ZAVIJANJE I ISMIJAVANJE HRVATA

ZAVIJANJE I ISMIJAVANJE HRVATA

19. veljače, 2020.

 

Bolje da smo interpretaciju ove svečane pjesme slušali od nekog djeteta u vrtiću nego ovo „zavijanje“, koje nema veze ni s pjesmom ni domoljubljem.

Zakon o grbu, zastavi i himni, čl. 19., uz ostalo ističe: „Himna Republike Hrvatske ne smije se izvoditi na način i u prilikama koje vrijeđaju ugled i dostojanstvo RH.“.

Dakle, može se slobodno reći da je ovakvo izvođenje himne „vrijeđanje ugleda i dostojanstva Republike Hrvatske“, što govori samo za sebe, ili bolje rečeno o onima koji su dopustili da se nešto sveto na ovakav način izvede u sklopu jednog od najznačajnijih političkih događaja

Napisao: Mladen Pavković

Izvođenje hrvatske himne „Lijepa naša domovino“ tijekom inauguracije Zorana Milanovića za predsjednik RH u interpretaciji Josipe Lisac, inače jedne od najboljih i najpoznatijih hrvatskih glazbenih diva, bilo je jadno i žalosno. Takvu interpretaciju još nikada nismo čuli.

Bila je to neka druga, nama neuobičajena himna, pjesma u kojoj se Josipa Lisac naprosto narugala Hrvatima, a poglavito onima koji su stvarali i utkali živote u slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Zavijanje

Bolje da smo interpretaciju ove svečane pjesme slušali od nekog djeteta u vrtiću nego ovo „zavijanje“, koje nema veze ni s pjesmom ni domoljubljem.

Zakon o grbu, zastavi i himni, čl. 19., uz ostalo ističe: „Himna Republike Hrvatske ne smije se izvoditi na način i u prilikama koje vrijeđaju ugled i dostojanstvo RH.“.

Dakle, može se slobodno reći da je ovakvo izvođenje himne „vrijeđanje ugleda i dostojanstva Republike Hrvatske“, što govori samo za sebe, ili bolje rečeno o onima koji su dopustili da se nešto sveto na ovakav način izvede u sklopu jednog od najznačajnijih političkih događaja, koji ne dopušta baš nikakve improvizacije.

Odličje kardinalu Kuhariću

Nakon što je na kraju svog mandata, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, uručila Josipu Bozaniću posmrtno odlikovanje za zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Franju Kuharića (Gornji Pribić, 15. travnja 1919.- Zagreb, 11. ožujka 2002.) uz čestitke i zahvalnost jedino je što možemo još reći – nikad nije kasno!

Riječ je o Veleredu predsjednika Franje Tuđmana s lentom i Danicom, koje se, na inicijativu hrvatske predsjednice, dodjeljuje nažalost i najvjerojatnije prvi i zadnji put, jer njezin nasljednik Zoran Milanović teško da će nastaviti ovu inicijativu, jer za njega i njegovu crvenu partiju ime prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe znači malo ili ništa.

Kolinda Grabar Kitarović je istaknula da se ovo odlikovanje dodjeljuje kardinalu Kuhariću kao „crkvenom pastiru i moralnom autoritetu hrvatskog naroda, kao izraz najvišeg priznanja Hrvatske za izniman doprinos u promicanju hrvatskih državnih i nacionalnih interesa u zemlji i inozemstvu, posebice za promicanje državljanskog jedinstva i nacionalnog zajedništva, državotvornosti i duhovnih vrednota hrvatskog naroda.“

Sve je to točno, ali – što se čekalo do sada?

Naime, i na ovom primjeru ponovno je pokazano i dokazano da se pojedine hrvatske velikane sjetimo tek nakon deset i više godinama nakon njihove smrti.

Kuharić je itekako zaslužio ovo, ali i mnogo veće odlikovanje, ali – u vrijeme života!

Što se čekalo da mu ga tada nitko nije uručio?

