URUČENA NAGRADA ZVONIMIR GOLOB

URUČENA NAGRADA ZVONIMIR GOLOB

19. veljače, 2020.

U Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu svečano je uručena Velika zlatna plaketa za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu na tradicionalnom natječaju „Zvonimir Golob“.

Priznanje je ovogodišnjem laureatu Željku Krušlinu Kruški za pjesmu „Romanca“ nagradu predao Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji su i organizirali ovu književnu manifestaciju na koju je svoje radove poslalo 187 autora.

Bila je to prigoda da se podsjeti i na veliko književno djelo Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. 2. 1927.- Zagreb, 1. 6. 1997.), a o tome je govorio Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika.

Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja (HDS) izrazio je zadovoljstvo što je ovo priznanje ove godine pripalo i jednom glazbeniku, koji sam i piše stihove, od kojih je mnoge i uspješno uglazbio, a kojem uskoro izlazi i knjiga poezije.

 • Kantautor, skladatelj, tekstopisac, pokretač domoljubnih inicijativa, Željko Krušlin Kruška, jedan je od ključnih pojava hrvatske glazbene, kulturne i stvaralačke scene posljednjih desetljeća. Ostvario je izniman opus, koji su prepoznali ljubitelji njegovih pjesama, ali i pisci. Nagrada je došla u prave ruke i vjerujemo da bi i sam Golob da je živ bio zadovoljan stvaralaštvo ovog neumornog autora – rekao je među ostalim Pavković.

Poeziju je čitala dramska umjetnica Anja Šovagović Despot, dok su još govorili književnik Josip Palada i predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Grada Zagreba Ivica Matošević.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Davor Radolfi i Paula Jusić i Đelo Jusić, JR.

Milan Pišković T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Nikita markovic
  #1 Nikita markovic 20 veljače, 2020, 11:56

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti isti dan ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Kontaktirajte nas sada s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Linda Mark
  #2 Linda Mark 19 veljače, 2020, 22:17

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti putem e-pošte … Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 19 veljače, 2020, 08:56

  Dragi Kruška. To si zaslužio, u hramu književnosti. Bili smo tamo i još jednom velike čestitke.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code