ZA BAJRAM U SISKU KAHVA IZ NAJVEĆE DŽEZVE I 8000 FILDŽANA

ZA BAJRAM U SISKU KAHVA IZ NAJVEĆE DŽEZVE I 8000 FILDŽANA

21. lipnja, 2017.

 

 

Sa željom da podijelimo bajramsku radost, bajramski ugođaj i kulturu bajramovanja sa našim sugrađanima, prijateljima Sisčanima i Sisčankama, susjedima, školskim i radnim kolegama, po prvi put organiziramo u našem gradu  “BAJRAM NA SISAČKOJ ŠETNICI” , 26. lipnja (ponedjeljak) u 20 sati, “Kod sata”. 

Sisčanke i Sisčani će imati priliku povodom Bajrama popiti pravu bosansku kahvu iz najveće džezve na svijetu koja je ušla u Giuinisovu knjigu rekorda, zapremine od 650 litara kahve i 8000 fildžana. 

Želimo našim sugrađanima pripremiti bajramski ambijent i ugođaj uz degustaciju bosanske baklave i kulturno-umjetnički program uz izvedbu sevdalinki i narodnih gradskih pjesama. 

Bit ćemo prvi grad u Hrvatskoj koji će na takav način obilježiti Bajram. 

Ovakav način obilježavanja Bajrama je izraz trajnog prijateljstva i otvorenosti prema svim ljudima dobre volje, a posebno prema Sisčanima, dobrim i dragim ljudima otvorenog srca i duše za sve ljude.

Pozovimo nekog od naših prijatelja, susjeda, školskih i radnih kolega, da i oni dožive naš bajramski ugođaj jer ovo poklanjamo našeg gradu kojeg volimo.

MIZ Sisak T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 23 lipnja, 2017, 20:38

  Svaka čast, tako i treba biti.
  Da probamo tu kahvu na jednom mjestu.
  Samo hoće li nas se toliko okupiti…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code