ŠTO SU ONI KOJI SU S BRENOM PJEVALI JUGOSLOVENKU?

ŠTO SU ONI KOJI SU S BRENOM PJEVALI JUGOSLOVENKU?

16. prosinca, 2019.

 

Gradonačelnik Grada Zagreba Mila Bandić također je prije koncerta Breni dao potporu. Pozvao ju je na svečani ručak. Dobro da joj zbog „Jugoslovenke“ nije uručio i Medalju Grada Zagreba ili još gore – proglasio je počasnom građankom hrvatske metropole!

Thompson ni danas zbog svojih domoljubnih pjesama i stavova ne može nastupati u pulskoj Areni, a jedna Brena, koja je u proteklom ratu podržavala četnike, može i dalje bez problema propagirati propalu Jugoslaviju

Napisao: Mladen Pavković

Lepa Brena ili Fahreta Jahić oduševila je zagrebačku publiku. Sve je bilo puno na njezinom koncertu u Areni (subota, 14.12. 2019.). Mediji objavljuju da je dvorana „pukla po šavovima“ kad je počela pjevati pjesmu koju inače bez problema izvodi na svim svojim nastupima – „Jugoslovenka“.

-Oči su mi more Jadransko

Kose su mi klasje Panonsko

Sestra mi je duša Slovenska

Ja sam Jugoslovenka! – orilo se Arenom.

Kao u Jugoslaviji

Sve je izgledalo kao da smo ponovno u Jugoslaviji, protiv koje smo se borili i koju smo, uz velike ljudske gubitke, pobijedili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

U povodu ovog skandali nitko se ne javlja. Čak ni udruge i pojedinci koje pišu prijave za svaki koncert Marka Perkovića Thompsona, poglavito kad on izvodi domoljubnu pjesmu iz Domovinskoga rata – „Bojna Čavoglave“. Pored toga, na Breninom koncertu nema hrvatskih, već jugoslavenskih zastava i obilježja.

Znači, „Jugoslovenka“ može, a hrvatske domoljubne pjesme – ne mogu!

Možete li zamisliti da je nakon II. svjetskog rata u Poljskoj ili Izraelu netko javno pjevao pjesme koje su se izvodile u čast fašističkoj Njemačkoj, odnosno da je tada, kad su izgubili rat, neka njihova pjevačica pjevala „Ja sam Nijemci“, a da ju je pratio „zbor“, kao u Zagrebu, od preko 15 tisuća razdragane publike?

Bandićeva potpora

Gradonačelnik Grada Zagreba Mila Bandić također je prije koncerta Breni dao potporu. Pozvao ju je na svečani ručak. Dobro da joj zbog „Jugoslovenke“ nije uručio i Medalju Grada Zagreba ili još gore – proglasio je počasnom građankom hrvatske metropole!

Thompson ni danas zbog svojih domoljubnih pjesama i stavova ne može nastupati u pulskoj Areni, a jedna Brena, koja je u proteklom ratu podržavala četnike, može i dalje bez problema propagirati propalu Jugoslaviju, koju su se manje-više svi, osim njezinih obožavatelja, odrekli. Sramno da sramnije ne može biti. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 31 prosinca, 2019, 00:21

  “ŠTO SU ONI KOJI SU SA BRENOM PEVALI JUGOSLAVENKU?”

  “PIZURINE” KAO I ONA, I ONI KOJI SU JE DOVELI!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zar srpsko vece u Velikoj Gorici?
  #2 Zar srpsko vece u Velikoj Gorici? 21 prosinca, 2019, 10:50

  radsko Vijeće srpske nacionalne manjine u Velikoj Gorici 19. decembra obilježilo je svoj dan i krsnu slavu – Sv. Nikolu.

  – Tokom godine koja je na izmaku naše VSNM imalo je niz aktivnosti, počevši od proslave Međunarodnog dana žena, posebno zato što je od 15 članova Vijeća devet žena – rekao je u svom govoru predsjednik Dragoljub Geratović. Senzacionalna vijest “Srbobrana”, tzv. srbi u turopoljskoj hrvatskoj Velikoj Gorici?! Potomci carinika, vojnika, starijih vodnika, milicajaca, cuvara aerodroma Pleso, pilota, mehanicara… Kako ne bi kad im samo spc navodno slavi osam stoleca postojanja u Hrvatskoj, jer dosli su prije Hrvata i ameba. Zivio SDS/SDSS,CCCC!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. LJUŠTINA I BRATIJA !
  #3 LJUŠTINA I BRATIJA ! 18 prosinca, 2019, 12:19

  “Što su oni” = treba stajati TKO SU ONI,glupo naslovno pitanje MP-a,,Zagreb sa okolicom =oko jedan milijun stanovnika od čega je najmanje 30% “serboslava”,od kojih je najmanje tridesetak tisuća “dobrostojećih” (jer za “lepu” i majanjem yu-zastavom nije problem izdvojiiti 100.EUR),i to dva tri puta = 50.000.do 90.000.tisuća “čistih”,malo si promislite “koliko nas ima ” ???

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. mate
  #4 mate 18 prosinca, 2019, 01:47

  jos ce vama srbija poslati gamadi avi bjednici castite na najbolji nacin a zasta ne ona vam je pjevala za vrime rata dok su nasi sinovi ginuli uzivaj bandicu govno komunistico zds mate janjak

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 17 prosinca, 2019, 21:29

  Tko ne misli svojom glavom, drugi mu vratom zavrće! “šijani” imadu sve doseje u svojim rukama, a vazali komunistički,i partizanski moraju raditi to što im iz adargoeB naređuju! Stara poslovica kaže: od kuda se ženiš ,od tuda si, i na koga pušku digneš, za svoga života ljubiti ga više nećeš, a kamoli da Državu i Narod ljube, oni koji su pucali u Njega i Nju od 1918, a od tada su uspostavili bratstvo i jedinstvo,pa na koncu pogledajte i danas te snješke i snješkinje i njiove pobratime kako se grličaju,i vjerom se povezuju, a svetac koji u grobu trune i okreće se Zanj nitko ne haje, nego dovlače neke agresorske vukojebine, a za Njega i ne mare, a nama, neke savite daju! AMEN!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Purger
  #6 Purger 17 prosinca, 2019, 10:52

  Nije mi jasno zašto u priču o “lepoj” uvaljujete branitelje,pa nisu branitelji,pa ni “zagrebački” branitelji GRADSKI MINISTRI KULTURE GRADA ZAGREBA, pa to vam 30.-tak godina u Zagrebu određuje/odlučuje 4.c-LJUŠTINA i bratija,Bandiću staviiti “brnjicu” i vodati ga ko medu po gradu i ukolici…priključiti mu i plenky-a zajedno s”ministarkom-kulturnjakijom”-Obubljen….

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ivek
  #7 Ivek 16 prosinca, 2019, 22:45

  Traktoristi, ha ha ha ha ha…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Anonimno
  #8 Anonimno 16 prosinca, 2019, 17:01

  Gdje su branitelji, zašto se ne javljaju? Dobro im je. valjda su i oni bili na koncertu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. žrdina
  #9 žrdina 16 prosinca, 2019, 12:45

  Udbaši iz Budine štale su nam i “oca domovine” uvalili,
  pa kakovo čudo da hrvateke sitnog zuba strižu i kolju ti
  isti kasapini kako ih volja.
  I sad Fahreta ispada drek kojem se pura čudi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code