ZAGRLIMO STARIJE PJESMOM

ZAGRLIMO STARIJE PJESMOM

3. listopada, 2020.

Povodom pastoralne godine posvećene djedovima i bakama, a koju je proglasio biskup Vlado Košić, povjerenstvo za brak i obitelj Sisačke biskupije organizira ciklus koncerata pod nazivom „Zagrlimo starije pjesmom“ u sklopu istoimene inicijative Vijeća HBK za obitelj i život. Na prvom koncertu održanom u subotu, 3. listopada u sisačkoj katedrali za djedove i bake te sve umirovljenike naše biskupije nastupili su ženska klapa Lađarice i muška klapa Kolapljani. U organizaciji zajednički sudjeluje i povjerenstvo za pastoral bolesnih, povjerenstvo za crkvenu glazbu, Ured za odnose s javnošću i povjerenstvo za pastoral mladih.

Na početku sve okupljene, kao i one koji su ovaj prijenos pratili putem web i facebook stranica te youtube kanala biskupije, pozdravio je povjerenik za pastoral braka i obitelji vlč. Branko Koretić zahvalivši se izvođačima i svima uključenima u ovaj projekt. Koretić je istaknuo kako su ovi koncerti gesta ljubavi za naše starije, a kako bi znali da i u ovim teškim vremenima nisu sami.

S posebnom radošću ovaj koncertu su pratili korisnici Doma za starije i nemoćne u Sisku ispred kojeg je i bilo predviđeno da se održi ovaj prvi koncert, ali zbog vremenskih uvjeta to nije bilo moguće, pa su oni zajedno s povjerenikom za pastoral bolesnih i starijih vlč. Sašom Jozićem prijenos pratili u holu doma.

Ovaj koncert prvi je u nizu 6 predviđenih koji će se održati svake prve subote u mjesecu, a sljedeći je 7. studenoga u Petrinji.

(SV) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code