VULINE ISPRIČAJTE SE HRVATSKOM NARODU

VULINE ISPRIČAJTE SE HRVATSKOM NARODU

22. svibnja, 2017.

 

 

Vi ste zadnja osoba koja može dijeliti lekcije Hrvatima. Naime, zar stvarno mislite da smo zaboravili da je Srbija bila agresor, da ste masakrirali i poklali petnaestak tisuća ljudi, razorili i zapalili broje hrvatske gradove i mjesta, odvodili naše ljude, poglavito žene, djecu i starce u koncentracijske logore diljem Srbije, da ste pokrali „pola Hrvatske“ te da na kraju krajeva niste platili ni ratnu odštetu

Napisao: Mladen Pavković

Gospodine. Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, podnijela protiv vas, kaznene prijave Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i Javnom tužiteljstvu Republike Srbije, prije svega zbog vaših uvreda, kleveta i sramoćenja hrvatske države, odnosno hrvatskih branitelja, vi ste uz ostalo izjavili: „Niste uplašili ni mene ni srpski narod“. To nam, vjerujte, nije ni bio cilj. Nismo mi nikakve „baba roge“ da se tako ponašamo. Međutim, vi kao ministar, koji zastupa čak i srbijanske borce protiv kojih smo se borili od Vukovara, Osijeka, Gospića, pa do Dubrovnika, nemate pravo tako govoriti. U Hrvatskoj se „ne budi fašizam“, niti ovdje žive i rade „ustaše“. Ustaše ste nas jedino zvali vi, koji ste bili agresori na Republiku Hrvatsku (ali i na Sloveniju, BiH i Kosovo). Odakle vam pravo da komemoraciju u Bleiburgu, koja je održana dostojanstveno i mirno, proglašavate „najvećim skupom fašista u Europi“, ili pak da blaženog Alojzija Stepinca, kojeg će prije ili poslije proglasiti svecem, nazivate „ustaškim vikarom“ i dovodite ga u vezu s „poklanom djecom u Jasenovcu“?

Iz stražnjice balkanskog krvnika

Za Marka Perkovića Thompsona, kojeg također nazivate ustašom, imate samo najružnije riječi, iako je on bio i dragovoljac hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Kada je on i gdje, kako vi kažete, pjevao pjesme u kojima se „slavi ubojstvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“?

Što su vaši borci, koji su razorili Vukovar, 18. studenoga 1991. pjevali ulicama ovoga grada: „Slobo, šalji nam salate, biće mesa, klat ćemo Hrvate!“.

Niste vi tako mladi da se toga ne biste sjećali, tim prije što ste u ono vrijeme, da oprostite, virili iz stražnjice balkanskom krvniku Slobodanu Miloševiću!

Inače, naprosto smiješno zvuče neke vaše ranije riječi, kad kažete kako ste spremni „pomoći našim prijateljima u Hrvatskoj u borbi protiv fašizacije“.

E, gospodine ili druže Vuline. „Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala/ Nije mala, nije mala, triput ratovala/ I opet će, i opet će…!“.

To je, kao što znate, srpska domoljubna pjesma, koja je poglavito bila popularna tijekom Domovinskoga rata, a koja se i danas rado pjeva diljem Srbije i Republike Srpske.

Lekcije Hrvatima

Stoga, kad sve stavimo na svoje mjesto, vjerujte, vi ste zadnja osoba koja može dijeliti lekcije Hrvatima. Naime, zar stvarno mislite da smo zaboravili da je Srbija bila agresor, da ste masakrirali i poklali petnaestak tisuća ljudi, razorili i zapalili broje hrvatske gradove i mjesta, odvodili naše ljude, poglavito žene, djecu i starce u koncentracijske logore diljem Srbije, da ste pokrali „pola Hrvatske“ te da na kraju krajeva niste platili ni ratnu odštetu?

Osim toga, zar ne vidite, da se baš u Srbiji budi četništvo, predvođeno ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem i nizom drugih „pomozbog“ junaka?

Ne, mi više ne može šutjeti ni trpjeti da nas i dalje maltretirate, klevećete i iznosite laži, da nemate ni najmanjeg poštovanja prema hrvatskoj povijesti i dostojanstvu naroda kojeg ste tijekom hrvatskog Domovinskoga rata željeli sravnati sa zemljom.

Ukoliko tako nastavite, vaše ime ostat će zabilježeno u povijesti kao „srbijanskog – Goebbelsa“!

No, ako ste toliko za pravdu i pravicu, kao što ističete, onda vas molimo da se za sva učinjena zla javno ispričate hrvatskom narodu!

To je najmanje što možete učiniti, tim više što smo svjesni da vaše stavove dijeli i većina ostalih u Vladi Republike Srbije.

Gospodine ili druže A. Vuline, kod nas bi rekli, – pametnome dosta! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Stipe
  #1 Stipe 23 svibnja, 2017, 12:51

  Budući da smo neovisna i suverena država, na lavež toga i niza drugih četničkih pasa iz srbijanskoga čopora posrbica ne treba pridavati pozornost. Na svaki komentar najkraće je reći Marš! Jer oni samo taj jezik razumiju. Uostalom, zar kojekakvi Srbi, svetosavci, krivoslavci i posrbice znani su kao lažovi i zločinački čopor. Samo u Hrvatskoj, na žalost, diče se narodnošću. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ustani bane
  #2 Ustani bane 23 svibnja, 2017, 11:22

  Lako je tomu pasu Vulinu lajati .Kada nema Hrvatska vlad..Da imamo vladu Marko bi pjeva u Puli I zavezali toga Vulina u lanc onda presta lajati.Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Rikard
  #3 Rikard 22 svibnja, 2017, 18:27

  Poštovani Pavkoviću, uzalud vam trud. Iz one ružne njuške kosovskoga ubojice ništa se bolje ne može očekivati. Aleksandar, pa još k tome Vulin?! Srbijanski žandar kostolomac iz Prištine i drugih mjesta danas slobodne države Kosovo, zasigurno spada među ratne zločince. Stići će ga Božja pravda, kako je pjevao Marko Perković Thompson, u svojoj ratnoj budnici. Dolazio je taj odurni dvonožni nečovjek nošen jedinom srbo-pobedom na Ceru u Sisak. I tada je po nalogu pupavca pljuvao po plemenitim građanima koji su 42./43. spašavala napuštenu kozaračku nekač. Što reći, negoli F U U J!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ivo
  #4 Ivo 22 svibnja, 2017, 17:09

  Svaka vam čast. Tako treba.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code