Nu, što je tu je. Sada je na redu Grad Zagreb, ali i Kuharićev nasljednik Josip Bozanić, koji bi zajedno trebali (već su trebali!) provesti inicijativu koju često ističemo tj. da se u glavnom gradu po najvećoj i najznačajnijoj ličnosti Katoličke Crkve u Hrvata (uz Alojzija Stepinca) napokon nazove jedna ulica ili trg, kulturna i ina ustanova i da mu se negdje na ulazu u Katedralu podigne dostojno spomen-obilježje te da se osnuje i muzej u kojem bi se poglavito mladi mogli upoznati s likom i djelom čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Da se ne zaboravi! T

41 komentar

Uskoči u raspravu
 1. Lisica neizlječivo psihički oboljela
  #1 Lisica neizlječivo psihički oboljela 24 veljače, 2020, 11:01

  Lisica je neizlječivo bolesna žena, osobito od vremena smrti njena idola i partnera Karla Metikoša. Što onda zaključiti. Najmanje to da je i naručitelj psihotične svečane pjesme Zoran Milanović jednako neizlječivo bolestan. Ali, ti bolesni Hrvati…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. HR DOMOLJUB
  #2 HR DOMOLJUB 23 veljače, 2020, 19:55

  Nekoliko dana prije zavijanja “umetnica” je proslavila rođendan u Beogradu. Tamo je imala “koncerat”, ha ha ha ha…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 23 veljače, 2020, 22:48

   hebeš “hṙvatskoga” domoljuba koji piše vůkovim sṙbskim krivopisom i glasa se na “sṙbskohṙvatskom” jezičnom mješancu. daklë, jeda li slučajno pod oviem “umëtnica” nisi mislił međuočesnom utlinom na slovënsku “umëtnicu”?! vjerojatno jesi, po svem sudeć. nuti, glavno je da vam brena půni banditićev hercegbosnograd (zagreb) i da se na njenih koncertih “klatite u transu”, sṙbskohṙvatski licemjerni pizduni.

   Odgovorite na ovaj komentar
   • HRVATSKI DOMOLJUB
    HRVATSKI DOMOLJUB 25 veljače, 2020, 16:34

    Pepe, kretenčino nepismena, kaj se ti drogiraš il’ si lud? Pa štokavština je uvijek bila hrvatska ali ju je Smrdin Vuk ukrao od Hrvata. Smrdi sve kradu od Hrvata pa su tako ukrali i veliki dio hrvatskog jezika te to pokradeno proglasili svojim. Krali su i običaje, pjesme (npr. “Oj hrvatska mati”), prezimena (do prije sto godina Smrdi uopće nisu ni imali prezimena za razliku od Hrvata koji ih imaju stoljećima). Oteli su nam i čitav niz gradova… a i dan danas nam puno toga kradu i proglašavaju svojim. Pepe, Smrdine, “bre posedni” se ti “lepo” na “traktorče” i MRŠ za Smrdiju! Ha ha ha ha ha ha…

    Odgovorite na ovaj komentar
    • Anonimno
     Anonimno 25 veljače, 2020, 16:54

     Hrvatski govnoljube.

     Odgovorite na ovaj komentar
     • CRO ŠTEMER
      CRO ŠTEMER 25 veljače, 2020, 19:15

      Smeće jedno smrdljivo, ne diži glavu i mrš nazad na traktor!

