TREBA SUDITI HRVATIMA KOJI NISU PROGONILI SRPSKE RATNE ZLOČINCE

TREBA SUDITI HRVATIMA KOJI NISU PROGONILI SRPSKE RATNE ZLOČINCE

16. studenoga, 2015.

Piše: Mladen Pavković

Ponovno ćemo 18. studenoga 2015. obilježiti dvije iznimno značajne obljetnice vezane uz hrvatski Domovinski rat, odnosno stvaranje slobodne, samostalne, demokratske i neovisne hrvatske države. Riječ je o Vukovaru i Škabrnji. Svi znaju sve što se tamo događalo 1991., ali još „nitko“ ne zna tko je odgovoran i tko je već odavno trebao odgovarati za sva zla koja su u tim krajevima, ali i ne samo tamo, učinili Srbi, zločinačka JNA, Crnogorci i domaće izdajice. Neki, kao da čitavo vrijeme očekuju da će agresori, koji se jedino mogu mjeriti s njemačkim hordama u II. svjetskom ratu, sami sebi suditi, pa neprestano nalaze razlog da se o „tome ne govori“ i slično, a razni nam pupovci i stanimirovići, uz pomoć ekstremnih lijevih medija, prodaju maglu, izvrću činjenice, pa čak i Hrvate proglašavaju onima koji su „prvi počeli“. Nu, ne da nema osuda onih koji su izvršili agresiju, već nema ni imena onih koji su branili, koji su bili žrtve, tj. „nitko“ nema pojma tko su bili Junaci hrvatskog Domovinskoga rata. (Od Vukovaraca i Škabrnjana čin generala i to posmrtno dobio je samo – Blago Zadro!). Tko je za to kriv: Srbi ili Hrvati?

Za zločine u Škabrnji osudili neku babu

Što su radile i što svih tih godina rade sve te službe koje se bave progonom ratnih i inih zločinaca, zbog čega ni unatoč činjenicama čvrstim kao stijena nisu uspjele ni jednog, ali baš ni jednog istaknutijeg srpskog i inog zlikovca dovesti pred lice pravde, a kamoli ga osuditi? Kako je Carla del Ponte uspjela pridobiti „cijeli svijet“ u progonu nevinih Hrvata, poglavito generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a naši, hrvatski državni i ini tužitelji sve ovo vrijeme nisu uspjeli (čitaj: nisu htjeli) ni dokazati krivnju čak ni onim članovima četničkog zbora koji su nakon okupacije Vukovara po njezinim ulicama pjevali: Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate!“, a kamoli da su uspjeli osuditi one koji su bili u zapovjedništvu JNA, tzv. Predsjedništvu SR Jugoslavije ili onima koji su svakodnevno sa stotinama, pa i tisućama granata sravnali vukovarsku ratnu bolnicu, za koju je srpski četnik Vojislav Stanimirović nakon što je preuzeo dužnost njezina ravnatelja (tada se ta bolnica zvala Sv. Sava) napisao da je „pao posljednji ustaški bastion“. Za krvave zločine u Škabrnji progonili su i osudili neku „babu“, a Škabrnjani se i dalje pitaju: tko nam je pobio cjelokupno stanovništvo, srušio crkvu, porušio obiteljske kuće? Ako DORH, Uskok, policija, tajne i ine službe stvarano ne znaju tko je počinio strašne zločine u Vukovaru i Škabrnji, bilo bi dobro da netko od njih barem jednom godišnje prošeće ovim gradom i ovim mjestom, da pita tamošnje stanovnike, a oni će im sigurno bez straha reći koji su ljudi rušili, palili i ubijali, tim više što se nemali broj i danas slobodno šeće Vukovarom (ali i ne samo tim gradom) i da komedija bude veća, čak dobar dio tih zločinaca zaposlen je i u državnim službama, u kojima im je „zadaća“ da i dalje progone Hrvate (da ne bi ovi njih). Srbi u Vukovaru, koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, brane se (kao uostalom i svi kriminalci) da „nisu ništa vidjeli ni čuli“, dok su njihovi sunarodnjaci rušili i klali, oni su „ovce čuvali“. Eto, koliko je samo trebalo godina onima koji proganjaju ratne zločince da iz Australije dovedu u Hrvatsku nekakvog „Kapetana Dragana“, sitnog lopova i kriminalca, kojeg terete za zločine u ratu, a koliko će im još godina trebati da ga osude? Istina, jedan nemali broj srpskih zločinaca hrvatsko pravosuđe je i osudilo, ali u najvećem broju u – odsustvu, što znači da su im mogli i da im mogu staviti „soli na rep“, odnosno da su te osude više bile predstave za javnost nego nešto ozbiljno i važno.
Samo na Memorijalnom vukovarskom groblju žrtava iz Domovinskoga rata ima 938 bijelih križeva. Koliko ima samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji masovnih grobnica? Tko je kriv za sva ta ubojstva?

