ZAGREBAČKI SOLISTI NA GRIČU

ZAGREBAČKI SOLISTI NA GRIČU

30. lipnja, 2022.

 

 

 

Prvi koncert održat će se u petak, 1. srpnja originalnom umjetničkom suradnjom koja spaja hrvatsku i bugarsku glazbenu tradiciju dok je službeno otvaranje festivala najavljeno za subotu, 2. srpnja kada nastupaju neizostavni Zagrebački solisti.

Poznati ljetni festival Večeri na Griču ove će se godine publici predstaviti u svom 41. izdanju, što ga ujedno čini i jednim od najstarijih glazbenih festivala u Zagrebu. Od 1. srpnja pa sve do 29. srpnja publiku očekuje ukupno devet odličnih koncerata koji će se održati pod zvjezdanim nebom u atriju Galerije Klovićevi dvori.

„I ovog ljeta glazba na visokom – Večeri na Griču, festival koji najavljuje velika domaća i strana imena, prvenstveno klasične, ali jazz i etno glazbene scene čime dodatno potvrđuje svoju poziciju na karti sličnih vodećih komornih festivala u Europi. Nesumnjivo je da će 41. Večeri na Griču svojim iznimnim i raznolikim repertoarom atmosferu Gornjega grada ponovno učiniti živim mjestom umjetnosti i kulture koje ovoga ljeta svakako vrijedi posjetiti“, ističe voditelj festivala Josip Nalis te još jednom poziva sve zainteresirane.

Festival započinje ovaj petak kad će svi ljubitelji klasične, ali i jazz glazbe doći na svoje. Naime, prvi ovogodišnji koncert donosi zanimljivu suradnju koja spaja hrvatsku i bugarsku glazbenu tradiciju na originalan način u izvedbama cijenjenog dua Hojsak i Novosel te svjetski priznatog kavalista Teodossiija Spassova.

Sve izvedbe počinju u 21 sat u atriju Galerije Klovićevi dvori, a ulaznice su dostupne na portalu Ulaznice.hr i na mjestu događanja dva sata prije svakog koncerta.

Pored glazbenog dijela festivala, program 41. Večeri na Griču proširen je izložbom donatora festivala Franka Sergea Lehmanna, konceptualnog umjetnika na području instalacije, fotografije i grafičke reprodukcije. Izložba se otvara 17. srpnja u 18 sati  u Galeriji KIC-a te će biti dostupna za javnost do kraja mjeseca.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code