    • pepe
     pepe 29 veljače, 2020, 01:43

     sṙbski kurčeljube (lažni hṙvatski domoljub), sṙbi su ti izpṙčili balkansku sṙbsku mater, i zato si izpał ovako sjeban banditićev polupismeni sṙbski opančar, koji uztrajno sere na sṙbohṙvatskom jeziku s bosanskohercegovačskim izgovorom i naglasnim kajko-srajkanjem nalik sṙbinu banditiću, hercegovačskom bjelobječvašu, nabijem vas oba balkanska bezprudna pizduna turkom i tatarem na kite rodovite. vās sviet danas zna, majmune sṙbski nedojebani, da su turci i tatari sa sṙbsko-vlašskom čeljađu napůčili opustošenu slavoniju i dalmaciju tiekom svoje dvostoljetne vladavine, dočim su sṙbe, bosance, svetosavske hercegovce, bůgare, vlahe/rumune, gṙke, čṙnogorce, arbanase/albance, turke i tatare prëhodivše na austrijsko ozemlje, austrijanci naseljavali u zaleđu varašdina, u iztočnoj sloveniji okolo metlike, u žumberku, i dielno čakovcu. to isto su benetčani/mletčani/venecijanci, majmune nepismeni balkansko-sṙbski činili u istri, sve do kopra. napokon, svi jezikoslovni fakulteti u svietu ter najglasovitïja sveučilišta tvṙde da su hṙvati najvećim dielom ukrali/uzeli sṙbski jezik. ukratko, sṙbski majmune, čṙnac i mulat nigdar ne će postati bielci, ne gledé na to koliko kričali, pak tako ni ti sṙbine nigdar ne ćeš postati hṙvat, jer bo ti je genetika bosansko-iztočnohercegovačsko-čṙnogorsko-sṙbska. pravi hṙvati danas žive u mađarskoj, italiji, austriji, češskoj/moravskoj, slovačskoj i južnoj poljskoj, gdje su jih turci i tatari protjerali u XVI i XVII stoljeću. sṙbi popůt banditića i njegove desnoga jajeta “pavleta kalinića” (svi “kalinići” su vāsda bīli hercegovačski sṙbi, i nakon čto su jih franjevci prëkṙštavali) nigdar ne će bīti hṙvati, pak tako ni ti.

     Odgovorite na ovaj komentar
   • Anonimno
    Anonimno 26 veljače, 2020, 07:56

    P3epe, kmetu, ne pišu Hrvati po vukovom pravopisu. Inače bi pisali kao što govore. Debilu Američki, da si nešto vrijedio ostao bi tamo. Zašto Englezi i Amerikanci ne pišu keltski, saksonski…
    Književni hrvatski jezik je stoljećima izgrađivan i zajedno s pismom latinicom priznat je kao posebno nematerijalno dobro od UN-a. Negdje su osvajači nametali svoj jezik, a negdje su u osvojenim zemljama prihvatili jezik domicilnog stanovništva.
    Hrvatski jezik, potječe iz Bosne i Katolička crkva ga je nazvala Lingua ilirica, bio je ako ne prvi jedan od pet prvih narodnih jezika na kojemu su se slavile mise u8 katoličkim crkvama, to je bilo prije gotovo tisuću godina. Znaš što je za vas debile američke tisuću godina?
    Znaš li da su Hrvati izmislili ćirilicu, ali su kasnije prihvatili latinicu. Jezik diše i teče kao potok jezična septička jamo

    Odgovorite na ovaj komentar
    • pepe
     pepe 29 veljače, 2020, 02:14

     bosanskohercegovačski sṙbine (bezimeni/anonimni seronjo), čto se ti uobće javljaš ovako nepismen jezični sṙbohṙvat u svezi s nëčim čto je za tebe strana susjedna zemlja? rad sam ti pojasniti stanovite osnove, polupismeni balegare. ukratko, sva svjetska glasovita sveučilišta prëdvođena američskim harvardom, danas tvṙde da hṙvati u osnovi obće na sṙbskom novočtokavskom jeziku s hṙvatskimi izgovornimi vlastnostmi i posebnostmi. to je utvṙđeno jošter u XIX stoljeću, sṙbohṙvatsko-tursko-škutorski balkanski majmune. isto tako je davno dokazano da hṙvati i danas pišu na vůkovu sṙbskom krivopisu, i na sṙbskoj iztočnohercegovačskoj novočtokavskoj ijekavsko-jekavskoj jezičnoj osnovi iz XVIII stoljeća, koju su pozdnïje “YU jezičari” usuglašeno “doradili” u ovo današnje balkansko YU sranje koje je službeni štandard u hṙvatskoj, ali i u tvojoj bosni i hercegovini, izgovorno ekavskoj sṙbiji ter ijekavsko-jekavskoj čṙnoj gori. kašić je jošter u XVII stoljeću jasno naglasił da je njegov jezik “bosanski”, ali je zato hṙvatski plemić i “legendarni” isusovac križanić (uz ostale svoje sudobnike popůt budinića) opisał kašićev jezik kakoti nedvojbeno “sṙbski”.
     ono bosanskohercegovačsko ćirilično pismo “bosančicu” franjevci i dubrovčani su zvali u XVI stoljeću “sṙbsko pismo i jezik”, za čto postoje brojni poviestni dokazi. za razliku od portugalcev, španjolcev, francuzov, niemcev, englezov i arabov, sgoljno za primjer, hṙvati pišu po vůku i danas, onako kako sṙbohṙvatski polupismeno seru skrozi usta, i to ravno na vůkovu sṙbskom krivopisu, kako je davno potvṙđeno u obïju “jugoslavijah”. balkansko polupismeno i neznaličsko magare nalik tebi to ne može razumjeti, jer bo ne zna ničtor.

