ZAGREB I BEČKE RADIONICE

ZAGREB I BEČKE RADIONICE

25. svibnja, 2022.

 

 

Izložba Muzeja za umjetnost i obrt „Zagreb i Bečke radionice (Wiener Werkstätte). Dva primjera cjelovito oblikovanih interijera“ otvara se 2. lipnja u 12 sati u Galeriji „Josip Račić“ Margaretska 2– Nacionalni muzej moderne umjetnosti.

Riječ je o izložbi MUO koja se realizira u sklopu EU projekta ART NOUVEAU2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU u kojem Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje kao partner. Izložba će prezentirati uz pomoć tradicionalnih, ali i novih medija izvorne izglede dviju zagrebačkih zgrada koje su bile uređene kao cjelovita umjetnička djela u duhu estetike Bečkih radionica. Radi se o Sanatoriju u Klaićevoj ulici arhitekta Ignjata Fischera (danas Dječja bolnica)  i vili Ilić arhitekta Aladara Baranyaija. Autorica izložbe je dr. sc. Marina Bagarić, muzejska savjetnica i Voditeljica zbirke arhitekture Muzeja za umjetnost i obrt.

Izložba je dio zajedničke teme projekta – Cjelovito umjetničko djelo (Gesammtkunstwerk), a odredio ju je bečki Muzej primijenjenih umjetnosti (MAK), jedan od partnera.

Autori vizualnoga identiteta i likovnoga postava su Studio Šesnić & Turković. Medijska produkcija studio Novena.

Izložba se može razgledati od 2. do 12. lipnja 2022. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code