MISU ZA TITA TREBALO JE SLUŽITI NA GOLOM OTOKU I SLIČNIM MJESTIMA

MISU ZA TITA TREBALO JE SLUŽITI NA GOLOM OTOKU I SLIČNIM MJESTIMA

11. siječnja, 2016.

20160110_2_13731480_4443652
Kad se ovih dana misa služila za Ante Pavelića, poglavnika Nezavisne države Hrvatske (NDH), samo u drugoj crkvi, ali također u Zagrebu, ti isti ili slični koji su bili nazočni na misi za „Druga Titu, ljubičicu bijelu“ kao psihološki bolesnici čak su se i fizički obračunavali s onima koji su krenuli na misu za Pavelića. Međutim, Tito, protiv čije smo se politike borili i pobijedili tijekom hrvatskog Domovinskoga rata, prema svemu sudeći, još se nije spustio s Gornjeg grada, gdje imaju svoje sjedište hrvatski političari i hrvatska politika

Napisao: Mladen Pavković

Mnogi su ostali iznenađeni, pa čak i šokirani, što je u nedjelju, 10. siječnja 2016. u crkvi Svetog Marka na zagrebačkom Gornjem gradu održana misa za dušu komunističkog krvnika Josipa Broza Tita. Oko stotinjak štovatelja lika i djela bivšeg predsjednika SFRJ, političara i metalskog radnika, došlo je u miru, da se i na ovaj način prisjeti i izrazi počast čovjeku iza kojeg su ostale na stotine masovnih grobnica, pretežno nevinih Hrvata, od Bleiburga do Makedonije. Mediji javljaju da čak nije bilo ni protesta ispred crkve te da je o „miru i redu“ skrbila jedan časna sestra, koja nije dopuštala ni fotografiranje.

Nisu napadali nazočne

No, kad se ovih dana misa služila za Ante Pavelića, poglavnika Nezavisne države Hrvatske (NDH), samo u drugoj crkvi, ali također u Zagrebu, ti isti ili slični koji su bili nazočni na misi za „Druga Titu, ljubičicu bijelu“ kao psihološki bolesnici čak su se i fizički obračunavali s onima koji su krenuli na misu za Pavelića. Međutim, Tito, protiv čije smo se politike borili i pobijedili tijekom hrvatskog Domovinskoga rata, prema svemu sudeći, još se nije spustio s Gornjeg grada, gdje imaju svoje sjedište hrvatski političari i hrvatska politika. Pa, on je i dalje (umro 1980.) u Zagrebu „istaknuta“ ličnost: počasni je građanin Grada Zagreba, počasni je član HAZU, njegovim imenom zove se najljepši trg u glavnom gradu, o njegovim „junačkim“ djelima uči se u školama, o njemu se prikazuju i filmovi, od „Bitke na Neretvi“, „Kozare“, „Kote 905“, pa do „Mirka i Slavka“ (u kojem su partizanski dječaci jednog drugog upozoravali kad im se približava metak!). O Titu još su uvijek pune hrvatske knjižnice njegovih knjiga, a svake godine partizansko-komunistički harmonikaši s crvenim krvavim petokrakama na čelu obilježavaju njegove dane rođenja i smrti. Osim toga, već je postalo normalno (?) da se po šumama svako malo uz nazočnost Milanovića, Mesića, Josipovića, Pusića, Teršelič i drugih, organiziraju derneci uz srpska kola, sve u čast i slavu jednog od najvećih europskih, ali i svjetskih zločinaca te da se laže i maže kako bez njega i njegove politike ne bi bilo ni Hrvatske, na što njegovi obožavatelji gromoglasno kliču: „Druže Tito mi ti se kunemo…“.

U Lepoglavi ili na Golom otoku

Neki se čude kako je misa za zločinca na Gornjem gradu, u jednoj od najljepših katoličkih crkava, prošla bez ijednog incidenta. Nitko se nije bunio jer se vjerojatno znalo da su u to vrijeme po dvorištima i susjednim ulicama bile stacionirane jake snage MUP-a, a kako se one odnose prema Hrvatima, koji baš na tom mjestu žele reći svoje negodovanje, imali su prigode vidjeti i osjetiti hrvatski branitelji i stradalnici, ali i oni koji su tamo došli gladni, jer rade, a mjesecima ne primaju plaće.
Misu za Broza je navodno organizirao i platio neki tzv. novinar. E, sad se stvarno postavlja pitanje, zbog čega misa za Pavelića ne bi se ubuduće služila također na ovom svetom mjestu, ili pak u zagrebačkoj Katedrali? A za Tita bi bilo najbolje, da se mise služe u kapeli lepoglavske kaznionice, na Golom otoku, Križnim putovima ili pak u Staroj Gradiški, dakle na mjestima koja su njemu bila iznimno draga i koje je dobro poznavao.T
.)