     Odgovorite na ovaj komentar
     • Anonimno
      Anonimno 29 veljače, 2020, 07:51

      Bezimeni,anonimni seronjo što se ti ne potpišeš. Pepe, iz američke pripizdine kao što sam kaže. Zvuči kao meksičko govno koje trabunja da nekim Hrvatima nije mjesto u Hrvatskoj. Uči ih o nekakvom arhaičnom umrlom jeziku koji bi i kmetovi morali učiti kao neki strani jezik. Potpiši se i javno to reci, što trabunjaš sebi u bradu govnaru kao školovani. Trolovski kmetu

     • pepe
      pepe 29 veljače, 2020, 23:23

      daklë, ovo “anonimno”/bezimeno balkansko polupismeno sṙbsko govno nametničsko u hṙvatskoj zahvaljujuć turkom i tatarem postoji izključivo zato da bi meksičski i salvadorski mladci odigrali takmu nogometa na prašini s njegovom utlom majmunskom glavom, dočim bi pepe sve to dokolno promatrał grickajuć tacose. inače, ono čto bi pepe osobno vṙlo vjerojatno učinił na američski način da to sṙbsko majmunsko balkansko polutursko lievo “anonimno” lapṙdajuće jaje dograbi u živo nije za javnost. daklë, poserem ti se na balkanski sṙbsko-tursko-tatarski rod iz bosne i hercegovine, a jošter i veće na taj tvoj sṙbohṙvatski jezik, vlaše, koji nigdar ne će bīti hṙvatski.

 3. Magdalena
  #3 Magdalena 22 veljače, 2020, 06:51

  Josipa sigurno nije htjela nikoga uvrijediti, niti se ikome narugati. Ona je umjetnica i izvela je himnu na umjetnički način- To mnogi e razumiju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. lupi
  #4 lupi 21 veljače, 2020, 14:54

  GLUPI I PRIMITIVNI PAVKOVIĆ NE RAZUMIJE UMJETNOST.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. PROPEPE
  #5 PROPEPE 20 veljače, 2020, 15:55

  BRAVO PEPE, DOBRO SI IM REKAL. ČTO SMO MI ? ČTOKAVCI?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 20 veljače, 2020, 22:23

   rusi će ti točno i nedvojbeno odgovoriti. dapače, istinski hṙvati ne govore sṙbskohṙvatski niti pišu po vůkovu sṙbskom krivopisu, popůt sṙbohṙvata pavkovića, hodaka i njim sličnih.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. Nikita markovic
  #6 Nikita markovic 20 veljače, 2020, 11:55

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. pepe
  #7 pepe 20 veljače, 2020, 01:23

