ODLIČAN INTERES ZA GOSTOVANJE GREGORIANA

ODLIČAN INTERES ZA GOSTOVANJE GREGORIANA

5. ožujka, 2013.

Gregorian-2           

Gostovanje britansko-njemačke glazbene atrakcije Gregorian u Hrvatskoj, koja je najavljena u sklopu aktualne svjetske turneje Gregoriana Epic Chants World Tour 2013, pobudilo je velik interes hrvatske publike za sva tri grada u kojima će Gregorian nastupitito je Zagreb, u koji stižu 3. travnja, Split, 4. travnja i Varaždin u kojem će nastupiti 5. travnja.

Epic Chants World Tour 2013 najveća je turneja Gregoriana do sada, a trajat će do početka 2014. U prvom dijelu svjetske turneje koja obuhvaća Hrvatsku, Gregorian će održati 54 koncerta u samo dva mjeseca; u nekim će gradovima održati po dva showa dnevno! Turneja je započela spektaklima u njemačkim arenama, u Berlinu i Hamburgu, a nastavlja se u Cirihu, Pragu, Moskvi, St. Petersburgu, Frankfurtu, Beču, Münchenu, Beogradu, Bratislavi, Baselu, Minsku, Kijevu, Varšavi, Rimu, Milanu,  Parizu i mnogim drugim europskim metropolama.  Ljetni dio svjetske turneje Epic Chants World Tour nastavit će se u  Izraelu, Libanonu, Kini, Južnoj Americi, Japanu, Meksiku, Skandinaviji, Turskoj, Španjolskoj i zemljama Beneluksa. Iza ovogodišnje Epic Chants turneje krije se ogromna produkcijska mašinerija. Gregorian u Hrvatsku stižu s pet šlepera suvremene tehnike i rasvjete, a stage na kojem će se odvijati pravi vizualni spektakl veći je nego ikada – 20 puta 15 metara.

 

Show koji traje gotovo 150 minuta a inspiriran je filmom i filmskom glazbom donosi zanimljivu i dinamičnu set listu – uz aktualni singl „World Without End“ feat. Eva Mali, uključuje  Vangelisov „Conquest of Paradise“, „Against  All Odds“ Philla Collinsa,  „Both Sides Now“ Jonie Mitchell, Sealaov „Kiss From a Rose“, „She“, Elvisa Costella, „Live and Let Die“ Paul McCartneya i Wingsa „Bright Eyes“, Arta Garfunkela, „The Last Unicorn“ grupe America, Stay (Far Away, So Close) grupe U2 i mnoge druge. Uz brojna scenska iznenađenja i specijalne efekte valja izdvojiti i dvije posebne glazbene poslastice – izvedbu Rammsteinovog hita „Engel“ i novu veziju kultne pjesme „Cashmere“ Leda Zeppelina koju izvode zajedno sopranistice Eva Mali i Amelia Brightman.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code