Hrvatske branitelje se progonilo

Ako „nitko“ ne zna tko je kriv, baš kao i za zločine u Škabrnji, onda treba raspisati tjeralicu za onim Hrvatima koji su morali, a nisu zločince priveli pravdi, odnosno osudili ih! (Kako su Srbi brzinom munje, čak i bez pravovaljanih dokaza, mogli osuditi nevinog hrvatskog branitelja Veljka Marića na čak 12 godina robije?) Zbog čega, primjerice, nitko, ali nitko (osim onih iz pete agresorove pozadine) nije u nekom od hrvatskih zatvora? Ako nije, a nije, onda je netko kriv, netko je (namjerno) zakazao. Zašto se za to ne snosi baš nikakva odgovornost, već se „stručnjake“ koji su tako radili i rade i dalje gura na još veće i značajnije funkcije (nije li to „recept“ bivših Udbaša?).
O hrvatskom Domovinskome ratu dosad je napisano oko 4,5 tisuća knjiga. Na prvi pogled izgleda mnogo. Ali, velika većina tih knjiga odmah po izlasku je stavljena „pod tepih“, pa su naprosto smiješna pitanja, poglavito na raznim tribinama o Domovinskome ratu – zbog čega se više ne piše o ovoj temi?
U koprivničkoj Knjižnici, kad imaju rasprodaju svojih starijih i otpisanih knjiga, možete naći i knjige o Domovinskome ratu sa životopisima poginulih branitelja po cijeni od dvije-tri kune, a nađe se i po kunu! Što mislite, što bi se dogodilo takvoj knjižnici i takvom ravnatelju da je kojim slučajem za života zločinca Josipa Broza Tita prodavao njegova „kapitalna“ djela po dinar ili dva?
Dakle, 18. studenoga mnogi će ponovno doći u Vukovar i Škabrnju. Zapalit će svijeće i pomoliti se za nevino ubijene Hrvate. Hoće li tom prigodom napokon netko javno upitati:
Gospodo i drugovi, tko je pobio sve te ljude?T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 19 studenoga, 2015, 17:50

  VUKOVAR NIJE MIT ON JE DOGOVOREI ZLOČINAČKI PLAN IZMEĐU KATOLIČKE CRKVE I ONE ISTOČNE –RASKOLNIČKE.
  -TO JE KRVAVA UJDURMA IZMEĐU TUĐMANA I MILOŠEVIĆA-

