PAVKOVIĆ: OSIJEČKI SUD UMJESTO DA SUDI ZA ZLOČINE U VUKOVARU SUDI MODRIĆU I LOVRENU

PAVKOVIĆ: OSIJEČKI SUD UMJESTO DA SUDI ZA ZLOČINE U VUKOVARU SUDI MODRIĆU I LOVRENU

30. lipnja, 2023.

 

 

Piše: Mladen Pavković

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija svojim igrama i pobjedama postala „svjetska vijest“, nije trebalo čekati dugo da se svjetski mediji ponovno pozabave našim sjajnim nogometašima. Naime, sada više nije vijest da je Modrić jedan od najboljih nogometaša svijeta, već da je ponovno (!) protiv njega i Dejana Lovrena podignuta nova optužnica.

Optužnicu je protiv kapetana reprezentacije i igrača Real Madrida  podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, baš kao i protiv igrača Lyona Dejana Lovrena koji se oprostio od hrvatske reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nogometaši su optuženi da su lagali tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu za izvlačenja 118 milijuna iz Dinama.

Nova optužnica

Oni su navodno tijekom suđenja promijenili iskaze.

Prvu takvu optužnicu sud je odbacio, ali sad se ODO ponovno vratilo na ovaj slučaj i čeka se da se nova optužnica potvrdi, pa da sve krene ispočetka.

Činjenica je da svi trebaju i moraju odgovarati za svoje grijehe, (svi su jednaki pred zakonom!), pa zbog čega bi onda od toga trebali biti izuzeti i vrhunski športaši?

Ali, taj slučaj već je odavno trebalo privesti kraju, a nije!

U međuvremenu, glavni optuženi i osuđeni Mamići su pobjegli od kazni u susjednu BiH, gdje grade nove radne i životne karijere, organiziraju konferencije za novinare, balove i poput Bonnie i Clayde smiju se „nesposobnim“ hrvatskim sucima i policiji, a samim time i hrvatskim građanima.

Zdravko Mamić je toliko jak da je uspio sa Županijskog suda u Osijeku otjerati i pojedine  suce i dokazati da ih je debelo podmićivao. Ako su oni dokazano primali skupe darove od jednog osuđenog kriminalca, postavlja se pitanje- je li se nešto slično događalo i na nekim drugim sudovima, gdje su suci također donosili presude za koje ne znaš jel bi se smijao ili plakao.

Međutim, nas bi zanimalo- tko je kriv i tko će odgovarati što su toliki osuđeni kriminalci dan prije objavljivanja presuda „odšetali“  u BiH, gdje mogu bezbrižno živjeti do kraja života, kao ugledni i cijenjeni građani? (Već se zaboravilo i na slučaj Kutle, itd.).

Teško je povjerovati da baš nitko nije pretpostavio da će pojedini osuđeni kriminalci čekati policiju da im ujutro pokuca na vrata i odvede u Remetinec.

Izraelcima se sigurno nešto slično ne bi moglo dogoditi.

Optužnica za Vukovar

Nu, kad se na osječkom sudu pripremaju za nova suđenja hrvatskim nogometašima, evo tek uzgred još jednog pitanja: što je s optužnicom od pedesetak stranica koja se već dobrih 20 godina nalazi u nekim ladicama ovog suda, a tiče se razaranja, ubijanja, otuđivanja i štošta drugoga u svezi  velikosrpske agresije na Vukovar?

Prije će izgleda biti osuđeni Modrić i Lovren nego svo zlo i svi zločinci koji su tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata činili strašne zločine i nad civilnim stanovništvom, poglavito u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Županji, Širokoj kuli, Petrinji, Saborskom,  Sisku, Pakracu, Kninu, Lipiku, Osijeku, Šibeniku, Zadru…pa tamo sve  do Dubrovnika!

  1. Neki će možebitno reći da ovo nema baš nikakve veze s Modrićem i Lovrenom, ali ima s onima koji već 30 i više godina čekaju pravdu i pravicu!

I to, među ostalim, i na osječkom sudu! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code