NAJNOVIJE NA PORTALU

ZAŠTO JE U GRBU MINISTARSTVA CRNI GOLUB?

ZAŠTO JE U GRBU MINISTARSTVA CRNI GOLUB?

1. veljače, 2015.

RegistarBranitelja22 otvorena pitanja za ministra Predraga Freda Matića

Napisao: Mladen Pavković

Molimo vas g. ministre branitelja, da nam ogovorite na neka pitanja koja nas zanimaju, i to ne samo nas, već i veliki broj ljudi koji su sudjelovali u hrvatskom Domovinskome ratu:

 1. Koliko se godišnje troši financijskih sredstava za hrvatske branitelje, čija se imena nalaze u Registru hrvatskih branitelja, (po nekakvoj našoj procjeni više od nekoliko stotina tisuća), a koji nisu invalidi, koji jednom riječju nisu imali sreće biti ranjeni? Dakle, riječ je o ljudima koje ni metak nije okrznuo? To vas pitamo iz razloga jer neprestano pričate da se na hrvatske branitelje svake godine troše ne milijuni, nego milijarde kuna. Koliko na one koji imaju samo Spomenicu Domovinskoga rata, a mnogi ni to?
 2. Koliko u Hrvatskoj ima Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, a koliko od njih godišnje prima financijsku potporu od Ministarstva branitelja?
 3. Zbog čega svi hrvatski branitelji nemaju barem dopunsko zdravstveno osiguranje?
 4. Koliko u prosjeku iznosi godišnja potpora nekom hrvatskom branitelju kojeg “ni metak nije okrznuo”, odnosno onom koji je socijalni slučaj?
 5. Koliko je od objavljivanja Registra hrvatskih branitelja otkriveno tzv. lažnih branitelja i koji su to (imenom i prezimenom)?
 6. Ako pojedini partizani, odnosno antifašisti još s ponosom nose naziv “Narodni heroji” (što je, ako niste znali u komunizmu bilo – zanimanje!), je li i danas za to primaju neku naknadu od države, odnosno kad ćemo i mi dobiti prvog Junaka hrvatskog Domovinskoga rata? (što ste najavljivali).
 7. Postoji li, po vama, igdje u svijetu da branitelji i najteži stradalnici sto dana protestiraju, a da državu za to “nije briga”, odnosno nema načina da na obostrano zadovoljstvo riješi ovaj problem?
 8. U povodu sto dana od prosvjeda hrvatskih branitelja izjavili ste: “Ja sam proveo 270 dana u logoru i nitko mi nije donio tortu ili riječi utjehe”. Smatrate li da je to još jedna vaša najblaže rečeno nepromišljena izjava, tim više što su među braniteljima-prosvjednicima i oni koji su u srpskim koncentracijskim logorima proveli više dana od vaše malenkosti, a ima i veliki broj (veliki broj Matiću!) koji su u Domovinskome ratu dali iznimno značajniji doprinos od vas. Recimo, je li isto, 270 dana u logoru, naspram 270 koliko su i drugi bili tamo, a uz to su, za razliku od vas, punih 23 godine u invalidskim kolicima, bez zdravlja?
 9. Rekli ste: Imao sam PTSP-i, pa sam danas zdrav čovjek? Možete li javno pokazati liječničku dokumentaciju da ste imali PTSP-i, a da danas više ne bolujete od te bolesti? Tko vam je od liječnika potpisao da ste zdrav? Naime, osim vaših riječi, nitko nije vidio tu vašu liječničku dokumentaciju? Smatrate li da vam moramo vjerovati na riječ?
 10. Kao ministar branitelja ste izjavili da “smatrate da je Veljko Marić kriv”. Na temelju čega ste to zaključili? Pa, kad smo već kod ovog hrvatskog branitelja koji je otet i suđen u Beogradu, odgovorite nam: jeste li ikada zatražili da ga posjetite u zatvoru, u Srbiji? Zbog čega, na kraju krajeva, niste javno podržali zastupnicu u Europskom parlamentu Marijanu Petir u njezinom nastojanju da se ovaj nevin čovjek iz Srbije prebaci u Hrvatsku?
 11. Je li vam poznato, koliko je dosad hrvatskih branitelja sudski procesuirano za ratne zločine, koliko ih je osuđeno, i u kojim državama osim u Hrvatskoj izdržavaju kazne?
 12. Postoji li, gospodine Matiću, igdje u svijetu da policija danonoćno čuva jednog ministra, kao vas, isključivo (isključivo!) da ga možebitno ne napadnu oni koje predstavlja? (ili bi trebao predstavljati).
 13. Kao ministar branitelja, imate li podatak: koliko hrvatskih branitelja živi sa blokiranim računima, koliki su pod ovrhama, i što ste učinili kad ste saznali da zbog tih i sličnih razloga ljude, odnosno njihove obitelji, koji su bili sudionici Domovinskoga rata tjeraju na ulicu?
 14. Možete li nam reći: koliko je točno hrvatskih branitelja do danas izvršilo suicid, i iz kojih razloga?
 15. Svojedobno ste upoznali i holivudsku divu Angelinu Jolie te ste je zajedno sa glumcem Šerbedžijom pozvali u Vukovar. Od toga je prošlo relativno dosta vremena. Što se dogodilo da lijepa Amerikanka nije došla u Grad junaka? Je li vam javila hoće li doći, a ako ne će – zbog čega?
 16. Ako pravna država djeluje, a djeluje, zbog čega u Vukovaru još postoji “groblje šajkača”, zbog čega se o tome više i ne govori?
 17. Uz generala Blagu Zadra, na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, odmah pokraj ovog junaka, počiva jedino- Marko Babić. Iz kojih razloga gotovo nikada niste ni spomenuli njegovo ime, a kamoli učinili nešto više za ovog iznimnog Junaka Domovinskoga rata, makar i posthumno?
 18. Na koji način surađujete s Udrugom Documenta, odnosno s njezinom predsjednicom Vesnom Teršelič?
 19. Zbog čega se niste ni javili kad je hrvatska policija nedavno u Splitu uništila dio spomenika poginulim HOS-ovcima? Smatrate li da i partizansko-komunističke crvene zvijezde treba maknuti, tim više što su je i u Vukovaru četnici ala Šljivančanin nosili na kapi ili na odori? (A o srpskim vojnim vozilima (tenkovima i sl.) da i ne govorimo).
 20. Kada ćete postaviti spomen ploču na pročelje srpskog koncentracijskog logora Stajićevo (Srbija), što ste najavljivali?
 21. Već više od sto dana hrvatski branitelji protestiraju po kiši, vjetru i snijegu, pretežno u nekom šatoru, a vi ste uspjeli očuvati ministarsku fotelju i iznimno velika mjesečna primanja, i sve ostale privilegije. Jeste li sretni?
 22. Zbog čega je i dalje na službenom znaku Ministarstva branitelja crni, umjesto bijelog goluba?

