PARTIZANSKO-KOMUNISTIČKI DERNEK U KUMROVCU

PARTIZANSKO-KOMUNISTIČKI DERNEK U KUMROVCU

19. svibnja, 2022.

 

Samo još jednom želimo podsjetiti da se hrvatski obrambeni Domovinski rat vodio i protiv Jugoslavije, a to znači i protiv  njezinih obilježja i velikana.

Međutim, vidi sad ti ovo: sve što je jugoslavensko ne podliježe zakonu, a štošta što je domoljubno se sve više marginalizira, prešućuje, pa čak i na određeni način – zabranjuje!

Austrijanci su istjerali Hrvate s Bleiburškog polja, a mi, kao pobjednici, „moramo“ i dalje  „pljeskati“ bivšim udbašima, komunistima i Jugoslavenima

Napisao: Mladen Pavković

U Kumrovcu će ove subote (21. svibnja 2022.), bivši i sadašnji, Jugoslaveni, komunisti i partizani ponovno  održati  dernek na kojem će veličati propalu bivšu državu,  Broza i, naravno, pljuvati po svemu što hrvatski diše. Tu manifestaciju nazvali su „Dan mladosti – radosti“, a slobodno su je mogli obznaniti i onom rečenicom koju je svojedobno, kao papagaj, izgovarao „počasni Jugoslaven“ Stjepan Mesić – „Kad se voda zamuti, govna isplivaju“. Naime, tijekom velikosrpske agresije i tijekom stvaranja slobodne, samostalne i nezavisne  hrvatske države  borili smo se protiv Srba, Crnogorca, Jugoslavije, Tita, zločinačke JNA, komunista, Udbaša, četnika, domaćih izdajica i sličnih, a dobar dio njih  na žalost opet  dolaze na površinu (svaka čast iznimkama). Oni ne će vikati „Za dom spremni!“ (jer nikada i nisu za nešto takvoga i bili spremni), već će se kititi uniformama JNA, Brozovim fotografijama i zastavama s crvenom krvavom zvijezdom petokrakom (s kojom su razarali i Vukovar!), pa će svi oni koji dođu na ovaj „vašar“ sigurno imati dojam da su i dalje u Jugoslaviji i da uopće nije bilo rata, a još manje 15 tisuća poginulih za slobodu. Državno odvjetništvo, kao i ranijih godina, na to vjerojatno ne će ni reagirati, a nije ni teško pogoditi zbog čega i zašto.

Tito na majicama

U prigodnom programu za taj dan piše da će uz ostale govoriti i Stjepan Mesić i da će pjevati neki partizanski zborovi! Na repertoaru imat će i pjesme na stihove  velikog hrvatskog pjesnika Vladimira Nazora, kao što je primjerice i pjesma – „Uz maršala Tita“, a koja ide ovako:

„Uz maršala Tita, junačkoga sina/nas neće ni pakao smesti/Mi dižemo čelo, mi koračamo smjelo/i čvrsto stiskamo pest/ Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo/Slavenstvo smo drevnoga čest/Ko drukčije kaže, kleveće i laže/Našu će osjetiti pest/Sve prste na ruci u jadu i muci/Partizanska stvorila je svijest/Pa sad kad i treba, do Sunca do neba/Visoko mi dižemo pest/.“

Takvih i sličnih pjesama, Nazor je napisao „more“, a Hrvati su mu za uzvrat dali i daju razne i najveće  počasti, od naziva ulica i trgova, škola, pa  do imena državnih hrvatskih nagrada.

Sramotno je, ali je tako!

Međutim, kad već govorimo o predstojećem partizansko-komunističkom derneku u Kumrovcu, gdje svatko bez problema može nositi majicu s fotografijom  Tita ili crvene zvijezde treba se sjetiti  što su radili s onima koji su svojedobno nosili majice s likovima Gotovine, Markača ili Norca? Za razliku od „komunističkih“ majica i obilježja one s HOS-ovim znakom i dalje su „problematične“, kao i pojedine pjesme najpopularnijeg hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona, a koje je on bez problema izvodio i tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Jugoslavenske zastave

U Kumrovcu se navodno očekuje oko deset tisuća ljudi. Mahat će, baš kao i svake godine i s jugoslavenskim zastavama, i sigurno će se derati – Živio Tito, Smrt fašizmu-sloboda narodu…

To nažalost ne će biti problematično?

Ali, stoga samo još jednom želimo podsjetiti da se hrvatski obrambeni Domovinski rat vodio i protiv Jugoslavije, a to znači i protiv  njezinih obilježja i velikana.

Međutim, vidi sad ti ovo: sve što je jugoslavensko ne podliježe zakonu, a štošta što je domoljubno se sve više marginalizira, prešućuje, pa čak i na određeni način – zabranjuje!

Austrijanci su istjerali Hrvate s Bleiburškog polja, a mi, kao pobjednici, „moramo“ i dalje  „pljeskati“ bivšim udbašima, komunistima i Jugoslavenima!