  daklë, s riešenom poviešću ove zapadnobalkanske pripizdine, zahvaljujuć austrijancem, ugarem, benetčanom/mletčanom/venecijancem, turkom i tatarem, naseljena prëkṙštenimi i pokṙštenimi/prëvjerenimi turci, tatari, arabi, sṙbi, vlasi, bosanci, hercegovci, črnogorci, grci i arbanasi/albanci, pače i malobrojnimi afganistanci (“dauti” u slavoniji), dobili smo ovu balkansku YU pripizdinu pod prëobůčenim udbašsko-komunjarskim YU vodstvom i sṙbskohṙvatskim jezičnim mješancem. jeda li nije tako, pavkoviću?! tar razvidi se da ovdje bljutavo bacaš dṙva po ličanki josipi lisac, nëgdanjoj “YU divi”, koja je svemu unatoč ostala vjerna sebi, svojoj umjetnosti i tankoćutnosti, i svi su to u napried znali, pri čem je njena izvedba neodvisno od ukusov na tragu sličnih sudobnih u americi. vjerojatno te ne uzbuđuje činjenica da je sṙbin uglasbił tu tvoju “himnu” (pṙvič je to službeno postala u karađorđevićevoj velikosṙbskoj/YU kraljevini)? također te po svem sudeć ne muti/smeta stvarnost da je taj tvoj nesuđeni i nadobudni “svetac” (mimogréde budi pripomenuto da po vatikanu nigdar ne će bīti proglašen) posṙbljenoga imena “alojzije” (mješte hṙvatskoga “alojz”) rado sgrabił pušku i dobrovoljno krenuł u rat za “sṙbskoga kralja i otačbinu”, ća do soluna i krete u gṙčskoj ter důboko u albaniju, uz brojne pozdnïje pokolje nevinih i nedůžnih nesṙbov. očito vi poluhṙvati (jezično-uljudbeni i genetičski sṙbohṙvati) bez svoje balkanske sṙbsko-bosanskohercegovačske (mješavina svega i svačega)-čṙnogorske “bratije” ne znate živjeti. eto, imaš sada konačno i svojega prëdsjednika polusṙbina, pak začepi i uživaj, sa svojimi udbašsko-komunjarskimi kradezenjarami i svedṙpenjarami.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • mugabe
   mugabe 20 veljače, 2020, 15:52

   Jel’ Pepe, jes’ li ti čtokavac?

   Odgovorite na ovaj komentar
   • pepe
    pepe 20 veljače, 2020, 22:28

    nu, liepo pitaj pismene ruse, oni znaju istinu. dapače, spominjaju se i doba kada su hṙvati tako pisali, prïje posṙbljenja sebe, svoje poviesti, sviesti, jezika i uljudbe. sṙbohṙvati uporno govore sṙbohṙvatski i pišu po vůkovu sṙbskom krivopisu iz XIX stoljeća, kakor i ovaj pavković, hodak, i njim slični YU dinosauri.

    Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 21 veljače, 2020, 08:13

   Pepe, kmetu odvratni, iz koje si ti pripizdine?

   Odgovorite na ovaj komentar
   • pepe
    pepe 22 veljače, 2020, 02:01

    tar jasno američske, i za tebe imam u pričuvi posebnu bṙnjicu, sṙbine.

    Odgovorite na ovaj komentar
    • Ivek
     Ivek 26 veljače, 2020, 00:52

     Pepe, ne laži, ti si traktorist iz Smrdije. Nego reci ti meni, da li su kod vas u Smrdiji ukinuli portale pa zato vi “komentarišete” po hrvatskim portalima?

     Odgovorite na ovaj komentar
     • pepe
      pepe 29 veljače, 2020, 01:18

      sṙbine, (lažni ivek), laže ti mati svakič kada tvṙdi da ju balkanski cigani nisu razpṙčili prïje nego čto te je izpṙdila na sviet. daklë, kakoti malodobniku nevinost mi je pṙvič uzela starïja argentinska čṙnogorka. dalje, čim sam postał mladi půnoljetnik s ušteđenimi pjenezi od vlastnoga rada mimo školskih obvez sam si kupił modri mustang iz 1972., pak s njime iz buenos airesa krenuł na put do južne patagonije i nazad. s nepůnih trideset ljet pokrenuł sam uspješan posał u južnoj kaliforniji. eto, sada ti polupismeni balkanski sṙbski majmune, na tom svojem sṙbohṙvatskom jeziku i vůkovom sṙbskom krivopisu sereš i tvṙdiš da moj život nije ono čto sam doselë proživił.

 8. Branimir
  #8 Branimir 20 veljače, 2020, 01:13

  Ova inauguracija je u stvari bila performans osebujne Josipe Lisac, vokalni i vizualni, na koji je pozvan ili je slučajno došao izabrani predsjednik “slučajne države”, pa je kao dio igrokaza izvedena i inauguracija

