”ZA DOM SPREMNI” JE IZRAZ HRVATSKOGA DOMOLJUBLJA

”ZA DOM SPREMNI” JE IZRAZ HRVATSKOGA DOMOLJUBLJA

19. veljače, 2019.

 

 

Pošto ste već na moju zamolbu izgleda utjecali na gospođu Ivanu Maletić (MEP) da je makar pomalo postala za dom spremna, moram Vam se opet obratiti sa sličnim problemom. Da podsjetim: gospođa Maletić se iz svog vedroga briselskog neba založila za zabranu kovanice „Za dom spremni“ (wir sind heimatverbunden) – vjerojatno na zapovijed svog partijskog šefa i Vašeg dragog prijatelja Andreja Plenkovića. Kovanica se u različitim oblicima od srednjeg vijeka koristi kao izraz hrvatskog domoljublja. Za protivnike hrvatske neovisnosti, poput jugokomunista i velikosrba, ona je trn u oku

Napisao Rudolf Mayer

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini, dr. Josip Stjepandić, uputio je pismo europarlamentarcu Manfredu Weberu, osvrćući se na umjetno stvorenu dvojbenu uporabu kovanice “Za dom spremni” i naznakama manifestacija komunističkoga totalitarizma . Pismo je naslovio “Vaš prijatelj Andrej”, a proslijedio ga je i europarlamentarkama Dubravki Šuici, Ivani Maletić, Željani Zovko, Ivici Toliću, Ruži Tomašić i Marijani Petir, te premijeru Andreju Plenkoviću i predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović.

– Poštovani g. Weber, nakon dugogodišnjeg djelovanja u Europskome parlamentu, bit ćete za nekoliko mjeseci vjerojatno izabrani za predsjednika nove Europske komisije. Mislim da je pravo vrijeme da Vas upozorim na stanovite postupke Vaših političkih prijatelja iz Hrvatske, koji ne štete samo Vašoj kandidaturi, nego i ugledu Europske pučke stranke i Europske komisije općenito. Pošto ste već na moju zamolbu izgleda utjecali na gospođu Ivanu Maletić (MEP) da je makar pomalo postala za dom spremna, moram Vam se opet obratiti sa sličnim problemom. Da podsjetim: gospođa Maletić se iz svog vedroga briselskog neba založila za zabranu kovanice „Za dom spremni“ (wir sind heimatverbunden) – vjerojatno na zapovijed svog partijskog šefa i Vašeg dragog prijatelja Andreja Plenkovića. Kovanica se u različitim oblicima od srednjeg vijeka koristi kao izraz hrvatskog domoljublja. Za protivnike hrvatske neovisnosti, poput jugokomunista i velikosrba, ona je trn u oku, jer su elitne jedinice u Domovinskom ratu koristile taj pozdrav.

Plenković je kao maturant hvalio komunizam

Andrej Plenković potječe točno iz toga jugokomunističkoga okruženja. Njegov otac nije bio samo visoki predstavnik jugokomunističkog propagandnog odjela, nego i oficir Udbe. Andrej Plenković je još kao maturant hvalio jugokomunizam, kad je ovaj bio pred propašću. Dok jedna velika hrvatska tvrtka za drugom klize prema insolvenciji, Vlada Andreja Plenkovića ne uspijeva niti povući raspoloživ novac iz Financijskog okvira 2014-20 Europske unije. Unatoč ogromnoj potrebi za investicijama kod poduzeća trenutačno je ugovoreno manje od 60 %, a povučeno jedva 15% raspoloživih sredstava. Umjesto da usmjeri sve snage u gospodarski oporavak – pogotovo uz pomoć sredstava  EU fondova –  Andrej Plenković se upustio u besprimjernu svjetonazorsku bitku, pri čemu sve više liči na svog uzora Josipa Broza Tita. Izgleda da se približava dan, kad će se Vaš prijatelj Andrej pojaviti u bijeloj maršalskoj uniformi. Ispadi Andreja Plenkovića u međuvremenu poprimaju bizarne oblike:

 1. Inicijative za pokretanje narodnog referenduma, koje već godinama tinjaju, Plenković pokušava ugasiti nečasnim sredstvima. Činjenica je da su dvije referendumske inicijative sakupile ukupno  1,2 milijuna potpisa za 3 referendumska pitanja o promjeni Izbornog zakona, te otkazivanju tzv. Istanbulske konvencije. To je dvaput više glasova nego što je Plenković dobio na posljednjim izborima za Sabor. Budući da Zakon o referendumu predviđa udio od najmanje 10% birača koji žive u Hrvatskoj te u zemlji žive najviše 3 milijuna odraslih osoba, morale su obje inicijative usprkos masovnom ometanju u područjima s tvrdom komunističkom vlašću skupiti dovoljno potpisa, da bi referendumi zbilja bili raspisani.

