HRVATSKIH ZASTAVA KAO U BERLINU I HAMBURGU NEMA U KNINU

HRVATSKIH ZASTAVA KAO U BERLINU I HAMBURGU NEMA U KNINU

22. lipnja, 2024.

 

Gledajući te  slike, odmah smo se sjetili i hrvatskih blagdana, poglavito dana kad obilježavamo najveće hrvatske pobjede, poput Vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja, odnosno Dan  pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Tada je nažalost iznimno tužno prolaziti ulicama i trgovima Lijepe naše, tim prije jer hrvatske zastave  manje-više jedino ćete vidjeti na zgradama državnih ustanova, šoping centara, benzinskim postajama, i tek tu i tamo na nekoj obiteljskoj kući, ali gotovo nikada ni na jednoj vili gdje stanuju naši tajkuni

Napisao: Mladen Pavković

Bilo je lijepo i predivno vidjeti mnogobrojne hrvatske navijače u Berlinu i Hamburgu, uoči nogometnih utakmica između Hrvatske i Španjolske, te Hrvatske i Albanije.

Ulice i trgovi njemačkog glavnog grada, ali i tribine stadiona, bile su sve u crveno bijelim bojama i prepune hrvatskih zastava. Divota jedna!

Predivna atmosfera

Gledajući te  slike, odmah smo se sjetili i hrvatskih blagdana, poglavito dana kad obilježavamo najveće hrvatske pobjede, poput Vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja, odnosno Dan  pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Tada je nažalost iznimno tužno prolaziti ulicama i trgovima Lijepe naše, tim prije jer hrvatske zastave  manje-više jedino ćete vidjeti na zgradama državnih ustanova, šoping centara, benzinskim postajama, i tek tu i tamo na nekoj obiteljskoj kući, ali gotovo nikada ni na jednoj vili gdje stanuju naši tajkuni.

Pored toga, u to vrijeme, ponosa i slave, ni izdaleka nećete vidjeti toliko ljudi, pretežno mladih da se šeću ili slave obučeni u hrvatska obilježja, čak ni 5. kolovoza u Kninu.

Mediji izvještavaju da se u subotu u Berlinu okupilo čak oko 100 tisuća Hrvata!

E, mislimo mi, što bi bilo da ih se u tako kratkom vremenu, s tolikim domoljubnim nabojem, uspjelo okupiti 1991.?

Možda nogomet ili općenito sport nemaju veze s obranom Domovine, ali ipak jedno i drugo je važno, pa ako zbog sporta voliš svoju Domovinu u Berlinu ili ne znamo negdje drugdje u svijetu, onda istu takvu ljubav iskaži i diljem Lijepe naše, gdje živiš i radiš, gdje je bila svetinja ginuti za hrvatske ideale.

Ali, ne lakše je izgleda mnogima otići bilo gdje diljem Europe (što košta da košta) i obučen u hrvatske domoljubne boje pjevati „Zovi, samo zovi…“ protiv čega vjerujemo nitko nema ništa…No, ta predivna atmosfera, ta euforije trebala bi se i morala „preliti“ i diljem hrvatskih gradova i mjesta kad obilježavamo i sjećamo se prije svega onih koji su dali sve što su imali za slobodnu, demokratsku i nezavisnu hrvatsku državu, svoju krv i svoje – živote!

Prodajte vladin zrakoplov

Nakon brojnih polemika tko čijeg sina može na nogometne i ine utakmice „vozikati“ po Europi  zrakoplovom Vlade Republike Hrvatske, i čemu ovo prijevozno sredstvo služi, i tko ga plaća kad su „privatni“ izleti u pitanju – najbolje bi bilo da Vlada stavi zrakoplov na „bubanj“, odnosno da ga – proda, a zaradu daruje za obnovu obiteljskih kuća hrvatskih branitelja stradalih od potresa u Sisku, Petrinji ili Glini.

Svojedobno je i zrakoplov koji je koristio utemeljitelj hrvatske države i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman prodan, a novac je uplaćen za obnovu Vukovara. Ovo se možebitno ne bi ni dogodilo da akciju oko toga (štrajk glađu) nije pokrenuo danas već zaboravljeni hrvatski domoljub i humanitarac dipl. ing. Josip Kokić (umro 2015.).

Ako se riješimo zrakoplova Vlade RH ništa se neće dogoditi, tim više što visoki političari i nekih drugih (jačih) država u svojem posjedu nemaju državni zrakoplov, već sva putovanja stignu obaviti tzv. redovnim linijama.

Pored toga, djeca, žene, prijatelji i ostali koje naši visoki političari ponekad „časte“ na državni trošak neće trebati strepiti „jel ih tko vidi“, a država će i na tome  nešto uspjeti „ušparati“! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code