  GOSPODO,OTRIJEZNITE SE OD TOGA KATOLIČKO- ZLOČINAČKOG SUKOBA KOJEG JA NAZIVAM KRIŽARSKIM RATOM PROTIV ONIH TAMO KRSTAŠA ,RASKOLNIKA ,KRVOŽEDNIH ATAVISTIČKIH PREDRASUDA IZ VREMENE RASKOLA. KAKVO TO HEROJSTVO SPOMINJETE NEKIH ZATUCANIH KATOLIKA DINARSKOG OSOJA I PRISOJA ,POTOMAKA STEPINČEVIH ANTROPOIDNIH KRIŽARA,KOLJAČA? . KAKVIM TO MJERILIMA VI MJERITE ZLOČINAČKE URATKE, I NAZIVATE IH HEROJSKIM,SVOJIH KATOLIKA ,POTOMAKA KRVOŽEDNIH OSVETNIKA PROTIV ONIH TAMO, ORTODOKSNIH RASKOLNIKA, ANTROPOIDNIH-SVETOSAVSKO-ČETNIČKIH KOLJAČA , A JEDNA I DRUGA STRANA ,PO INSTRUKCIJAMA SVOJIH CRKAVA ,ORUŽJEM RAZMEĐAVAJU TERITORIJE I ČISTOĆU SVOJIH VJERSKIH PREDRASUDA. I JEDNA I DRUGA STRANA SE OTPUTILA DA DOVRŠE ZAPOČETE ZLOČINE IZ 1941 GODINE ,SA URLIKOM ,ONIM VUČJIM, ANTROPOIDNIM. UZELI ORUŽJE I NA ISTI NAČIN , KAO I NJIHOVI DJEDOVI I OČEVI KRENULI U OSVETU SVOJIH ANTROPOIDNIH OČEVA I DJEDOVA KOJI SU ZAVRŠILI, KAKO SU ZAVRŠILI ,ALI SVAKAKO SU NAM OSTAVILI VELIKE DUHOVNE I MATERIJALNE POSLIJEDICE. I ŠTO JE NAJGLAVNIJE,CRKVA ,U PRVOM REDU KATOLIČKA,KAO GLAVNI ORGANIZATOR SVIH KRVAVIH RATOVA U EVROPI ,PA TAKO I ONAJ 1941,JE BIO NJEN BLAŽENI ZLOČINAČKO- PLJAČKAŠKI POHOD ZA OČIŠĆENJE EVROPE OD SVIH PRIMJESA,NARAVNO NEPOŽELJNIH NACIJA,VJERA ,RASA I KULTURA ,A POSEBNO SVJETONAZORA.U TOME JE KATOLIČKA CRKVA GLAVNI INICIJASTOR SVIH ZLOČINAČKIH SUKOBA KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST, I UVJEK IZLAZILA BOGATIJA A NJENI SLJEDBENICI SIROMAŠNIJI,Č A N D A L E !!!! A OVAJ RAT ,U REŽIJI I DOGOVORU STOŽERNIKA, MALOUMNOG I SAMOUKOG POVIJESNIČARA, OVOZEMALJSKOG PROZELITA I NACIŠOVENA ,KRUPNOZUBOG DOKTORA TUĐMANA , SA SVOJIM PAJDAŠOM, ZATUCANIM SVETOSAVSKIM VELIKOSRBINOM I CERIBAŠOM , MILOŠEVIĆEM, IMAO JE ISTI PROGRAM KAO I ONAJ IZ 1941 GODINE ,ČIŠĆENJE TERITORIJA OD DRUGIH I DRUGAČIJI PA IM NIJE BIO NEPRIHVATLJIV ONAJ ISTI PROGRAM PO KOJEM HITLER I VATIKAN ,CONCORDATOM 1935 GODINE UTEMELJEN PROGRAM STAVRANJA NOPVOG FENOTIPA ,ARIJEVCA , ALI KRŠĆANINA. –
  SLAVITE I UZDIŽETE ? SLAVITE KRVAVI VJERSKI RAT KOJI JE BIO DOGOVOREN ZA PODJELU TERITORIJA I NARODA ,PO UZORU NA ONE KOJE SMO 1945 GODINA POBIJEDILI I SUDILI IM KAO ZLOČINCIMA NON PLUS ULTRA. ISTINA NISMO SUDILI I NAJGLAVNIJIM KRIVCIMA ,KATOLIČKOJ I PRAVOSLAVNOJ CRKVI KAO GALVNIM INSPIRATORIMA TIH NAJOKRUTNIJIH ZLOČINA U POVIJESTI LJUDSKE RASE.
