ZA VELJKA MARIĆA NEMA MILOSTI

ZA VELJKA MARIĆA NEMA MILOSTI

26. prosinca, 2018.

 

Pa, ni Veselin Šljivančanin, vukovarski krvnik, nije dobio toliko, koliko Marić, na Haaškom sudu. On je tamo osuđen i to za zločine na Ovčari (!) na samo 10 godina zatvora (!), a sud ga je pustio na slobodu 2011. nakon izdržane dvije trećine kazne!

Prema našim informacijama, Marić nije mnogo „razočaran“, jer kao što je rekao – ništa ga ne može iznenaditi, pa ni da će umrijeti u hrvatskom zatvoru – za ništa, tim prije jer su ga osudili bez dokaza

Napisao: Mladen Pavković

Veljka Marića, koji je, 2010., kao hrvatski branitelj, uhićen i osuđen u Srbiji, zbog navodnog ubojstva jednog srpskog civila kod Grubišnog Polja, tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, i to na strašnih 12 godina robije, ne žele pustiti na slobodu, iako za to postoje svi (pravi) uvjeti.

Najprije je bio u zatvoru u Srbiji, a potom su ga u travnju 2015., nakon mnogih muka i natezanja, pustili da kaznu odsluži u Hrvatskoj.

On je jedini hrvatski branitelj koji je osuđen za ratni zločin u Domovinskom ratu u Srbiji!

Srpskom ratnom zločincu, majoru Milanu Tepiću, za zvjerstva u Hrvatskoj, u Beogradu su podigli spomenik i proglasila ga – narodnim herojem!

Do kraja

S obzirom da Marić ima sve uvjeta za uvjetni otpust, (odslužio je više od dvije trećine kazne!), Županijski sud u Sisku, ovih je dana predložio da ga se pusti, ali tome se usprotivilo Županijsko državno odvjetništvo, smatrajući da je to preuranjeno!?

Hrvati, očito, i u svojoj Domovini moraju odslužiti kaznu do kraja, dok to ni izdaleka nije slučaj sa srbijanskim zločincima, koji se navodno puštaju i prije nego odsluže dvije trećine kazne.

Za ratne zločine nad hrvatskim civilima 1991. u Škabrnji dosad je osuđena samo jedna osoba (sic!) – Zorana Banić, medicinska sestra, i to na zadarskom sudu. Najprije je dobila 20 godina zatvora, a potom na ponovnom suđenju 13, pa 10, a na kraju 6 godina!

Za Veljka Marića nije i nema milosti. Pa, ni Veselin Šljivančanin, vukovarski krvnik, nije dobio toliko, koliko Marić, na Haaškom sudu. On je tamo osuđen i to za zločine na Ovčari (!) na samo 10 godina zatvora (!), a sud ga je pustio na slobodu 2011. nakon izdržane dvije trećine kazne!

Prema našim informacijama, Marić nije mnogo „razočaran“, jer kao što je rekao – ništa ga ne može iznenaditi, pa ni da će umrijeti u hrvatskom zatvoru – za ništa, tim prije jer su ga osudili bez dokaza.

Nikakve potjernice

Ovo što se i dalje događa oko Marića, koji je u vrijeme rata bio običan hrvatski vojnik, naprosto je neshvatljivo. Godinama je, bez problema, kao vozač prelazio srpsku granicu, i nije bilo nikakve potjernice. A onda se odjednom, 2010., pojavila, pa su ga uhitili na srbijansko-bugarskoj granici. Prošao je pakao srpskih zatvora, ali ni danas mu nije lako.

Za starog Udbaša Josipa Perkovića (i njegova druga Zdravka Mustača), brine se „cijela“ politička Hrvatska da što prije dođe na slobodu, odnosno da ih se iz njemačkog, prebaci u neki od hrvatskih zatvora.

Ljudi poput hrvatskog branitelja Veljka Marića – takvu skrb mogu samo sanjati !

Kakva je to pravda i kakvi su to zakoni da nakon Domovinskog rata tek su samo „odabrani“ osuđeni, dok primjerice brojni agresorski zločinci (poglavito, najviše kategorije), i dalje uživaju na slobodi? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. halabd
  #1 halabd 21 siječnja, 2020, 14:17

  MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, ([email protected]), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite ([email protected]) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code