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. pepe
  #9 pepe 20 veljače, 2020, 00:43

  daklë, tko god’ je malo prokopał po europskih spisohranah u kojih se nahodi pomnno zabïlježena bliža i dalja poviest zapadnoga balkana, taj je mogał jasno uočiti da su austrijanci i ugari/mađari, uz dakako benetčane/mletčane/venecijance, u XIX stoljeću zapisali da na području današnje hṙvatske i vojvodine, ne računajuć ozemlja bosne i hercegovine, ostatka sṙbije i čṙne gore, prëtežna većina su bīli sṙbi, odnosno sṙbsko prëbivalstvo/stanovničstvo dvïju vjer. nu, to i nije čudno, obzrimo li se na činjenicu, da su pavkovićeve svetosavske prëdke (kakor i većinu “uskokov”) na područje današnje hṙvatske s područja današnje bosne i hercegovine, sṙbije ter črne gore u XVI i XVII stoljeću pṙvo privabili, a potom i naselili ter prëkṙstili upravo gospodari austrijanci. ravno s toga razloga su se i prëdci iva banca, uz njegovu užu obitelj ter velik dïł like, dalmacije i slavonije na popisih u XIX stoljeću izjašnjavali kakoti “sṙbi katolici”. vidimo da pavković i njegova “bratija” i danas mṙmljaju na sṙbskohṙvatskom iliti hṙvatskosṙbskom mješancu, dočim pišu vůkovim sṙbskim krivopisom. sliedom utvṙđenoga primjerenïji naziv za ovu današnju zapadnobalkansku udbašsko-komunjarsku YU balegariju, odnosno lažnu “hṙvatsku”, jest “zapadna sṙbska”. tar onda i nedavna javna proslava “dṙžavnosti sṙbije” diljem hṙvatske/”zapadne sṙbske” ima smisał i objasnitvu/objašnjenje. razvidi se, “kṙv nije voda”.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Josip
   Josip 25 veljače, 2020, 16:06

   Pepe, jesi li ti lud? Kretenčino, sa čime se drogiraš?

   Odgovorite na ovaj komentar
   • pepe
    pepe 29 veljače, 2020, 01:02

    daklë, vi sṙbohṙvatski govnožeri nikako se ne želite opametiti niti pohṙvatiti, pak zato trajno ostajete balkanski sṙbohṙvatski polupismeni govnožeri, dočim vam se matere poddaju i prodaju za odplatu důgov bankam.

    Odgovorite na ovaj komentar
 10. JOLE
  #10 JOLE 19 veljače, 2020, 22:24

  Ovo nije talent show,nego intoniranje himne RH,koja je zaštićena ustavom.
  Ljepše bi bilo da je to izveo dječji zbor nego Josipa Lisac,a nama ostaje da pjevušimo magla svuda,magla oko nas!
  Pa zar ovakva inauguracija,pa državni odvjetnik mason,pa zar nitko nije mogao utvrdit sigurnosnu provjeru ?
  Svaki dan se pitam šta će biti novo,koja afera,koji ministar,unutar stranački izbori ,te gdje će netko postaviti nogu drugom.
  O moja draga Hrvatska za koju san ratova u zadarskom zaleđu VOLIM TE !!!!
  Makar mi sjećanja na poginule i ljubav prema domovini ne možete uzeti,ma uzmite sav novac svijeta,svu moć,sve funkcije ali čovječe sjeti se se da si od praha nastao a u prah ćeš se vratit!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 19 veljače, 2020, 23:38

   hja, takov ti je život u ovoj pavkovićevoj balkanskoj udbašsko-sṙbohṙvatskoj pripizdini, morlačiću. za nju si se borił, za UDBA-u i pavkovićevu udbašsko-komunjarsku balkansku “bratiju” si se izborił. evo, ako ti je i jole utjeha, pače i ja sam se zajebał na isti način.

   Odgovorite na ovaj komentar
 11. FRANO-MARXISTA
  #11 FRANO-MARXISTA 19 veljače, 2020, 22:22

