ZA 110 GODIŠNJICU GRADONAČELNICA HNK “SEGESTU” ŠALJE U STEČAJ

ZA 110 GODIŠNJICU GRADONAČELNICA HNK “SEGESTU” ŠALJE U STEČAJ

27. travnja, 2016.

segesta5_12062013

Gradonačelnica ne priznaje zasluge Ivića i Kneževića u deblokadi klupskoga računa koja je postignuta novcem oca “Dinamove” mlade nade Miljenka Čorića. Još jednom je “Segestin” dvojac uspješnih ponudio ostavku, ali je članovi Skupštine nisu prihvatili. Odlučnim čelnicima i dokazanim zaljubljenicima “Segeste” preostaje još i sudska tužba za autokratski uskraćen javni novac

Napisao: Josip Frković

Što bi na trenutnu nimalo ugodnu financijsku situaciju koja prijeti opstanku sisačke crveno-bijele stare dame, kazali istaknuti međuratni prvotimci Laco Hoffman, Ivić Kovač, Ivica Medarić i Jozo Kovačević- Keljo ili pak mlađi Štef Lamza, Ivica Zuban, Ivica Senzel, Mića Berek, Lido Prosen, Jeronim Perković ili Ivica Nemeth? – teško je i pretpostaviti. Premda su najstariji igrači za prošle komunističke države otrpjeli i kratkotrajnu promjenu imena kluba, ono iz predrimskoga razdoblja grada Kelta ostalo je do danas.

““Segesta” je nesumnjiv sisački i hrvatski brend, čiji opstanak u jedanaest desetljeća – bez obzira na natjecateljski rang – nikad nije došao u pitanje, izjavio je pred ulazom u hotel “Panoniju” bivši judo-reprezentativac Željko Krapljan, predsjednik GO HDZ-a. Našao se Krapljan među velikim brojem Siščana tijekom prikupljanja prosvjednih potpisa protiv četveromjesečne uskrate proračunskoga novca gradske vlasti i za rad nogometnih drugoligaša HNK “Segeste” . Točnije, uskrate završetka sezone u Drugoj HNL.

“Ni sam ne znam zašto se SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je skupim kreditnim novcem osiromašenih građana Siska sve biciklističke staze obojila u crveno, pokazivanjem mišića želi prikazati komunističkom diktatoricom. Podsjeća pri tome da je koncem prošle godine – nakon srpanjske demonstracije sile, zaključavanjem ulaznih vrata Gradskoga stadiona igračima i njima nepoćudnom vodstvu kluba – Kristina Ikić Baniček, zajedno s nepotizmom zaduženim vijećnicima, odlučila stopirati sredstva namijenjena “Segesti”. Boljševički razjurene dotadašnje članove uprave i stručnoga vodstva, na brzinu sklepani funkcionari, međutim, nisu uspjeli nadomjestiti. Sve se, dakle, moralo vratiti na prijašnje stanje koje hirovitu i tvrdoglavu (zamjensku) saborsku zastupnicu i Milanovićevu frišku članicu SDP-ova Predsjedništva ne ostavlja mirnom.

Stilske vježbe rigidne ateistkinje

Ultimativno, gotovo ucjenjivački, traži odlazak direktora “Segeste” Davora Ivića, profesionalnoga vojnika i člana Izvršnoga odbora HNS-a (ne onoga umišljene generalne sekretarice UN-a iz “regiona” Vesne Pusić , op.a.), premda svoj posao obavlja stručno i korektno. Ili otkaz Iviću ili stečaj, zaključio je poduzetnik, predsjednik kluba Ivica Knežević. Poput velikoga i neslavna SDP-ova ex-ministra prosvjete i sporta Željka Jovanovića, i KIB, izgleda, hrvatski nogometni sport drži močvarnim. Prisjećajući se lanjskoga šoka s bespogovornim zaključavanjem stadionskih ulaza ravnatelja SRC-a “Sisak”, vrijedno je u ovoj se prilici prisjetiti stotina “manevara” Ikić Baničekove i njena kompleksa Katoličke crkve. Kao da je od komiteta dične kompartije što slobodnu Hrvatsku nije nikad željela zadužena za ustrajnu borbu protiv duhovnoga autoriteta i najbrojnijih, hrvatskih vjernika. Počelo je s upornim odbijanjem protokolarnih ulazaka u crkvene prostore, nastavilo se s podvalama “raskola” programa na civilno i vjersko, sve do zabrana blagoslova župnicima i svećenicima u prigodi otvaranja vrtića i škola. I dok zadnje dvije godine nadolazeće državno-pučke blagdane prate gradski jumbo-plakati čestitaka s potpisom “vaša gradonačelnica”, Kristina Ikić Baniček nedavno je višegodišnji vrtić “Potočnice” iz prostorija Pastoralnoga centra župe sv. Marije Magdalene u Selima ipak preselila u susjednu Gredu i u područnu školu. U brizi da mališanima, valjda, ne smetaju zvonjave, liturgija i ukupno crkveno okruženje. I lanjski slučaj sa “segestašima” potvrda je spomenutih konstatacija. Rigidna bi ateistkinja, čini se, u odgojno-obrazovni program najradije uvela Jovanovićev kurikulum, odnosno zoranpusićevski, Josipovićev i Mesićev antifa poklič “Smrt fašizmu – Sloboda narodu!”

