MURAL ZA ŠEVU

MURAL ZA ŠEVU

28. ožujka, 2022.

 

Poznati zagrebački muralist Antonio Jurčević je prošlog mjeseca, na Voltinom, naslikao mural posvećen Ivici Laki – Lakiju, još jednoj prerano preminuloj zvijezdi „Noćne more“.

„Poslije Ševice slijedi mural Željka Malnara, a u planu nam je napraviti murale posvećene svoj ostaloj ekipi koja više nije među nama. Napravit ćemo projekt »Noćne more« – imat ćemo turističku turu nazvanu »Uz mirogojček«, odnosno, posjećivat ćemo murale posvećene našim junacima i uz svaki popiti po jedan mirogojček, kako se nikada ne bi zaboravila »Noćna mora« i sva radost koju nam je gledanje iste donijelo u živote, rekao je Jurčević je, koji je u posljednje tri godine, nacrtao više od četiri stotine murala.

Pokojni ministar obrane Republike Peščenice Zvonimir Levačić Ševa 12 je godina nakon odlaska u vječnost dobio mural u svojoj voljenoj Republici! Riječ je o jednom u nizu planiranih murala posvećenih legendarnim sudionicima hrvatskog televizijskog klasika Željka Malnara, odnosno »Noćnoj Mori« koja se prikazivala od 1992. do 2010. godine.

„Poslije Ševice slijedi mural Željka Malnara, a u planu nam je napraviti murale posvećene svoj ostaloj ekipi koja više nije među nama. Napravit ćemo projekt „Noćne more“ – imat ćemo turističku turu nazvanu »Uz mirogojček«, odnosno, posjećivat ćemo murale posvećene našim junacima i uz svaki popiti po jedan mirogojček, kako se nikada ne bi zaboravila „Noćna mora“ i sva radost koju nam je gledanje iste donijelo u živote, rekao je Jurčević je, koji je u posljednje tri godine, nacrtao više od četiri stotine murala.

Na Peščenici se tako okupilo stotinjak poklonika jedne od naših najvažnijih i najpopularnijih televizijskih emisija zbog koje su se mnogi, nedjeljom, budili nenaspavani, a među prisutnima su bili i Vlado Matijević Jaran, Remzo Krak – Kraš, Anđa kao i producent Nedjeljko Badovinac Jumbo. Koliko je „Noćna mora“ i danas rado gledana, svjedoči mnoštvo prisutne mladeži koja, u doba početaka emitiranja Malnarovog anti-showa, nije bila niti rođena. Remzo je prisutne počastio i svojim legendarnim stihotvorinama i rimama koje čine jedan od prepoznatljivijih motiva »Nightmare Stagea«, pa ovdje prenosimo jednu: „Tako mi pokojnog Franje/ u Bosni, di smo ponosni/ sprema se sranje/ pozdravljam sve Dinamovce/ da nam daju novce/ ja nemam ni ovce/ dajte nam kruha/ ako imate duha!“

IZVOR: www.novi list.hr /fotografija: Ante Peričić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code