 Državna prijevara referendumskih inicijativa

Plenković je taj prag umjetno podigao na 374.000 potpisa, a njegov ministar Kuščević je uz pomoć jedne privatne tvrtke po 40.000 potpisa proglasio nevažećim (nečitki itd.). O tome eklatantnom primjeru državne prijevare postoji vjestačenje npr. informatičara dr. Banića (https://youtu.be/_KSZeUaCc7k?t=947). Posebno znakovit bio je primjer gospodina po imenu Zrno, čiji je potpis u dva slučaja proglašen čitljivim, a  u jednom popisu nečitljivim. Čovjek dođe na pomisao da se Plenkovićeva Vlada pretežito sastoji od analfabeta, koji niti najkraća imena ne znaju pročitati! Na upit jednog saborskog zastupnika za uvidom u spis, državna tajnica Rimac odgovorila je da samo potpisnik (sic!) može nekoga opunomićiti da provjeri njegov potpis!

 1. Nakon što je utemeljitelj hrvatske države Franjo Tuđman tek na 19. obljetnicu smrti dobio monumentalni spomenik u Zagrebu, isti je u posljednja tri mjeseca najmanje tri puta bio oskrvnut. Jednom od oskvrnitelja, koji je Domovinski rat 1991. – 95. izgleda proveo na neprijateljskoj strani, u središnjim vijestima „TV Pyongyang“, kako se Plenkoviceva državna Fake-news televizija odmila naziva, daje se pozornica kao narodnome junaku. Lako je zamisliti da bi jedan od mnogobrojnih Tuđmanovih štovatelja obranu spomenika uskoro mogao uzeti u svoje ruke.

Odbijanje priznanja Hrvatske pravoslavne crkve

 

 1. Iznova se pokušava ograničiti ljudska prava poput slobode izražavanja. Na današnju nedjelju već sam Vas preko Twitter-a upozorio na probleme koje ima Roman Leljak, istraživač komunističkih zločina. Slučaj novinara i slobodnog filmskog producenta Marka Juriča puno je gori. Otkako se Jurič bavi terorističkim aktivnostima na velikosrpskoj sceni (što je dokumentirala Hrvatska sigurnosno obavještajna služba), njega se neprestano šikanira. Budući da sam prije tri godine sam nazočio jednome ritualu Hrvatske pravoslavne crkve, koji je doveo do kaznene prijave protiv Juriča, mogu kao neovisna treća osoba posvjedočiti da je prijava potpuno neutemeljena. Kakav je skandalozni tijek imalo saslušanje pri DORH-u, vidite ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=sRVKNYAb66Q. Stoga Vam najtoplije preporučam da ovaj film pogledate u društvu dobrog prevoditelja. To je očit primjer jugokomunističkog totalitarizma pod Andrejom Plenkovićem.
 2. Usprkos tome da u Hrvatskoj živi preko 16.000 građana koji se izjašnjavaju kao Hrvati i pravoslavci,  Plenkovićeva Vlada uporno odbija registraciju Hrvatske pravoslavne crkve, iako u Hrvatskoj već postoje Srpska pravoslavna crkva, Makedoniska PC te Crnogorska PC. O razlozima se može samo nagađati te najprije pada utjecaj velikosrpskoga elementa. Gore spomenuti Marko Jurič doživljene šikane sigurno u dobroj mjeri ima zahvaliti svome zauzimanju za Hrvatsku pravoslavnu crkvu.

Hrvatska klizi prema jugokomunističkom totalitarizmu

Svakodnevno se množe znakovi da Hrvatska klizi prema jugokomunističkom totalitarizmu. Tzv. parlamentarna oporba vrši tu funkciju pretežito na riječima. Kad se donose odluke, tu se pita samo jedan čovjek – Plenković, iako on službeno ima tanku većinu od samo nekoliko glasova. Ovo stanje postaje nepodnošljivo. Vaša vjerodostojnost (također kao budućeg predsjednika EK) trpi u Hrvatskoj, te će podnijeti veliku štetu, ako ništa ne poduzmete.

