NAJNOVIJE NA PORTALU

BANDIĆA UMJETNINE NE ZANIMAJU, A SAD JE U REMETINCU ZBOG SLIKA KOJE JE POKLONIO

BANDIĆA UMJETNINE NE ZANIMAJU, A SAD JE U REMETINCU ZBOG SLIKA KOJE JE POKLONIO

11. ožujka, 2015.

bandić-365-660x330
Zorana Milanović ne može podnijeti da opet ima sve gradonačelničke ovlasti

Napisao: Dražen Stjepandić

Portal Tjedno je prvi objavio da legalno izabrani gradonačelnik nezadovoljan ponašanjem njegove zamjenice Sandre Švaljek, te predsjednika Skupštine Grada Zagreba namjerava podnijeti ostavku i izazvati prijevremene izbore. Prvi smo najavili da će zagrebački politički reality show dobiti nove nastavke. Očekivano nove epizode je osmislio USKOK u scenarističkoj suradnji s aktualnim hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem.

Najnesposobniji hrvatski premijer u povijesti ponovno zakulisnim operacijama eliminira one izrazito sposobnije i vrednije, a samim tim i poštenije političke suparnike.

Samo vi radite da bi kasnije bili krivi. To je ozračje sadašnje Hrvatske. Umjesto da se eliminira politička trutina Zoran Milanović, svi drugi ispadaju krivci. A ono što je posebno žalosno bez dokazanih dokaza za korupciju zbog koje se to navodno provodi.

Policijski vašar

Nakon što se policijski vašar zvani „akcija Agram“ zamišljen u glavi trutine Milanovića i njegovog Berije Ostojića, pokrenut u listopadu prošle godine trebao pokazati kao teška politička namještaljka i pravosudni promašaj, u trenutku kad se Bandić trebao vratiti na gradonačelničko mjesto i time potpuno poraziti one snage koje su ga htjele udaljiti od političke scene, pojavio novi moment i nova intervencija USKOK-a.

Naime, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je u ponedjeljak žalbu odvjetnika Milana Bandića i omogućilo mu da se vrati na dužnost gradonačelnika Zagreba. Ova odluka suda tek se trebala objaviti za koji dan, no nagađa se da je informacija o ”povratku” Bandića strelovitom brzinom stigla do USKOK-a, koji je odmah u utorak 10. ožujka objavio kako od zagrebačkog Županijskog suda traži ponovno istražni zatvor za Bandića. Ovoga puta za novu istragu u kojoj ga se tereti za poticanje svjedoka da lažu, te krivotvorenje isprava i sprječavanje dokazivanja. Županijski sud ponovno je poslao Bandića u Remetinec.

Najnovija situacija i ponovni boravak u Remetincu, najvjerojatnije najmanje sljedeća dva tjedna, ne završavaju priču o prijevremenim izborima, jer Bandić može u bilo kojem trenutku do lipnja dati ostavku i prouzročiti izbore.

Bandić je ponovno gradonačelnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vraćen je u Remetinec nakon pokušaja utjecanja na svjedoke. A taj svjedok, kako neslužbeno saznaje HTV, a kako mediji prenose akademkinja Vida Demarin, ugledna neurologinja koja je bila na Bandićevoj listi na lokalnim izborima
Je li Demarin ili netko njoj blizak prijavio policiji pritisak kojemu je bila izložena, je nepoznato.

USKOK sumnjiči Milana Bandića da je poticao svjedoka na lažni iskaz.

Bandić je Vidu Demarin dva puta tražio da promijeni iskaz koji je dala istražiteljima te da potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti, javio je HTV.

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, od prosinca 2014. do veljače 2015. godine, od svjedoka ispitanog u USKOK-u u kaznenom predmetu u kojem se protiv njega i više drugih okrivljenika vodi istraga u dva navrata zatražio da promijeni iskaz kao i da u vezi toga potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Odvjetnik Milana Bandića, Marijan Hanžeković za Dnevnik Nove TV kazao je kako njegov klijent imao jasne upute kojih se držao. “Nikoga nije ni na što nagovarao. Gospođa Demarin nije bila svjedok s kojim on nije smio razgovarati. Nije razgovarao s drugim svjedocima i samo mu se ona stavlja na teret, ali po našem saznanju, ona uopće nije trebala biti svjedok”, izjavio je.

Akademkinja Vida Demarin je neuropsihijatrica, znanstvena savjetnica i redovita profesorica u trajnom zvanju Sveučilišta u Zagrebu, članica je i suradnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnost od 2002, te redovita članica od 2010. Bila je predstojnica Klinike za neurologiju KBC “Sestre milosrdnice” do 2011.

Jutarnji list je objavio kako su Bandićevi odvjetnici istaknuli da u pogledu optužbe za antidatiranje samog dokumenta o darivanju i pohrani tih umjetnina, obrana je istaknula da nije postignuto kazneno djelo i da je neospoprno da ih je poklonio Zakladi Vide Demarin.

Iz pouzdanih izvora smo doznali da aktualni zagrebački gradonačelnik, ponovno vraćen na posao odlukom Županijskog suda u Zagrebu, a u Remetinec poslan odlukom o pokretanju nove istrage USKOK-a, točnije političke policije SDP-a, nema strast prema umjetninama kao Ivo Sanader, Nadan Vidošević ili Davor Vugrinec. Njegove umjetnine ni približno nisu vrijedne kao njihove zbirke, zar bi netko tako vrijedne umjetnine držao u vikendici u šumi daleko od grada? Sve drugo su manipulacije, a kako USKOK nema pravih dokaza za koruptivne radnje Milana Bandića služi se podsjećanjem na ono što su radili Sanader i Vidošević.

Mnogi mediji izvještavajući o povratku Milana Bandića u Remetinec, zaobilaze pravo stanje stvari, a to je da je on opet gradonačelnik sa svim ovlastima i sve odluke može donositi iz Remetinca pa makar ih potpisivao na leđima svojih odvjetnika i posjetitelja. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 14 ožujka, 2015, 00:33

  Tko vam je kriv mamuni
  +++++++++++++++++++++++
  Zhmirite vech desetljechima
  +++++++++++++++++++++++
  SVI SVE ZNATE
  +++++++++++++++++++++++
  Zavukli ste glave u vlastito
  +++++++++++++++++++++++
  PRKNO
  +++++++++++++++++++++++
  I niti jedan da zableji

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. UDBAŠKA ZMIJA
  #2 UDBAŠKA ZMIJA 13 ožujka, 2015, 04:26

  Sve to radi nadzemlje, koje je gore od podzemlja!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code