ZAPOVJEDNIK ZAGREBAČKIH VATROGASACA IMA OPOMENU PRED OTKAZ JER JE SKRIVAO KLJUČEVE OD VATROGASNIH VOZILA

ZAPOVJEDNIK ZAGREBAČKIH VATROGASACA IMA OPOMENU PRED OTKAZ JER JE SKRIVAO KLJUČEVE OD VATROGASNIH VOZILA

27. srpnja, 2019.

 

Dok još nije postao vatrogasni budža krasile su ga dvije osobine, često je izostajao s posla, klege su ga pokrivale, a istima je znao priređivati razne šaljive smicalice. Narodski rečeno bio je jedan od najvećih zajebanata među profi vatrogascima u Zagrebu. Kolegama zaduženom za upravljanje vatrogasnim vozilom skrivao je ključeve. I kad bi dolazilo do uzbune, odnosno poziva za intervenciju, vozači vatrogasnih vozila nisu mogao upaliti i pokrenuti prijeko potrebno sredstvo za izlazak na požarište. Ovakve šale sadašnjeg prvog zagrebačkog vatrogasca su službeno zabilježene i kao što smo naveli zbog skrivana ključeva od kamiona dobio je opomenu pred otkaz

Napisao: Dražen Stjepandić

I prije nego je raspisan natječaj smatra se da će Siniša Jembrih ostati stari-novi prvi zagrebački vatrogasac. Sadašnji zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih je glavni favorit na predstojećem natječaju za to vrlo odgovorno radno mjesto. Natječaj za prvog zagrebačkog vatrogsca trebao bi biti obavljen ovih dana. Očekuje se da će Siniša Jembrih imati nekoliko protivkandidata, međutim dobro dobro upućeni insajderi misle da će natječaj biti samo formalnost. Oni čija je volja presudna su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Ureda za hitne intervencije Pavle Kalinić, a oni su na strani dosadašnjeg zapovjednika. Oni su ga i postavili.

Aktualni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grda Zagreba dosta se potrudio da njihova milost ne prestane, kažu da je taj nekadašnji konobar, godišnji odmor koristio da bi pomagao u predizbornoj kampanji stranke BM 365 RIS. Po petnaestak dana svaki dan bi bio uz Bandića. Uz tu vrlo važnu odliku za novi mandat sadašnji prvi vatrogasac ima za vatrogasce rijetku osobinu da ne pije. Za razliku od svoga prethodnika i većine profesionalnih vatrogasaca izbjegava konzmmaciju akolnih pića.

Putovanja po svijetu

Kada se povede razgovor o ostalim karakternim osbinama gospodina Jembriha

kažu da je vrlo galantan, ali za društveni novac. Kada su u pitanju javni natječaji za njegova manadata nije se štedjelo. Naveli smo da je po struci konobar, treći stupanj, kasnije se doškolovavao, pa mu uz sumnjivo regularno obrazovanje uzmaju u nedostatak rastrošnost i pazite ovo-posebnu sklonost u praćenju svjetskih varogasnih tendencija na eksluzivnim lokacijama. Stalno je nastanjen u Pojatnom, a rođen u Njemačkoj i nije kao neki koji nigdje nisu bili, nego se ističe u tumačenju svjetskih vatrogasnih trendova iz prve ruke. Kada se dogodio svjetski katastrofalni poznati požar u pariškoj katerdarali Notre Dame gospodin Jembrih je dao jako upućene analize intervencije vatrogasaca u toj katastrofi. U javnosti je manje poznato da je na račun poreznih obveznika putovao je čak u Maleziju i Južnu Koreju, a kolege iz tih dalekih zemalja također na račun poreznih obveznika kažu baš raskošno uzvratno dočekao u Hrvatskoj. Kakve veze vatrogastvo u Južnoj Koreji i Maleziji ima veze s Hrvatskom, to prvog zagrebačkog vatrogasca još nitko nije ozbiljno upitao, a on sam to još nije smatrao potrebnim objasniti. Koliko god se nama laicima činilo da su vatrogasni problemi u Hrvatskoj s istima u Koreji i Maleziji nepovezani, vatra je vatra, a požar požar, tako se vatreno nadamo da će nam prvi zagrebački vatrogasac u narednim godinama objasniti zašto je dobro posjećivati vatrogasce u tako dalekim krajevima i što je to dobroga donijelo glede varogasne prakse u Zagrebu. Putovanja u nedaleki Rim ili Njemačku zbog nabavki ili servisa pretpostavljam da će lakše opravdati. Lijepo je kada imamo čovjeka koji je nakon požara u slavnoj katedrali Notre Dame odmah objasnio da je požar izbio u dijelu koji se zove šuma, gdje je strop od hrastvih lako zapaljivih greda starih tisuću godina, samo tko je platio takvo naukovanje u Parizu?

Opomene pred otkaz

No, dok priče o reprezentaciji, putovanjma po svijetu i razmjeni iskustava s vatrogascima diljem svijeta izazaivaju dvojake efekte, dosta je onih koji misle da se bez raskošne reprezentacije ne mogu sklapati poslovi, pa ni vatrogasni, umjesto te u medijima uobičajene jadikovke navest ćemo jedan drugi biser koji će posebno predstaviti prvog zagrebačkog vatrogasca kao osobu. U njegovu profesionalnom kartonu ostalo je zabilježeno kako je bio službeno stegovno opominjan, a jednu od stegovnih opomena, onu pred otkaz, dobio je zbog šala i pošalica s kolegama na poslu. Dok još nije postao vatrogasni budža krasile su ga dvije osobine, često je izostajao s posla, klege su ga pokrivale, a istima je znao priređivati razne šaljive smicalice. Narodski rečeno bio je jedan od najvećih zajebanata među profi vatrogascima u Zagrebu. Kolegama zaduženom za upravljanje vatrogasnim vozilom skrivao je ključeve. I kad bi dolazilo do uzbune, odnosno poziva za intervenciju, vozači vatrogasnih vozila nisu mogao upaliti i pokrenuti prijeko potrebo sredstvo za odlazak na požarište.

Ovakve šale sadašnjeg prvog zagrebačkog vatrogasca su službeno zabilježene i kao što smo naveli zbog skrivana ključeva od kamiona dobio je opomenu pred otkaz. A napisali smo kako ne pije i ključeve od službenih voziča skrivao potpuno trijezan i to je kao opasna šala na poslu ostalo zapisano.

Što se sve dogodilo ili se moglo dogoditi nije nam poznato. A što ako to zapravo nije bila šala? Tko se može šaliti s takvim stvarima i to trijezan? T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. BOZANA TOPALOVIC
  #1 BOZANA TOPALOVIC 7 kolovoza, 2019, 17:38

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postavite vaš roditelj za otplatu kredita na odgovarajući način da odgovara vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 28 srpnja, 2019, 07:29

  Idealan kadar sa karikom u gubici na orjunaškom povodcu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code