U nadi da ćete nam i javno odgovorite, srdačno vas pozdravljamo!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DON
  #1 DON 24 svibnja, 2015, 02:35

  Pavkoviću sijedi i needucirani …..

  Vojnik, istinski, školovani vojnik….

  – O, ratu nikome NE PRIČA…
  – Sudionike u provedenim akcijama nikada NE IMENUJE…
  – Svoje zasluge NE SPOMINJE…
  – Nagradu za učinjeno NE TRAŽI..
  – STARJEŠINE/zapovjednike/ jedinice svoje i njima nadležne u mirnodopskim vremenima NE SUSREĆE/namjerno/…
  Pavkoviću ,školovan sam i iskusan vojnik ,upravljao sam borbenom tehnikom i imao na raspolaganju rakete zrak – zemlja i to u bojevoj varijanti sa mogućnošću potpunog oslobađanja,rasterećenja letelice tj. promptnog uništenja u jednom raketiranju pobiti cca 20 tisuća ljudi.Dragi Gospon Pavkoviću tebi na znanje a ostalima na ravnanje.Pavkoviću rat koji ti nazivaš domovinski u mojim praktičnim i uvježbanim dostignućima trebao je trajati 3 /TRI/dana no zahvaljujući mojem komandantu General – Majoru JNA pok Franji Tuđmanu odužio se ..,naravno politike radi….. RADUJ SE PAVKOVIĆU SVOJIM DOSTIGNUĆIMA NASILNO MOBILIZIRANOG BORCA..još malo treba i tražiti ćeš status partizanskog SAB.a…..HAHAHAHAHA….!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. DON
  #2 DON 24 svibnja, 2015, 02:04

  Pavkoviću….sijedi i needucirani…ako ti je savijest čista ne napadaj javno ministra branitelja već se ti njemu najavi na razgovor i u lice mu skreši to što mu imaš reći.Osobno bih učinio tako iako mene ministar nit zna nit pozna a i nije moja politička opcija.Nasuprot tome Pavkoviću OVDJE JAVNO tvrdim ti da je ministar ČIST jer ja vrlo dobro znam tko je on i znam svaki njegov korak dok je boravio u Primorju,Crikvenici mislim.EH da je tada i tamo skrenuo ti sada zasigurno nebi se mogao njemu obraćati niti javno a niti privatno.Ima nešto Mladane Pavkoviću što se je dešavalo tijekom obrane RH no na višoj razini ,onoj kojoj ti nisi imao kako vojničke tako niti intelektualne predispzicije biti sudionik.I Pavkoviću ispadaš smiješan sa svojim javnim eskapadama kritiziranja sve i svakoga,smiješan ,doista smiješan pače NAIVAN…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. DON
  #3 DON 24 svibnja, 2015, 01:50

  Dakle Mladene Pavkoviću .napadaš sve i svakoga…..evo da tebi ponovno ovdje javno i glasno kažem da braniteljsku mirovinu nisam zatražio upravo poradi tebe i tebi sličnima.Pozivam te iznova sada i ovdje da JAVNO usporedimo relevantnu dokumentaciju o osobnom zaduženju oružja u smislu obrane RH.Uvjeren jesam da nakon toga nećeš i to nikada više javno napadati bilo kojega državnoga dužnosnika ma bilo kojoj stranci da isti pripada.Pavkoviću,branitelji nismo politička opcija bilo čija i na politiku NE REAGIRAMO,osim vas nekolicine koji se jeste stavili pod ingerenciju svojih mentora.CRNI GOLUB ,Pavkoviću needucirani, znači NEW WORLD ORDER koji je Hrvatskoj neophodan ,što hitnije to bolje da se konačno zna tko vlada Svijetom ,no needucirani Pavkoviću za tebe su to ŠPANSKA SELA… i Pavkoviću kada si poslijednji put doručkovao u Hrvatskoj ,ručao u Parizu a krenuo na spavanje u Monacu….ajde Pavkoviću ima onih kojima nemožeš tek tako prodavati svoje braniteljske bedastoće o tzv. čistoći hrvatskoga naroda,ima naime u HR i mnogih drugih nacionalnosti koje smo mi hrvati dužni poštivati jer isti i nas poštivaju sve u smislu dostignuća EU koje smo i mi dio.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code