PRIPREMNO ROČIŠTE BIT ĆE PET GODINA NAKON UHIDBE

PRIPREMNO ROČIŠTE BIT ĆE PET GODINA NAKON UHIDBE

7. studenoga, 2019.

 

 

Marina Lovrić Merzel koja je nakon uhićenja 1. travnja 2014.pet mjeseci provela u zatvoru Remetinec, a potom bez imalo stida (namjesto mr. Zorana Vasića) sjela u saborsku klupu zastupnice kraj Slavka Linića, postala je ubrzo šefica u “Adria-osiguranju”. I, što je njoj najvažnije, kriminalna osoba na slobodi. Zbog hajdučke prodaje “Cesta Sisak” Žužiću, suoptuženik je predsjednik Nadzornoga odbora te nekadašnje županijske tvrtke, zbog preplaćivanja obrtničke zgrade “Peugeot-servisa” za poslovni prostor Hitne medicinske službe, osim Lovrić Merzelove, na optuženičkoj su klupi i Bernard Popec, te nećak Marine Lovrić Merzel, Dalibor Rožanković za pranje novca i voditelj uprave Hrvatskih šuma, ing. Zvonko Rožić

Napisao: Karlo Brener

Rade li u hrvatskim sudovima i tužiteljstvima samo suci oklijevala? Što se to zbiva u hrvatskom pravosudnom cirkusu, kada će zapravo početi i kada će se nastaviti suđenje u zagrebačkom Županijskom sudu protiv bivše kriminalne sisačke županice Marine Lovrić Merzel (55) i suoptuženih za niz nezakonitosti teških milijunima kuna?

Sporazumna kazna

Ovo su pitanje u svojim izvješćima nedvosmisleno postavljali mnogi novinari dnevnih tiskanih i internetskih medija. Jer, ponovo je odgođeno pripremno ročište kod predsjednika suda Ivana Turudića. Za njega su predstavnici Uskoka opetovano zaiskali izuzeće, jer je iznova odbio nagodbu tužiteljstva sa suoptuženikom Lovrić Merzelove, kontroverznim prijateljem Stipe Mesića, bivšim zakupcem petrinjskoga “Finela” i trenutnim vlasnikom “Cesta Sisak”, Željkom Žužićem, suprugom sutkinje velikogoričkoga Županijskoga suda. Žužić je vlasništvo nad “Cestama Sisak” stekao upravo mitom od 100.000 eura danim bivšoj županici SDP-a, Marini Lovrić Merzel, koje je u istrazi i priznao. Iako je sudac Turudić spomenuti korupcijski korak Žužića i prijedlog Uskoka o sporazumnoj kazni ocijenio spornim za preblagu uvjetnu kaznu i mogućnost dogovora, potkraj prošle godine, posredovao je i Vrhovni sud. Iz toga su razloga, predstavnici Uskoka i jučer napustili sudnicu, držeći da sudac Turudić ne može sam odlučivati o svom izuzeću. Stoga će Turudić, jer prema Ustavu i zakonu tužitelji nemaju pravo, bez odobrenja suca, napustiti sudski postupak,o ponašanju dvoje predstavnika optužbe izvijestiti Dorh.