  GOSPODO ,AKO SE UPUŠTATE U SLAVLJE OVAKVE JEDNE EPIZODE , POVJESNE SRAMOTE ZA LJUDSKI UM, NA KRAJU 2O-TOG STOLJEĆA,ONDA SE TREBA ZAPITATI ,PO KOJIM TO POVIJESNIM ARGUMENTIMA BAULJATE .
  ONDA BI MORALI ,POŠTOVANA GOSPODO, NA PRVOM MJESTU GOVORITI O ZLOČINIMA TUĐAMANOVE KATOLIČKO- NACISTIČKE FALANGE KOJA JE SA PUŠČICAMA I KALŠNJIKOVIMA VEĆ 9O-DESETIH ISTJERIVALA SRBE SA RADNIH MJESTA,ODVODILA IH U RUKAVCE SAVE I KUPE PA UBIJALA BEZ IKAKVOG RAZLOGA OSIM ŠTO SU SRBI, A NJIHOVU IMOVINU PLJAČAKLALI.
  TA FALANGA HODA PO NAŠIM GRADOVIMA I UCJENJUJE SRPSKE GRAĐANE NA PREDAJU SVOJIH UŠTEĐEVINA ,AUTOMOBILA I DRUGIH VRSTA IMOVINE ,GARANTIRAJUĆI IM DA IH NITKO NEĆE DIRATI DA BI SUTRA ZAVRŠILI U RUKAVCIMA SAVE, KAO ONIH NEKOLIKO SRBA IZ ŽELJEZARE SISAK I IZ INE. I.T.D. TO NIJE MOJA IZMIŠLJOTIN.O TOME SE VODE SUDEKI POSTUPCI U ZAGREBU ,U SPLITU U BJELOVARU I OSIJEKU. O TIM ZLOČINIMA PISALA JE ,PROŠLE GODINE ,JEDNU KOLUMNU ,POZAMAŠNIH PODATAKA ,POŠTOVANA I CIJENJENA NOVINARKA SANJA MODRIĆ. A GRAĐANSKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA,NA ČIJEM JE ČELU ,GOSPODIN PUSIĆ I GOSPOĐA SARNAVAKA OBJAVILI SU PODATAK,ALI SADA SLUŽBENO, IAKO SE TO ZANALO JOŠ DAVNIH 1994 GODINE ,DA JE NA TERITORUJU SISKA ,GDJE UOPĆE NIJE BILO RATNIH DJELOVANJA ,IZVEDENO IZ KUĆA I LIKVIDIRANO, 635 SRPSKIH GRAĐANA KOJI NISU BILI NI NAORUŽANI NI OSUMNJIČENI IZ BILOKOJEG ASPEKTA A NJIHOVA IMOVINA OPLJAČKANA.
  DRAGO HEDL IZDAJE KNJIGU O ZLOČINIMA U SLAVONIJI I BARNJI OD TUĐMANOVE FALANGE PRIJE NEGO SE NA RAT I POMIŠLJALO. DRAGO,ŽIVI SVJEDOK ,STANOVNIK OSIJEKA I GARĐANIN HRVATSKE ,PIŠE DA JE MERČEP U VUKOVARU ,PO SVOM IZBORU , UBIJAO I PLJALČKAO SRPSKE GRAĐANE A DA NITKO IZ KATOLIČKE TUĐMANOVE FALANGE NE REAGIRA. DRAGO PIŠE DA JE MERČEP,HTIJUĆI SE POKAZATI DA JE CERIBAŠA U VUKOVARU ,ŠUŠKU I NJEGOVOJ PRATNJI POKAZAO NEKOLIKO SRPSKIH MRTVIH GRAĐANA ,KOJE JE NJEGOVA FALANGA LIKVIDIRALA I OBJESILA IH NA ČENGELE U VUKOVARSKOJ KLAONICI .
  DRAGO PIŠE DA SU MERČEP I GLAVAŠ BILI GLAVNI CERIBAŠE U SLAVONIJI I BARANJI KOJI SU ODLUČIVAL KOJE ĆE SELO OSTATI BEZ SVOJIH STANOVNIKA U NOČNIM POHODIMA KATOLIČKIH KRVOLOKA. A KAVOG LI PARADOKSA , ŠEKS IM BIO VOJNO I POLITIČKI NADLEŽAN???
