTIVU OPSTANKA, KOJA SVOJE ODNOSE NE TEMELJI NA ZAJEDNIČKIM I ISTIM INTERSIMA.
  PA JE OČITO ,AKO POSTOJI TAKAV ODNOS OD NAS VEĆINE,DA TU VAŠU ZAJEDNICU ,NEKIH VJERNIKA, IZVRGAVAMO UVREDAMA , DA POSTOJE OPRAVDANI DRUŠTVENI I DRUŠTVENEO-EKONOMSKI RAZLOZI KOJI TOJ VEĆINI NALAŽU DA SVAKO SEKTAŠENJE NEKE MANJINE IZVRGNE OŠTROJ KRITICI ,JER ,KAKO REČE VELIKI FILOZOF ,HEGEL,SAMO ZAJEDNIČKI I ISTI INTERESI ČINE JEDNU ZAJEDNICU PRODUKTIVNO PROSPERITIETNOM I PERSPEKTIVNO ODRŽIVOM.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code