Povratak i tužba otpisanih čelnika

Premda je nedovoljno upućenima u sisačke (ne)prilike teško shvatiti što se lanjskoga srpnja zbivalo na kupskoj lijevoj obali Vrbine, valja naglasiti kako je prva drugarica Siska bila ozbiljno razljućena humanitarnim nastupom hrvatske svećeničke reprezentacije na novoj stadionskoj travi. Iako su članovi klupskoga vodstva uložili mnogo napora u sanaciju dugogodišnjih financijskih “minusa”, a s pomlađenom ekipom polučili zadivljujuće sportske rezultate, partitocentrična je gradonačelnica srdžbu iskazivala i zbog otvorena otpora i navodnih “desničarskih manira” klupskoga vrha. I baš, kad je u proljeće započet i do polugodišta nastavljen pozitivan poslovno-rezultatski niz, sukobi su kulminirali. Davor Ivić, Ivica Knežević i ostali podnijeli su ostavke. Na brzinu okupljeni i gradonačelnici bliskiji novi članovi uprave, traljavo su vodili “Segestu” do prosinca 2015., kad je proglašena blokada s više od milijun kuna duga. Jednom politikantski otjerani kreatori “Segestina” čuda nisu se dugo dali nagovarati, vratili su se u klub. U “Segestu” koja će 110. obljetnicu i status najstarijega hrvatskoga kluba obilježiti skandaloznim ponašanjem gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Ona ne priznaje zasluge Ivića i Kneževića u deblokadi klupskoga računa koja je postignuta novcem oca “Dinamove” mlade nade Miljenka Čorića. Još jednom je “Segestin” dvojac uspješnih ponudio ostavku, ali je članovi Skupštine nisu prihvatili. Odlučnim čelnicima i dokazanim zaljubljenicima “Segeste” preostaje još i sudska tužba za autokratski uskraćen javni novac. Ili, možda, Kristina Ikić Baniček nudi još jedno moguće rješenje. Još jedan navodno poticajan kredit s promjenjivom kamatom, kakav je uz pomoć diva kompartijske elite Gordana Marasa i njoj odanih “rastućih” vijećnika ishodila u HBOR-u. Za 50 odobrenih milijuna kuna do 2032. Siščani će isplatiti 25 milijuna kamata. Po nekima, međutim, prezaduženost grada aktualnu čelnicu uopće ne zabrinjava, jer je sljedeći mandat uopće ne zanima. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 30 travnja, 2016, 00:15

  U zemlji gdje je se najozbiljnije
  =======================
  Jedino pije, mislim onak
  =======================
  Za zbilam, lokanje, furt
  =======================
  Tvornica alkohola propada
  =======================
  To mi zvuchi kao da mi netko
  =======================
  Veli, od sutra ne dishem
  =======================
  Zato bracho pime ga
  =======================
  Kaj ti je to navada…………..
  =======================
  Ovo mi je totalno van pameti
  =======================
  Zakaj nebi Sischani
  =======================
  Ha !!!!
  =======================
  Onak kak i Hajduk
  =======================
  Kupili sami sebi
  =======================
  SEGESTU
  =======================
  Valda ima i NK Segesta
  =======================
  Pijacha i nogach, to ide skup
  =======================
  Kaj ne !!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code