KOLIKO IMAMO GENERALA 150 ILI 120?

KOLIKO IMAMO GENERALA 150 ILI 120?

1. ožujka, 2019.

 

 

Piše: Mladen Pavković

Zanimljivo je pitanje: koliko Hrvatska  ima generala proisteklih iz svetog Domovinskoga rata? Prema nekim saznanjima ima ih čak oko 120, pa možda i 150, a svake godine taj visoki čin dodjeljuje se novim licima. Međutim, kad je riječ o hrvatskim generalima obično se na raznim obljetnicama i manifestacijama proisteklim iz  Domovinskog rata, u odori, pojavljuju jedni te isti, tek nekolicina koji imaju te visoke i časne vojne  činove. A čin generala može se dobiti samo na dva, odnosno tri načina: sudjelovanjem u ratu, školovanjem, a kod nas (da se malo našalimo) i po “posebnom” kriteriju – vezi. Oni koji nose ovaj čin trebali bi i morali biti ponos Hrvatske vojske, ali nigdje na žalost ne možete pročitati ili saznati nešto više o njima, primjerice na koji su način i kada stekli čin generala, (tko ih je recimo za njega  predložio),  nema njihovih životopisa, kao da se jedan dio  “srami” što je uopće “zaradio” nešto ovako visoko i gotovo – nedostižno.

Samo jedan Vukovarac

Koliko su u “magli” činovi generala, najbolji je primjer iz Vukovara, grada junaka. Čin generala dobio je samo jedan i to onaj koji leži na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata – Blago Zadro. Da nije poginuo najvjerojatnije  nikada ne bi dobio ovaj čin, kao što ga nisu dobili ni neki drugi istaknuti hrvatski branitelji iz ovog, ali i drugih gradova i mjesta, a sigurno su ga zaslužili. To da Vukovar ima samo jednog i to mrtvog generala naprosto je nevjerojatno i – sramota.

Nikako da se ta nepravda ispravi.

Dakle, gospodo generali – ratne i ine putove predstavite javnosti, (naravno vojne tajne zadržite za sebe), tek da znamo zašto ste i zbog čega postali to što jeste.

Primjera radi, generali Republike Srpske, ratni zločinci iz Domovinskog rata, svojedobno su  objavili i knjigu, gdje o njima sve piše – crno na bijelo!

Osim toga, gdje su ti i toliki hrvatski generali kad se blate hrvatski branitelji?

Zašto nisu, kao što smo već istaknuli, u prvim redovima, zajedno sa svojim prijateljima i suborcima (svaka čast izuzecima), a ne da se “skrivaju” poput miševa?

Nekima je od njih očito dobro, pa i predobro! (Nemamo ništa protiv, zaslužili su.)

Istina, pojedini generali (svaka čast iznimkama) mogu ih se vidjeti i čuti manje-više na velikim i značajnim povijesnim obljetnicama, poput Oluje, Maslenice ili Bljeska.

Jedino generali, poput Ljube Ćesića Rojsa, Mladena Markača i još ponekog, mogu se susresti i među tzv. običnim braniteljima, na njihovim „feštama“.

Generalska udruga

Hrvatski generali imaju i svoju udrugu, ali iz nje poglavito u zadnje vrijeme čuju se samo kritike na njezin rad i slično, tako da se čini kako će se i „raspasti“.

Ni jedna nepravda koja je nanesena ili koja se nanosi ljudima, poglavito onim „malim“, a velikim, koji su stvarali hrvatsku državu ne bi smjela proći bez reakcije svih ovih silnih vojskovođa. Međutim, zbog čega se ta ne mala skupina najviših hrvatskih časnika slabo ili bolje rečeno nikako ne čuje?

To je  pitanje nad pitanjima. T

 

 

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 9 travnja, 2020, 11:19

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vas usmjerim za sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 3 ožujka, 2019, 09:05

  titinih, partizanski i jusovih ,sa partiskom knjižicom tri četvrtine, daj jednom zatvorite mi usta, otvorite arhivu i dokažite da nije tako!Budite već jednom fer prema svim hrvatskim žrtvama od 1918 do danas,pa otvorite arhivu i pokažite svima, tko su to bile jugoslavenske sluge od prvoga predsjednika države HRVATSKE do naj mlađega državljanina Hrvatseke, koji je imao devedesetih navršeni 15godina! Svi oni koji su bili u partizanima i u komunističkoj partiji i stvarali obe jugoslavije,pucali su u slobodu Hrvatskog naroda, zar “ljudi” mogu biti tako runjava srca da se prišućuje i neistražuje ubojstvo Viteza Ante Paradžika,a kite se titinim, partizanskim, komunističkim, i jugoslavenskim đeneralima, komunistima, udbom i kosom ,dok se i danas zatiru prava ljudima koji nisu pripadali partiji udbi kosu! Zašto, i dali mislite da to nije tolitarizam?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 1 ožujka, 2019, 20:22

  Rojsu veliki pozdrav!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code