ZBIRNO IZVJEŠĆE 31. KOLA PRVE HNL

ZBIRNO IZVJEŠĆE 31. KOLA PRVE HNL

2. svibnja, 2017.

 

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 31. kola MAXtv Prve HNL, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

HNK RIJEKA – NK INTER 2 : 0

Utakmica 31. kola MAXTV Prve HNL odigrana je u subotu 29. travnja 2017. u 19.00 sati na stadionu Rujevica pred preko 5.000 gledatelja, od kojih je bilo oko 1.000 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), dok gostujućih navijača nije bilo. Susret je odigran bez navijačkih incidenata, osim što je u nekoliko navrata Armada bacala plastične čaše preko ograde prema terenu.

NK ISTRA 1961 – HNK HAJDUK 0 : 2

Na stadionu „Aldo Drosina“ u Puli odigrana je u nedjelju 30. travnja 2017. u 15.00 sati utakmica 31. kola MAXTV Prve HNL pred gotovo 3.000 gledatelja, od kojih je preko 700 bilo pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka), te osamdesetak članova Demona (navijačka skupina NK Istra 1961). Navijalo se glasno, pa i žestoko. Torcida je najvećim dijelom utakmice korektno i sportski podržavala svoju ekipu, da bi u 70-oj minuti jednom skandirala „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a koncem utakmice (89. minuta) uslijedilo je piromansko „veselje“ pa su se čula tri topovska udara, zapaljeno je nekoliko dimnih kutija, 5-6 baklji, od kojih je jedna bačena na sam teren.

GNK DINAMO – NK CIBALIJA 6 : 0

Utakmica Dinamo – Cibalija održana je u Zagrebu na stadionu Maksimir pred oko 2.500 gledatelja od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys (GNK Dinamo) i oko 10 pripadnika navijačke skupine Ultras (NK Cibalija).

Na samom početku utakmice i to u 3.minuti, BBB započinju skandirati “HNS pederi, nogomet ste sjebali”, a odmah potom u 4. minuti “Jebo vas Mamic”. Tokom prvog poluvremena više su puta skandirali protiv Zdravka Mamićaposebno u 19. Minuti kada skandiraju “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”, a u 20-oj “Mamiću znaj, svemu je kraj, zbogom, i više se ne vraćaj”.

U drugom poluvremenu u 57. minuti BBB ponovno počinju sa “HNS pederi, nogomet ste sjebali” i odmah zatim “Jebo vas Mamić”. U 69. i 70. minuti BBB započinju s trošenjem svog pirotehničkog materijela i bacili su prve topovske udare. U 72. minuti skandiraju “Mi smo Bad Blue Boysi, među nama vlada ludilo, razbit ćemo pičku svakom ko ne voli Dinamo” uz nova dva topovska udara. U 74-oj nastavljaju sa “Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave”. Vrhunac je uslijedio .u 75′ i 76′ kada je upaljena 1 signalna baklja – popularna bengalka i jedna dimna baklja, te bačena 4 topovska udara. Nakon toga su organizatori nekoliko puta pozvali navijače da prestanu s upoabom pirotehničkih sredsrava. Navijači su se nakratko smirili, ali u 81-oj ponovno počeinju s provokacijama pjesmom “Doći će i taj dan odjebat će

narkoman. Bit će to novi rođendan tvoj, bit ćeš opet Dinamo”.
Od 84′ do 87′ pjevaju “Zdravko i Zorane spremajte kofere, cijeli grad mrzi vas i pjeva na sav glas, jebi se Zdravko s tobom je gotovo”. Vrijeđanje su završili u 87′ i 87′ kada su dva puta ponovili “Poslušaj nas čovječe iz svečane lože, nama nitko Dinamo uzeti ne može” i „Mamiću Cigane”.

NK OSIJEK – NK LOKOMOTIVA 1 : 0

Utakmica 31. kola MAX TV 1. lige odigrana 1. svibnja 2017. u 18.00 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku pred oko 2000 od kojih 200 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijek). Utakmica je protekla u korektnoj navijačkoj atmosferi.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code