ZAŠTO JE TITO JOŠ POČASNI ČLAN HAZU?

ZAŠTO JE TITO JOŠ POČASNI ČLAN HAZU?

8. svibnja, 2015.

Piše: Mladen Pavković

Za bivše partizane-komuniste, a današnje antifašiste mjesec svibanj je posvećen Josipu Brozu Titu, partiji te uzdizanju propale Jugoslavije. Oni su još toliko zaluđeni bivšom državom, da niti ne primjećuju kako već godinama žive u Republici Hrvatskoj, koju su u krvi stvorili hrvatski branitelji, a u borbi protiv srpskog i inog agresora. Za njih ne postoji crno-bijelo. Nema dvije istine. Oni vjeruju samo u jedno – zločinačku Jugoslavensku narodnu armiju (JNA), jednog od najvećih zločinaca XX. stoljeća Tita, ali i u krvavu crvenu zvijezdu petokraku. Često se baš od tih ljudi mogu čuti laži – da nije bilo Tita, odnosno njih ne bi bilo ni Hrvatske. U toj svojoj suludoj teoriji imali su iznimnu podrška dva „pomozbog“ junaka: Josipovića i Mesića, ali i drugih, sličnih njima. No, zanimljivo je da kako godine idu, sve je više bivših partizana, umjesto da ih je sve manje. Jednom riječju – ima ih kao gljiva poslije kiše.

Tita je odavno trebalo staviti na stup srama

U svakoj propaloj državi nitko ne cijeni i štuje njihovog vođu. Kod nas je drugačije. Država (Jugoslavija) je propala, nestala, a Tito koji je bio na čelu totalitarnog režima svake se godine kod tih i takvih sve više cijeni. Ok. Neka ga cijene, neka ga vole, neka u njegovu čast plešu srpska kola, ali čudno je i zabrinjavajuće da ti nikada ne spominju hrvatski Domovinski rat, zasluge hrvatskih branitelja, a najmanje sve ono što je učinio prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i otac Domovine – dr. Franjo Tuđman.

U kojoj to zemlji koja je pobijedila u ratu još se nešto takvoga dopušta i ne kažnjava?

Tita je već odavno trebalo staviti na stup srama. Oduzeti mu (posmrtno) sva odličja i priznanja, maknuti njegovo ime s ulica i trgova, preispitati njegovu ulogu i značaj nakon II. svjetskog rata kada su po njegovim zapovijedima na desetine tisuća nevinih Hrvata završili u masovnim grobnicama – bez suda i suđenja.

Međutim, taj čovjek je i danas trostruki narodni heroj. I ne samo to: počasni je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), što uistinu nije ničim zaslužio. Osim toga, u vrijeme Jugoslavije je bio član svih Yugo-Akademija, a sada je iz nepoznatih i nerazumljiv razloga ostao i dalje počasni član samo jedne, i to one „besmrtnika“ u Zagrebu.

Kad su još 1947. Titu u Zagrebu dodjeljivali ovo veliko priznanje, počasnog člana, nazočnima se u društvu Miroslava Krleže, obratio tadašnji predsjednik JAZU dr. Andrija Štampar (1888-1958), koji je kao Brozovu osobitu zaslugu istaknuo:

Maršal Tito je misao našeg hrvatskog političkog i kulturnog oslobođenja doveo do pune pobjede u punom smislu idealnog južnoslavenskog pojima… To znači da je ovaj naš čovjek iz naroda kojem je kolijevka stajala nedaleko od Zelenjaka, naše idilične dubrave na Sutli, gdje je pjesnik ispjevao našu narodnu Himnu, da je on među našim političkim ličnostima, ideolozima i državnicima prvi koji je zaista ostvario misao hrvatskog suvereniteta i pretvorio ga u djelo i savršen čin od međunarodnog značaja. Taj naš suverenitet prekinut je još u ranom srednjem vijeku, prije 800 godina..On je između naših političkih ličnosti prvi, koji je hrvatsku državnu nezavisnost i suverenitet proširio na sve krajeve u kojima naš narod živi i prvi u našoj povijesti koji je našoj domovini vratio sve njezine otrgnute gradove, otoke i pokrajine, prije svih Dalmaciju sa Lastovom i najslavnijim gradom naše prošlosti Zadrom, zatim Kvarner sa Cresom, sa svim otočjima i Rijekom i na kraju staru glagoljašku našu Istru, koja je na to ujedinjenje čekala stoljećima. Maršal Tito djelujući u okviru Lenjinskog i Staljinskog pokreta pokazao nam je, sa čitavim nizom svojim suradnika što znači praktična načela o Lenjinskom samoopredjeljenju naroda kada se to načelo primjenjuje doslovno socijalistički“- rekao je Štampar.

Krvavo i okaljano Titovo ime

Zahvalivši se što mu je baš u Zagrebu dodijeljeno ovo visoko priznanje Tito je uz ostalo poručio akademicima da je socijalizam okvir za nauku!

Žalosno je što je još i danas Josip Broz Tito počasni član HAZU. On u ovoj hrvatskoj instituciji, pa ni mrtav nema što tražiti tim prije što su prema Goranu Jurišiću partizanski zločini evidentni.

“Laž je protiviti se nečemu što se vidi, kao što su vidljive kosti tisuće i tisuće nevinih, i laž je protiviti se te kosti vidjeti onako kako se vide: lubanje nevinih s metkom u potiljku. Partizanske ratne zločine počinila je politička policija komunističke partije, Ozna i jugoslavenska SS-jedinica zvana KNOJ koja je bila pod izravnom zapovijedi maršala Tita. Upravo su maršalove jedinice izvršile masovne zločine nad Hrvatima”-zaključuje Jurišić.

Pored toga, iako hrvatske Bleiburške žrtve nisu bili fašisti, ubili su ih formalni antifašisti koji su bili – komunisti. Stoga nije istina da partizani nisu činili zločine, možda čak i veće nego JNA i četnici zajedno tijekom rata za hrvatsku nezavisnost 1991. godine.

Pa, kad sve to sagledamo, što će nam Tito, što će nam taj čovjek u HAZU, a najmanje nam treba njegovo krvavo i okaljano ime na najljepšem zagrebačkom trgu.

Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarović najbolje je pokazala kako se treba i s mrtvim Titom – u ropotarnicu!

Jednom za uvijek!T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. DON
    #1 DON 15 svibnja, 2015, 20:30

    Pavkoviću……!?!… ako ti jesi za domovinski rat SPREMAN to znači da jesi spreman i za domovinsku PRETVORBU I PRIVATIZACIJU s tim u svezi i masovni gubitak radnih mjesta,imovine i svega što je osnov opstanka hrvatskoga puka u najširem smislu a koje se odnosi i na onemogućenost demografske obnove jer zaboga kako ćeš imati djecu ako si u pretvorbi i privatizaciji a po receptu Franje Tuđmana izgubio radno mjesto i to trajno i zauvijek.Pavkoviću …. na čijem si ti platnom spisku pa da si možeš priuštiti pisati BEDASTOĆE istom propuštajući “”SREĆU”” hrvatskome narodu koju je donijela PRETVORBA I PRIVATIZACIJA provedena tijekom “” domovinskog rata” i “” svo blagostanje “” koje je ista donijela hrvatskome narodu…O tome ,naravno ŠUTIŠ ko riba u vodi ,jer razvidno je da na platnom spisku jesi i to onih koji ti ne dopuštaju slobodu izražavanja.O PRETVORBI I PRIVATIZACIJI provedenoj tijekom rata dakle NE SMIJEŠ pisati…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code