ZAGREBAČKA HIŽA

ZAGREBAČKA HIŽA

4. prosinca, 2016.

 

 

U ponedjeljak, 5. prosinca, u 12,00 sati, otvara se adventska izložba “Zagrebačka hiža” u Hrvatskoj kući “Materina priča”, Preradovićeva 31. Zagreb. Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 5. – 31. prosinca 2016. svaki dan od 10 – 20 sati.

Svečanost Adventa u ZAGREBAČKOJ HIŽI obilježava se zajedničkom izložbom božićnih jaslica i ukrasa narodnih umjetnika, među kojima se ljepotom i umjetničkom izradom izdvaja skulpturalni prikaz jaslica u naravnoj veličini izrađen od kukuruzne komušine, rad autorice sestre Samuele Premužić iz Družbe sestara Naše Gospe u Zagrebu. Do sada je izlagala na brojnim prestižnim međunarodnim izložbama jaslica diljem svijeta, a njezin Betlehem „Anđeoska štalica“ izložen je u velikoj dvorani za audijencije Pape Pavla VI u Vatikanu.

Kulturno umjetnička društva Grada Zagreba predstaviti će se tradicijskim ukrasima i prigodnim izvedbama adventske i folklorne baštine Remeta i Zagrebačkog Prigorja. Dio izložbe prikazuje ruralno stvalaštvo utemeljeno na kulturnoj baštini i tradiciji – proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, starih zanata i rukotvorstva, s zadaćom promicanja i poticanja ruralnog razvoja, stvaralaštva i očuvanja tradicija i kulturnog identiteta.

Informacije i kontakt: tel. 098 481 200 ili adresu e-pošte:[email protected] T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code