To je nama naša borba dala! T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 3 lipnja, 2022, 17:55

  PAVKOVIĆ,STEPINČEV KRIŽARSKI BUBNJAR NAM PORUČUJE
  ŠTA NAM TO PORUČUJE ,STEPINČEV KRIŽAR PAVKOVIĆ, IZ KOPRIVNICE ,IZ STEPINČEVSKE HOLOKAUSTEKE ČISTIONIOCE,=DANICE=USTAŠKO-STEPINČEVSKOG ODGOJNOG CENTRA 1941-1945 GODINE.
  .
  KOPRIVNIČKI KRIŽAR, STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA,PAVKOVIĆ, ARALAUČE SA ZIDINA KOPRIVNIČKE DANICE I PORUČUJE: DOSTA MI JE KOMUNISTIČKIH KAPA I KRVAVIH PETOKRAKA , SPRATIT ĆEMO VAS TAMO GDJE SU ZAVRŠAVALI NA IZOBRAZBI MNOGI VAŠI KOMUNISTIČKI AGITATORI ,OVDJE U DANICI KOPRIVNIČKOJ ,A KOJI SU SE SUPROSTAVLJALI STEPINČESVSKOJ, ČISTOČI BOŽJE DRŽAVE. PA AKO TADA NISMO USPJELI, A NISMO, ZBOG ČEGA SU NAŠI OČEVI PLATILI TAJ PROMAŠAJ I MNOGI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI ,ALI SU IPAK MNOGI PREŽIVJELI ,MAKAR I U DIJASPORI ,NA JUŽNO-AMERIČKIM PAMPASIMA KAO PONOSNI GAUČI,ALI SU IPAK OSTALI KATOLICI ,HRVATI ,IRANSKE I VLAŠKE PASMINE, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA , U DUŠI SLJEDBENICI DINARSKIH HAJDUKA KOJI SU UVJEK ,HRABRO I VJERNO, SLUŽILI KATOLIČKE MONARHIJE I DINASTIJE, U SREDNJEM VIJEKU MLETAČKE DUŽDEVE, A KASNIJE EVROPSKE KRALJEVSKE I CARSKE DINASTIJE I UVJKE U SLUŽBI ESKADRONA SMRTI . ZATO O NAMA STOJI ZAPISANO UPOZORAVJUĆA I KRVOLOČNA POVIJESNA SENTENCIJA, U CRKVI GRADA JENE, KOJA GLASI: DA NAS BOG SAČUVA SVAKOG ZLA , A POSEBNO GLADI , RATA I HRVTA.=. DAKLE, OVA SENTENCIJA SUŠTNSKI UKAZUJE NA STRAH KOJI PROIZLAZI IZ NAŠE ODLUČNOSTI DA UVJEK BUDEMO U SLUŽBI KATOLIČKE CRKVE I NJENIH NAMJESNIKA. STRAH , KOJI I DANAS UPOZORAVA MNOGE EVROPSKE NARODE NA NAŠE PRETKE, ČIJI SMO MI NASLIJEDNICI ,STALNO NAM PORUČUJE OVAJ TUĐAMANOV KRIŽAR, EMASKULIRANOG MOZGIĆA,,KOJI SMO DEVEDESETIH OPET, POD VODSTVOM NAŠEG KAPTOLA , KAO KRIŽARI, SA PATRICAMA OKO VRATA, STV ORILI NOVU STEPINČEVASKU DRŽAVU I PONOVNO POČISTILI SVE DRUGE I DRUGAČIJE KOJE JE I STEPINCA OZNAČIO KAO REMETILAČKI ELEMAENAT.

  IAKO SMO DEVEDESTIH OBNOVILI ILI REINAKRNIRALI STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU ,OPET SMO PONOVILI ISTU GREŠKU, DOPUSTILI DA NAM SE PRIKRIVENO INFILTRIRAJU POTOMCI KOMUNISTIČKIH KRVOLOKA, PA SMO OD ČISTE STEPINČEVE DRŽAVE STVORILI NEKI HIBRID, NI KATOLILČKA NI KOMUNISTIČKA , VEĆ NEKI HERCEGOVAČKO –KATOLIČKO-PLJAČKAŠKI PAŠALUK KOJIM JE UPRAVLJAO JOSIPOVIĆ KAO PREDSJEDNIK ,A KOJI NIJE KOMUNISTA NEGO NEKI IZMEĐU, ŠTO NAM UKAZUJE DA SADA PONOVNO MORAMO BITI NA DJELU ,STEPINČEVI KRIŽARI ,KOJI NEĆEMO DOPUSTUIT DA NAM JOSIPOVIĆ PONOVNO STOLUJE TAMAO GDJE JE KAPTOL USTOLIČIO KRIŽARSKOG VOĐU ,PROZELITA ,KRUPNOZUBOG STOŽERNIKA ,TUĐMANA. ZATO I POZIVAM SVE STEPINČEVSKI ODANE DOMOLJUBE , DA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA BIRAJU PRAVE KATOLIKE ,STEPINČEVSKOG DUHA I N AUMA,DA POSJEDUJU GEN IRANSKE I VLAŠKE PASMINE HRVATSTVA,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, DA NE DOZVOLE DA NAM KOMUNISTIČKI POTOMCI ,KAO IVO GOLDSTEIN,PIŠU POVIJEST .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code