NIKOLA ŠIMIĆ TONIN POBJEDNIK NATJEČAJA ZA ESEJ O TUĐMANU

NIKOLA ŠIMIĆ TONIN POBJEDNIK NATJEČAJA ZA ESEJ O TUĐMANU

11. studenoga, 2022.

 

Na raspisani natječaj za kratki esej na temu „Dr. Franjo Tuđman – utemeljitelj Republike Hrvatske“, kojeg je, u povodu 100. obljetnice rođenja,  organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), pristiglo je 17 radova, među kojima i iz Kanade, Australije i Njemačke.

Prosudbeni sud, sastavljen od sedam hrvatskih branitelja, najboljim je proglasio esej književnika i hrvatskog dragovoljca, koji živi i stvara u Dragi kod Pakoštana, Nikole Šimića Tonina s nazivom „Krv i suze, Od Zvonimira, Do Tebe…Koliko stoljeća ima?“

Od prispjelih radova, žiri je pohvalio i esej dr. Eduarda Pavlovića  „Krivi put“ iz Opatije.

Najboljem autoru pripast će Velika zlatna plaketa.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 13 studenoga, 2022, 03:50

  DOMOVINSKI RAT ,KRIŽARSKE SUŠTINE,PO IDEJI FRANJE TUĐMANA!!!!
  TKO JE FRANJO TUĐMAN???ZLOČINAC-PROZELIT!!,UTEMELJITELJ
  HDZ-EA, ZLOČINAČKE FALANGE , RUŠITELJ SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE DRŽAVE HRVATSKE I REINKARNATOR STEPIČEVE BOŽJE DRŽAVE .

  PA SE PITAMO ,TKO JE FRANJO TUĐMAN, DA BUDE UKIPLJEN U ZAGREBU:?? KAO SATRAP ILI ZAPDNI –KAPITALISTIČKO –KATOLIČKI EKSPONENT ZA RUŠENEJ SOCIJALIASTIČKE ,SAMOUPRAVNE HRVATSKE I REINKARNIRANJE ,DRUGE STEPINČEVSKE, AMANET BOŽJE DRŽAVE ILI KAO CRKVENI FEUDALAC PO UZORU NA CRKVENOG VELIKAŠA FRANJU TAHIA???
  KAKVOG LI ANAKRONIZMA????

  A FRANJO TUĐMAN JE IZDANAK SEOSKE PROVINCIJE , IZ OBITELJSKE I SOCIJALNE SREDINE KOJA JE BAŠTINILA KULT KMETOVSKE POSLUŠNOSTI CRKVI I NJENIM NAMJESNICIMA I SEOSKIM PANDURIMA U SLUBI FEUDALNE CRKVENE DINASTIJE.
  NJEGOV UZRAST SE DOGAĐA NA RAZMEĐI MNOGIH SVJETOVNIH TURBULENCIJA ,KADA NE USPJEVA DA IH SUVERENO POIMA I SEBE ODREDI U ONOM SUVREMENOM SMJERU ,JER GA JE KOČILO NJEGOVO KATOLIČKO, KMETSKO VREDNOVANJE KOJE JE BILO DALEKO OD SVIH SUVREMENIH POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU.
  ALI , VIHOR II SVJETSKOG RATA MU JE PRUŽAO ŠANSU ,JER SE NALAZIO U VEĆ ZRELIM GODINA KADA SVA ZBIVANJA OKO NJEGA PROTURIJEČE NJEGOVOM KATOLIČKO-KMETSKOM IDEALU ,VJERNIKU CRKVE U HRVATA I NJENOJ ULOZI KOJA JE POSTALA NEŠTO ŠTO ,PO NJEGOVOM POIMANJU CRKVE I ONIH VRIJEDNOSTI KOJE SU DIO NJEGOVOG ODGOJA ,ONIH KMETSKIH POSTULATA ,NE PODUDRAJU SA NOVOM ULOGOM CRKVE U RATNIM DJELOVANJIMA. NARAVNO ,ON NIJE BIO SVJESTAN DA JE GALVNI POKRETAČ I INICIJATOR NOVOG POKRETA ZA ČISTOĆU KATOLIČKE EVROPE, UPRAVO POSTULAT KASTINSKE CRKVE UVJEK B IO I OSTAO.
  ZAPADNA ,KATOLIČKA DINASTIJA ,KOJA JE 4O GODINA VODILA RAT PROTIV SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA , A KOJI SE ZVAO HLADNI RAT ,ALI SVIM MODERNIM SREDSTVIMA TEHNIKE I TEHNOLOGIJE,SA CILJEM UNIŠTITI SOCIJALIASTIĆKE DRUŠTVENE I DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE , SADA JE NAŠLA U NAŠEM ZAGORSKOM DERANU PRAVOG KATOLIČKOG KRIŽARSKOG STOŽENIKA ČIJI JE ZADATAK ,UZ APSOLUTNU PODRŠKU SVIM SREDSTVIMA VATIKANA I VOJNOG PAKTA ,SVETE ALIJANSE, DA OTVORI RATNI FRONT PREMA ISTOKU ,PREMA RUŠENJU KOMUN IZMA , POD PAROLOM =NACH OSTEN=. ETO TO JE DANAS NOVI KATOLIČKI SUSTAV ROBOVSKIH ODNOSA KOJEG NAM JE U AMNET OSTAVILA STEPINČEVA ZLOČINAČKA CRKVA SA SVOJI PROZELITOM,FRANJOM TUĐMANOM.
  PA SE TREBA PITATI ,TKO TO OPET DANAS, NAMA ANTIFAŠISTIMA , VRAĆA SJEĆANJA NA TA KRVOLOČNA STEPINČEVSKA VREMENA , DEVEDESETIH PROŠLOG STOLJEĆA, KOJIMA JE GLAVNI KUM BIO ,SAMOUKI POVIJSNIČAR ,ZAGORSKI DERAN I KATOLIČK PROZELIT ,KOJI SE NIKADA NIJE ODMAKNUO OD KMETOVSKE POSLUŠNOSTI MAJCI, STEPINČEVSKOJ CRKVI,MAKAR GA POVIJESNI ODMAK NIJE NIŠTA NAUČIO.
  .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code