  DAKLE ,VUKOVAR JE KRVARIO SKORO GODINU DANA PRIJE ZLOČINAČKE EPOPEJE KOJU SU DOGOVORILI DVOJICA RATNIH ZLOČINACA ,TUĐMAN I MILOŠEVIĆ,KOJI SU PO SVIM VLADAJUĆIM I DOGOVORENIM KONVENCIJAMA TREBALI DA VISE NA GLAVNOM TRGU U VUKOVARU KAO MUSOLINI 1945 GODINE. NE ZBOG OSVETE NEGO ZBOG LJUDSKE SRAMOTE KOJU SU ONI SMISLILI I KOJOJ SU KUMOVALI.XX
  DRAGO HEDL PIŠE DA JE ZA ZLOČINE U BOROVU SELU KRIV ŠUŠAK I VICE VUKOJEVIĆ KOJI SU NOĆ PRIJE ,SA DVA HICA IZ RUČNIH BACAČA ,U NOĆNIM SATIMA,KADA GRAĐANI MIRUJU,BOMBARDIRALI SELO I POBJEGLI . PA TKO SE TO IGRAO PROVOKACIJE RATA NA NAŠIM PROSTORIMA??? PA TKO JE TO AGRESOR????
  I DOK VUKOVAR GORI ,DOK SE U NJEGOVOJ UTROBI RAZRAČUNAVAJU DVA KRŠAĆANSKA EKSTREMA ,U NAJKRVAVIJOJ MRŽNJI, DOTLE ZAGREB , KARLOVAC ,PETRINJA, SISAK, RIJEKA, DELNICA,GOSPIĆ,SLAVONSKA POŽEGA UDOMLJUJU REGULARNU VOJSKU JOŠ NE SRUŠENE SOCIJALISTIČKE REPUBLIKE JUGOPSLAVIJE.
  PA TKO TO TAMO VRŠI AGRESIJU KADA JE VOJSKA TE SOCIJALISTIČKE DRŽAVE U SVOJIM KASARNAMA U NAJVEĆIM GARNIZONIMA I NIJE U RATNOM STANJU????.
  RAT PROVOCIRAJU TUĐMANOVA FALANGA ,A VUKOVAR JE ŽRTVOVAN KAKO BI SE MOTIVIRALI GRAĐANI HRVATSKE NA MRŽNJU I OSVETU.A ZA OSVETU SU SE SKUPILI SVI DINARSKI HAJDUCI, ZATUCANI KATOLICI I SVI ORGANIZIRANI PO KATOLIČKIM MISIJAMA PO EVROPI ,POTPOMOGNUTI OD ZAPADNIH OBAVJEŠTAJNIH SLUŽBI ,KAKO RUŠITI KOMUNIZAM.
  A DANAS ,U VUKOVARU,KAKVOG LI PARADOKSA ,KAKVE LI HIPOKRIZIJE DUHA DA SE SLAVE NEKI HEROJI KOJI SU TOBOŽ DALI SVOJE ŽIVOTE ZA SLOBODU HRAVTSKE ,KOJIMA JA PORUČUJEM.VI STE U ZABLUDI GOSPODO .VI STE UNIŠTILI SVAKU LJUDSKU POMISAO NA SUŽIVOT RAZLIČITIH , POPLJUVALI SVE ONO ŠTO SAM JA I MILIJUNI HRVATA STICALI I GRADILI. UNIŠTILI STE PRAVEDAN SUSTAV,SOCIJALISTIČKI I USPOSTAVILI KATOLIČKO-KAPITALISTIČKO-PLJAČKAŠKI. REZULTATI VAŠE BORBE POKAZUJU DA JE HRAVTSKA PODIJELJENA NA ONAJ NAJVEĆI DIO SIROMAŠNIH ,REKAO BIH GLADNIH, I ONAJ NAJMANJI DIO BOGATIH ,KOJI SU NAJVEĆOM PLJAĆKOM ODUZELI RADNIČKOJ KALSI ONO ŠTO JE ONA 35 GODINA STVARALA.
  A JOŠ JEDAN JAVNI I SRAMOTNI ČIN SE DESIO U V UKOVARU KADA SE ŠTIMAC POKLANJA NA VUKOVARSKOM TRGU ,POGINULIM,A MISLI,DA SMO MI ČITATELJI ZABORAVILI NJEGOVU RABOTU ,BAŠ U DOBA RATA ,KADA SE ON NA JEDAN OSUĐUJUĆI NAČIN BOGATIO. OTOME JE PISAO FERALTRIBUNE.
  POŠTOVANA GOSPODO ,PAMET U GALAVU I OSTAVITE SE VELIČANJA KATOLIČKIH I SVETOSAVSKO-ČETNIČKIH ZLOČINA KAO HEROJSKIH DJELA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code