Stoga Vam preporučam sljedeće korake:

 1. Zahtijevajte od Vašeg prijatelja Andreja nek raspiše obadva referenduma kako su tražile obje inicijative. Ako on zbilja uživa popularnost od preko 120%, kako svakodnevno javlja “fake-news-TV Pyongyang”, onda će jamačno osvojiti veliku pobjedu.
 2. Iskoristite ovu prigodu te priopćite Hrvatima, makar preko Twitter-a na hrvatskome jeziku, da ste „za Dom spremni“ (heimatverbunden), kao što i s drugim narodima komunicirate na njihovim jezicima. Iskoristite prigodu te utječite na Vašeg prijatelja Andreja neka konačno pokopa svoju staru ljubav Jugoslaviju.
 3. Molim dajte intervju Podkastu Velebit (https://www.youtube.com/channel/UC2yHIvdfB8iKorhc3eRBjHw/featured), TV iz „podzemlja“, kojeg vodi Marko Jurič, a po popularnosti nadmašuje mnoge emisije “Fake-news-TV Pyongyang“.
 4. Zahtijevajte od svog prijatelja Andreja neka konačno prizna Hrvatsku pravoslavnu crkvu. Danas kad vjerske zajednice niču kao gljive poslije kiše, nema više nikakve zapreke.

Nezadovoljstvo političarima u Hrvatskoj je ogromno. Molim pomozite hrvatskim demokratima da prevladaju tu ozbiljnu prepreku. Tako ćete pokazati da ste dostojan predsjednik Europske komisije, naglašava dr. Stjepandić. T

 

 

 

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Christy Walton
  #1 Christy Walton 21 travnja, 2020, 15:24

  Trebate li zajam? Jeste li tražili gdje dobiti zajam? Jeste li pokušavali dobiti bilo koju vrstu zajma? onda se prijavite sada na? ([email protected]) ako želite dobiti pristupačan zajam. Zajam se ovdje nudi po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas ako vas zanima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žrdina
  #2 Žrdina 22 veljače, 2019, 00:06

  U Končara je Hrvatsku sestra Udba spremila, ima tome 19 godinica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. X.2.
  #3 X.2. 20 veljače, 2019, 09:59

  frano, ti čitaš deyana jovicha,koliko je njegov đed radojca poubijao bugara i šiptara,a kasnije kada su ga partizančine unovačile/mobilisale (l944) koliko je hrvata/ustaša ubio, i kako je deyin čale stigao do zagreba-samobora ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Lorković
  #4 Lorković 20 veljače, 2019, 08:51

  Kome smeta hrvatski dom,jasno je odavno.Nije jasno zašto nisu protjerani iz Hrvatske u tri pičke .aterine..

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 20 veljače, 2019, 02:32

  USTAŠKI ZLOČINI U STEPINČEVOJ,KRVOLOČNO-KATOLIČKOJ -BOŽOJ DRŽAVI!!SERVISU NIBELUNŠKE ,PLEMENSKE ,GEREMNSKE ,HEGEMONIJE ,III-ĆEG REIOCHA..

  POTOMCI USTAŠKIH ZLOČINACA ŠIROKOG BRIJEGA I SVIH OSTALIH HERCEG POSKOČKIH CRKAVA U SLUŽBI NAJOKRUTNIJH ZLOČINA U V RIJEME STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE I III-ĆEG REICHA ,TREBALI BI ODATI POŠTU SVIM ŽRTVAMA SVOJIH SLJEEDBENIKA STEPŠINČEVIH DRAKULA I VAMAPIRA ,PRED KRAŠKIM JAMAMA KOJIH IMA POSIJAN IH PO CIJELOJ HRVATSKOJ ,A POSEBNO SU =ŠURMANCI=,JADOV NO,ŠARANAOVA JAMA ,KORIČKA JAMA I JOŠ MNOGE DA IH NE NAB RAJAM!!!,U KOJE SU NJIHOVI OČEVI BACALI ŽIVE LJUDE,SA DJECOM , JER SU BILI DRUGI I DRUGAČIJI , A ŽIVJELI SU U HERCEG POSKOČIJ.