  PAVKOVIĆ
   
  DAKLE,OPET SE JAVLJAJU SABLASTI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA DA NAM DIJELE LEKCIJE NAKON ŠTO SU 17OO GODINA RAZVALJIVALI SVE LJUDSKO A ŠTO JE DRUKČIJE OD MITSKIH UTVARA UTEMELENIH U ZLOČINAČKOM DUHU KATOLIČASTVA. I TKO NAM SE JAVLJA? ,NEUKI DUHOM NA STUPNJU ,REKO BI HEGEL ,NESRETNE SV IJSTIU,HOMO EREKTUS ,U OSOBI NAŠEG PAVKOVIĆA KOJI NAM PREDSTAVLJA ORGANIZCIJU UDUŽENIH KRIŽARA ,KOJI SE PO KARAKTERRU NJIHOVOG DJELOVANJA U VJERSKO GRAĐANSKOM RATU , MOGU MIRNE DUŠE SVRSTATI UZ BOK SREDNJOVJEKOVNIH KRIŽARA ČIJI JE DUH KRŠĆANSTVA OSTAVIO IZA SEBE NAJRUŽNIJE RAZDOBLJE LJUDSKE POVIJEST. I SADA NAM SE JVLJA MALI KRIŽARČIĆ,PUN ATAVISTIČKIH PREDRASUDA SVOJIH PREDAKA, MALI KRIŽAR,NESRETNE SVIJESTI,REKAO BI HEGEL,VRATIO BI CIVILIZACIJSKU SVIJEST DANAŠNJE VEĆINE ,U TOROVE SVETE MATER CRKVE, PODIJELIO PATRICE OKO VRATA ,SRBOSJEKE ZA POJASEVE I PONOVNO ČISTIO PROSTORE KOJE NISU USPJELI NJEGOVI PRECI,STEPINČEVI ANTROPOIDNI KRIŽARI.

  OČITO SMO POSTALI I PREVIŠE TOLERANTNI NA SVA ZLA KOJE NAM JE KRŠĆANSTVO PRIREDILO PREDVOĐENO KATOLIČANSTVOM: ROBOVSKE DRUŠTVENE ODNOSE,PLJAČKU ,SIROMAŠTVO SVIJETSKIH RAZMJERA,PONIŽENOST DANAŠNJEG ČOVJEKA KOJA SE NIKADA DO SADA NIJE TAKO OSIONO MOGLA SPOZNATI. DANAS BAŠTINIMO NAJOTVORENIJU PLJAČKU SVIJETA ČIJI SU VINOVNICI I PREDVODNICI INDOKTRINIRANI KATOLICI. PA TKO TO TAMO PRIZIVA TAJ ZLOČINAČKI DUH,DUH KRVI, PLJAČKE I PONIŽENJA.

  SAMO NAM JE TO TREBAO SAOPČITI OVAJ MALI KOPRIVNIČKI KRIŽARČIĆ DA ĆE ,U SLUČAJU JOŠ JEDNE NEPOSLUŠNOSTI OVE VLADE ,PO UZORU NA SVOJE PRETKE, ORGANIZIRATI NOVU DANICU U KOPRIVNICI DA BI OČISTOIO HRVATSKU OD KOMUNISTA.MAŠALA ..H..R..V..A..T..I..N..O..!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Linda Mark
  #12 Linda Mark 19 veljače, 2020, 22:16

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti putem e-pošte … Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. BUDA MILAK
  #13 BUDA MILAK 19 veljače, 2020, 21:10

  Imate Šuicu koja tipka na mobitel dok svira himna,imate ustavnog suca koji na insguraciji dok svira himna drži ruke na guzici,imate predsjednika koji se nastoji narugati katolicima u svakoj prilici,imate Stazića koji žali što nisu pobijeni svi hrvati 45-e,Beljak bi još ubijao hrvate vani… i takva ološ donosi zakone u ovoj jadnoj zemlji i bira ustavne suce..Sodoma i Gomora drugo ništa…

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Anonimno
  #14 Anonimno 19 veljače, 2020, 19:27

  Baš je dobro izvela himnu, to vi pavkovići, primitivci i glupani ne kužite.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Petar
  #15 Petar 19 veljače, 2020, 11:35

  Pita se autor teksta: “Što se čekalo da mu ga tada nitko nije uručio?”
  Odgovor se može pronaći na PORTALU TJEDNO u tekstu razgovora sa slovenskim istraživačem gsp. Romano LELJAK, pod naslovom “Bio sam agent KOS-a a otkrit ću istinu o Jasenovcu.”

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. žrdina
  #16 žrdina 19 veljače, 2020, 10:27

  Ovisi tko sluša.
  Mi ili oni !

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Anonimno
  #17 Anonimno 19 veljače, 2020, 08:55

  Bolje niste mogli opisati. Svaka vam čast.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code