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 12 siječnja, 2016, 22:06

  IVAN(JOANES)SCOTUS-ERIUGENA,
  BIO JE U RANOJ SKOLASTICI NAJZNAČAJNIJI FILOZOF I DIJALEKTIČA RKRŠĆANSKE SKOLASTIKE I PRVI JE U KRŠĆAANSTVO UNIO NEOPLATONIZAM.
  ERIUGENINO NAJGLAVNIJE DJELO JESTE =DE DIVISIONE NATURE = KOJE JE NAPISAO 867 GODINE, NOVE ERE . U TOM DJELU ERIUGENE JE UZEO SADRŽAJ SV.PISMA KAO PREDMET ISTRAŽIVANJA I OBJAŠNJAVAO GA U DUHU NEOPLATONIZAMA I MISTICIZMA .
  UTOM SVOM DJELU PRVI SE USUDIO ISTZRAŽITI DA LI BOG ZA SEBE ZANA I ŠTA ON O SEBI MOŽE ZNATI ??ŠTA BOG O SEBI MOŽE REĆI KADA JE ON NIŠTA .BOG DAKLE , NE ZNA ŠTO JE ON KAD NIJE NEŠTO . DAKLE , BOG NE SAMO DA JE ZA LJUDSKI UM NESVATLJIV NEGO I ZA SAMOG SEBE,ZBOG TOGA ŠTO NE SPADA U PODRUČJE NEČEGA . AKO BI ON I SEBE SPOZNAO TADA BI OPET POKAZAO DA NIJE NEOGRANIČEN NI NESVATLJIV NI NEIZRECIV .
  PA AKO JE TAKAV, ON NIJE BOG ,AKO JE BOG TADA SAM NE ZNA ŠTO JE ON. TO BOŽJE NEZANJNE UKAZUJE NA TO DA U BOGU NEMA RAZLIKE TJ, NEČEGA PA NE MOŽE BITI NI ZNANJE ,JER JE ON JEDINSTVO . ON NIJE NEŠTO ,NEGO JE NIŠTA I NEZNANJE BOGA NJEGOVO JE NAJVIŠE ZNANJE , JER GA UZDIŽE IZNAD SVEGA ŠTO ON NE MOŽE BITI .STOGA BOG NIŠTA NE ZNA ,NAPRIMJER ,O ZLU JER JE ON DOBRO I NE MOŽE IMATI UZROK ZLA U SEBI.=.
  PA AKO JE JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH CRKVENI FILOZOFA ,SKOLATIKA ,ISTRAŽUJUĆI SVETO PISMO KONSTATIRAO ŠTO JE KONSTATIRAO I NAPISAO , U ONIM DAVNIM VREMENIMA RANOG SREDNJEG VIJEKA, KADA JE LJUDSKI UM BIO NA STUPNJU HOMO-EREKTUS A TEK USPRAVLJENOG NA ZADNJE NOGE ,MOŽE SE REĆI, USPOREĐUJUĆI DANAŠNJE ZNANJE SPOZNAJNE DRUŠTVNE TEORIJE , PA ŠTA ODGOVORITI NA DANAŠNJE PONAŠANJE NAŠE ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE I NJENE TEORIJE O SVETOM POISMU ,ISUSU, EVANĐELJU ,I PPROIZVOĐENJU GALARIJE I GALERIJE CRKVENIH ZGUBIDANA, FRATARA ,KAKAV JE OVAJ ZATUCANI DIREKTOR, KOJEG SU REGRUTIRALI IZ NEKE DINARSKE ČATRNJE KOJI NI TADA NI DANAS, NIJE,NE ZNA OPRATI RUKE PRIJE JELA,ALI SU SE IZDRESIRALI KAO LOVAČKI PSI DA NAMA GRAĐANIMA ,HEGELOVSKIH POIMANJA PRIRAODE I SVIJETA U NJOJ, SERVIRAJU OVAKVE BUDALEŠTINE ,KAO ŠTO SU TEKSTOVI OD NEKOG MITSKOG SV.PISMA,A VIDJELI SMO DA CRKVENI FILOZOFI SKOLASTICI JOŠ U RANOM SREDNJEM VIJEKU NISU BILI UVJERENI U POSTOJANJE BOGA .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code