  POSEBNO JE MJESTO =ŠURMANCI = KRAJ ČAPLJINE GDJE SU HERCEGOVAČKI KATOLIČKI KOLJAČI UBILI CC-A 18OO LJUDI ,SAM O U JEDN OM TJEDNU A NAKNADNO JOŠ CC-A 3 HILJADE LJUDSAKIH BIĆA , RAZLIČITIH VJERA ,NACIJA I POLITIČKIH UVJERENJA, U CILJU OČIŠĆENJA STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.ŽRTVE SU ŽIVE POBACANE U KRAŠKU JAMU A BILE SU U SVIM STAROSNIM DOBIMA I SPOLOVIMA,DAKLE ,ONAKO ,KAKO JE STEPINAC ZAHTJEVAO I VATIKAN U KONKORDATU POTPISANOM SA III-ĆIM REICHOM 1935 GODINE U RIMU. OSIM ŠURMNANCA NA ISTI NAČIN ,NEDALEKO ,U KRAŠKOJ JAMI ,ZVANOJ ,KORIČKA, ZAVRŠAVALI SU GRAĐANI SRPSKE ,JEVREJSKE I ROMSKE VJERE I NACIJE ,KAO I SV I ONI DRUGI KOJI SU SE TOME PROTIVILI ,A NAZVANI SU KOMUNISTIMA. UZ TE JAME TREBA POSTROITI SVU TU ZLOČINAČKU KASTU ,TE FRATRE KOJI SU VJERNO I AKTIV NO SLUŽILI STEPINČEVSKOJ KRVOLOČNOJ ČISTIKI,ŠTO SE POTVRDILO DA SU TAKVI I U NEDAVNOM TUĐAMN-KAPTOLSKO-ŠUŠKOVOM VJERSKOM RATU KOJI JE IMAO STEPINČEVSKI KARAKTERRADFILI I DJELOVALI KAO KRVOLOČNA PAŠČAD. DANAS ,ZA SJEĆAN JE I OPOMENU, TAMO BI TREBALO ORGANIZIRATI CRKVENA HODOČAŠĆA ZA POKORU SA TIM FRATRIMA,NEŽENJAMA,BAKOVIMA ,POTOMCIMA STEPINČEVIH KJOLJAČA,I PONOVNO IH LUSRIRATI U TRAJANJU JEDNO STOLJEĆE ,NA BILOKAKVU JAVNOST. BILO BI NUŽNO I HUMANO I POTREBNO,DA OVI KATOLIČKI, HERCEGOVAČKI ,DINARSKI, ALTAJSKO -MONGOLSKI MALUKAT,NIJE KASNO, DANAS BUDE JAVNO ŽIGOSAN ZA NEČUVENE ZLOČONE KOJE KATOLIČKA ,ZLOČINAČKA CRKVA STALNO SKRIVA I NIKDA DO SAD SE NIJE UDOSTOJILA DA MAKAR ODU NA MJESTO ZLOČINA SVOJIH OČEVA I ODAJU DUŽNO POŠTOVANJE ŽRTVAMA I JAVNO SE POKAJU.ETO ,POŠTOVANI ALTAJCI IZ POSKOČKE ,TUĐMANOVE NAHIJE ,PRUŽILA VAM SE PRILIKA DA SE MAKAR MALO OGLASITE O SVOJIM ZLOČINIMA ,KOJI SU VAŠI OČEVI I PRECI ČINILI KROZ ČITAVU POVIJEST VAŠEG DINARSKOG PREBIVANAJ NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA,OD MLETAČKIH HAJDUKA ,UBOJICA,LOPOVA DO EGZEKUCIJSKIH HORDI U SLUŽBI EVROPSKIH VLADAJUĆIH DINATSIJA, PA ZAVRŠNO SA STEPINČEVOM BOŽJOM DRŽAVOM U KOJOJ STE KRVOLOČNO MARŠIRALI U KRVI DO KOLJENA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Mostrumi u Hrvatskoj
  #6 Mostrumi u Hrvatskoj 19 veljače, 2019, 08:15

  Strava. U ovoj lijepoj i nesretnoj zemlji sve je moguće, pa i to da ubiju curu i drže je 19 godina u zamrezivaču. Tolike godine su pokraj toga zamnrzivače prolazili ubijice, djeca ubiojica,susjedi, prijatelji…i kad je neko nakon 19 godina otvorio zamnrzivač….stravičan prizor kakav se rijetko sreće i u horor filomvima.Eto, i takvioh nas ima u ovoj zemlju kršaćanskoj, katoličkoj i komunističkoj…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 19 veljače, 2019, 13:08

   Toga ima svuda na svijetu i uopće nije čudno!
   Rješavala je UDB-a na stotinu načina ljude.
   Čudno je jedino šta istraživaći nisu pretresli kuću i pogledali u škrinju nakon što je prijavljen nestanak!

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 19 veljače, 2019, 13:09

   Meni je puno veća strava šta se permanentno nameću ljudi iz pete kolone na izborima u Hrvatskoj!
   To je prava strava!

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code