ZAŠTO NEVLADINE ORGANIZACIJE NISU DIGLE GLAS PROTIV STAZIĆEVA GOVORA MRŽNJE?

ZAŠTO NEVLADINE ORGANIZACIJE NISU DIGLE GLAS PROTIV STAZIĆEVA GOVORA MRŽNJE?

2. lipnja, 2018.

 

Piše: Šefik Orlić

Slušajući i čitajući ovih dana o mržnji Hrvata prema Srbima i drugim narodima. Postavlja se pitanje, koga i zašto mi to mrzimo? Je li to umjetna mržnja? U našoj napaćenoj zemlji, napaćenom hrvatskom narodu, nije u prirodi da mrzimo, bilo koga od naroda, nacionalnih manjina, pa tako i Srbe, sa kojima smo u suživotu na ovim prostorima, dijeleći dobro i zlo na našem krvlju natopljenom tlu.

Žive od manipulacija

Kome odgovara ovakva umjetna mržnja? Onima koji žive od tih manipulacija, našim političarima bili desno ili lijevo orjentirani. Naše društvo je katoličko i sam hrvatski narod stoljećima živi sa Srbima i nije nam u genima da mrzimo druge narode. Naši političari bacaju „patke“ da opravdaju svoje postojanje i nerad u Saboru, potpiruju mržnju, a pomažu im u tome i političari iz Srbije kojima za dnevne potrebe iz istog razloga prikupljanja jeftinih političkih poena na mržnji i svađi. Pojedine udruge šute, odgovara im govor mržnje. Ovim putem se pitam, zašto postoje tolike udruge, kome pomažu i koja im prava svrha opravdanost trošenja proračunskih sredstava kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini? Da naglasim i podsjetim, pomažu podobnim političkim strankama, jednako lijevima kao i desnima. Mržnja lako pronalazi put i plasiranje do portala ili tiskovina, jer se govori iz sabirskih govornica i daje motiv drugima da mržnja i netrpeljivost kruže cijelim društvom. U današnjem društvu udruge imaju veliku moć i zapošljavaju svoje najbliže u državnim ustanovama. Gdje je tu svrha djelovanja udruga za opći boljitak i dobro za društvo u cjelinini? Umjesto stvaranja opće prihvatljivog standarda vrjednovanja znanja, struke, uvode se kao normalne pojave, nepotizam i podobnost, pripadnost određenim društvenim grupama, stranačko – rođačka mjerila.

Na teretu poreznih obveznika

Postavljam pitanje mnogim udrugama, nevladinim organizacijama, koje plaća vlada, koje žive na teret poreznih obveznika, zašto nisu podigle svoj glas protiv govora mržnje gospodina Stazića, izrečenog u Saboru i društvenim mrežama, u kojima javno poziva na ubijanje svih koji ne misle kao on. Niste niti svjesni da svojim ne djelovanjem dajete legimitet mržnji, stigmatizirajući hrvatski narod kao mrzitelje. Pomenuti gospodin je dugogodišnji zastupnik u hrvatskom Saboru i nema namjeru ispričati se, to sve govori o njemu kao čovjeku, koji nastavlja uživati sve blagodati zastupnika zlorabeći taj položaj. To je primjer o kojem govorimo, želimo reći da Hrvati kao narod nikoga ne mrze pa tako niti Srbe, već političari kojima odgovara ta „etiketa“ našem narodu, šalju poruke mržnje kako bi opravdali svoje postojanje u hrvatskom državnom Saboru, da opravdaju svoju „dobru“ plaću, a zanemaruju da ju dobijaju od hrvatskih građana, što je pravi apsurd!

Zato je pitanje upućeno osnivačima udruga i nevladinih organizacija, gdje ste, koga zastupate i branite, za koga i čije interese se borite?

Ponovno po ne znam koji put upućujem vrisak za Hrvatsku, ujedinimo se za dobrobit svih građana u Republici Hrvatskoj, za bolji život i bolja ljudska prava.

ISTINA & DOMOVINA ! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. GUS
    #1 GUS 3 lipnja, 2018, 15:20

    Sam naslov sugerira odgovor,valjda isto misle,nadam se kad ih hrvati budu izgonili iz Hrvatske da će isto misliti.SMRT STOKI KOMUNISTIČKOJ I SOROŠEVIM GUDINIMA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code