NAJNOVIJE NA PORTALU

ŽALOSNI KOMENTAR ŽALOSNOG PREDSJEDNIKA

ŽALOSNI KOMENTAR ŽALOSNOG PREDSJEDNIKA

20. ožujka, 2015.

images_cms-image-000004675
Ivo Josipović je u šator dolazio samoincijativno, ponizno, uplašen kao zec

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija:www.direktno.hr

Bivši i žalosni predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović umjesto da se nakon jednog mandata na čelu države pokrije preko glave, tim više što je relativno malo takvih političara u tako relativno kratkom vremenu, uspjelo toliko nabacati blata na Hrvate, a poglavito hrvatske branitelje i stradalnike, on se s jednim bljutavim komentarom javio na nekakvom portalu kojeg vodi nekakvi navodni “guzičar” Drago Pilsel.

Bolje bi mu bilo da se i dalje drži harmonike te da sklada pjesme koje zvuče, kako reče jedan skladatelj, kao si drvenu bačvu bacio po stepenicama sa sedmoga kata. (Ukusi su različiti.)

Naime, u tom nazovi komentaru s naslovom “Pada Vlada” Josipović je nadrobio svega i svačega. Više nije “uglađen i fin”, sada je to pravi doktor Ivo, koji i hrvatske branitelje i stradalnike naziva kao “ovca s paše” – šatorašima. I to on koji je rat proveo uz klavir i harmoniku, iako je 1991. imao dovoljno godina da onima koji su branili i obranili hrvatsku državu, donese barem čašu hladne vode.

Kad je bio na čelu države došao je kao pokisli miš u šator u Savskoj 66 dati podršku braniteljima. Oni su njega i ministra branitelja, bez branitelja, iznenadili hrvatskom himnom (snimke toga čina, odnosno njegova lica i danas su dostupne).

Međutim, sada piše: “Zazivanje smjene vlasti na ulici, što riječju, što mišlju, prešlo je granicu koju demokratsko društvo može i smije koristiti. Ne zato što šatoraši protestiraju protiv Vlade, već zato što to čine na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili” te dodaje da “na to, bez obzira na svoju borbu i žrtvu, nemaju pravo”.

Dakle, po bivšem žalosnom predsjedniku jedino oni koji su krvlju stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu nemaju pravo protestirati! A svaka “baba” to može, ako nađe još najmanje desetak istomišljenika. Osim toga, protesti u Hrvatskoj su “luk i voda” prema protestima, recimo u Njemačkoj, u srcu Europe. Naime, samo zbog otvorenje jedne bankarske institucije ovih je dana gorio, da gorio, Frankfurt! Kakvi su pak protesti u Španjolskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji…. Tamo ne pjevaju i ne skandiraju pod prozorima političarima, već ruše, pale i oštro se sukobljavaju s policijom i za mnogo manje važnije teme nego zbog čega protestiraju, recimo, hrvatski stradalnici i branitelji. Na Zapadu jedan Josipović, s partizanskom kapom na kojoj je krvava crvena petokraka, protiv koje smo se i mi borili u vrijeme Domovinskoga rata, ne bi mogao biti na toj dužnosti ni jedan dan, odmah bi ga smijenili, a kod nas, on i dalje, bez ikakvih posljedica, “laprda” i blati Junake hrvatskog Domovinskoga rata i članove njihovih obitelji. Je li to demokracija?

Sada, kada je izgubio izbore i otišao u ropotarnicu, piše da je u Savskoj 66 “čardak podignut nelegalno”. Što to nije rekao kad je bio na vlasti, kad je samoinicijativno i ponizno, kao zec, došao u taj “”nelegalni čardak”, što ga tada nije dao srušiti, što bi njegov prvi “ađutant” za sigurnost Saša Perković vrlo rado učinio.

Prosvjed branitelja Josipović još naziva i “šatorski maskenbal”. Zatim ne govori istinu (što je njegov “specijalitet”) da “šatoraši mnoge plaše svojom agresivnošću i nedemokratičnošću”. Za jednog Predraga Matića kaže da je Junak Domovinskoga rata. Pa, ako je on junak, što nije uveo i to odličje, pa mu ga uručio, kao što je zadnjih dana svoje vladavine podijelio državna odličja svima i svakome koji su mu “lizali pete”?

Taj naš dragi Ivek govorio je, sjećate se, kako će bista njegova druga Tita ostati na Pantovčaku, a kad tamo, ode Ivo, ode bista!

Ni po tom pitanju nije bio u pravu!

Sve u svemu, bivšeg predsjednika i “veleizdajnika”, kako ga je nazvalo Etičko sudište, pod vodstvom dr. Zvonimira Šeparovića, treba žaliti. Nije zaslužio da bude tek suradnik jednom D.P-u (za kojeg ne znaš je li je Hrvat, Argentinac ili “vanzemaljac”), tim više što je glavni moto njegova portala “udijelite nam koju kunu”.

Ali, dobro je da bivši napokon pokazuje svoje pravo lice!

Nek se vidi, nek se zna….T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. MOLOTOV
    #1 MOLOTOV 21 ožujka, 2015, 16:46

    Ovaj komentator “KRONIČAR” je na žalost podlegao nesuvisloj propagandi i razvidno je iz njegovih Mad Max komentara da čovjek nije shvatio dubiozu tih teških vremena…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code