Iz Remetinca u Hrvatski sabor

Ako se prisjetimo pojedinih detalja iz Lovrićkine strmoglave dužnosničke  kronologije u drugom mandatu županice, u kojoj je sve počelo ubrzanim osobnim i obiteljskim bogaćenjem i neodoljivom željom da se vozi u skupocjenom službenom “audiju” grijanih sjedala, te protuzakonitim korupcijskim honoriranjem 14 savjetnika koji su kao istovremeni koalicijski članovi županijske skupštine činili većinu, mnogo je toga više nego zagonetno. Ponajprije, zašto središnja država, premijer i presuđeni kleptoman Ivo Sanader i nasljedna premijerka Jadranka Kosor, potpisnica arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, takvu korupcijsku pljačku nisu zaustavili. Kad svemu dodamo da su kumovi prvooptužene bili SDP-ovi moćnici Slavko Linić i Mirando Mrsić, te HND-ov Stipe Mesić, predsjednik države u dva mandata, jasno je da su apetiti gramzljive i neodgovorne šefice regionalne uprave rasli iz sata u sat. Sve do kičasta i skupoga “Sofijina bala” u čast turističko-lječilišne tradicije Termi Topusko u 19. stoljeću i slavnoga para Sofije i grofa Josipa Jelačića, zapovjednika Prve banske pukovnije u Glini. Uz ostale, ondje je, kao i na svadbi Lovrićeve s Mladenom Merzelom 2009. bio i neuspješni politički brbljavac SDP-a Zoran Milanović. Slijedom spomenutih optužujućih radnji, Marina Lovrić Merzel koja je nakon uhićenja 1. travnja 2014.pet mjeseci provela u zatvoru Remetinec, a potom bez imalo stida (namjesto mr. Zorana Vasića) sjela u saborsku klupu zastupnice kraj Slavka Linića, postala je ubrzo šefica u “Adria-osiguranju”. I, što je njoj najvažnije, kriminalna osoba na slobodi. Zbog hajdučke prodaje “Cesta Sisak” Žužiću, suoptuženik je predsjednik Nadzornoga odbora te nekadašnje županijske tvrtke, zbog preplaćivanja obrtničke zgrade “Peugeot-servisa” za poslovni prostor Hitne medicinske službe, osim Lovrić Merzelove, na optuženičkoj su klupi i Bernard Popec, te nećak Marine Lovrić Merzel, Dalibor Rožanković za pranje novca i voditelj uprave Hrvatskih šuma, ing. Zvonko Rožić. Odvjetnica optužene Marine Lovrić Merzel, dobro obaviještena odvjetnica Jadranka Sloković, drži da će se pripremno ročište nastaviti 26. travnja 2020. Punih pet godina iza hapšenja “crvene grofice” u Sisku. T

 

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marie Alice
  #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:31

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Naplatiti odmetnicke honorare
  #2 Naplatiti odmetnicke honorare 16 studenoga, 2019, 12:49

  Kad je rijec o bivsoj zupanici i njenim “savjetodavcima”, najbolje je da se zupanija sudskim putem uknjizi na nekretnine, kuce, vikendice, automobile, racunala i drugo u protuvrijednosti zbirno nepripadajucih naknada umisljene crvene grofice remetinecke. Naplatiti oteto, pa i uhljebnicke kadrove, od Ferderberke, Marija Mostaka do Solde i Kardasa, Novotni, Mladenovica, Bilobrka, Kadrica, Prajnera, Bjelovarica, Korena, Grgurica, Obadica i “mladencova” kuma Vrbanusa. Ima toga abfala jos…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Stipe Sapina saborski spavac
  #3 Stipe Sapina saborski spavac 14 studenoga, 2019, 20:37

  Već nekoliko dana traju radovi asfaltiranja na županijskoj cesti Žažina-Mala Gorica. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je obišao radove, ističe kako se i ova cesta obnavlja po modelu 50:50, odnosno 50 posto financijskih sredstava za asfaltiranje 800 metara ove ceste osigurala je Županijska uprava za ceste naše županije, a preostalih 50 posto u ovom slučaju Općina Lekenik. Nije bas korektno spomenuti samo Zinica, kad je uza njega u Zazini bio i mr.putogradnje Stipina Sapina, saborski spavac koji je odsustvovao sa vaznih sjedenja na Trgu sv. Marka. Nazuo je nas Sapina i smedje trendovske cipele, a bili su tu i nezaobilazni plemeniti Turopolci Ivek Perovic i Marin Cacic duzicki, duo trubaduri.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MONIKA KOSCAK
  #4 MONIKA KOSCAK 8 studenoga, 2019, 10:46

  Tražite li vrlo stvarne kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od samo 2%, uz povoljne uvjete kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili placanje racuna? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni u svojim bankama i drugim financijskim institucijama samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti na nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuce
  * Krediti za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite s nama i kontaktirate pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek cemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti s obzirom na trenutnu financijsku situaciju, a zatim cemo tražiti od roditelja da zajam vrati na odgovarajuci nacin prema vašim potrebama. , Mi cemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code