VUKOVARCE TJERAJU DA ZABORAVE PROŠLOST

VUKOVARCE TJERAJU DA ZABORAVE PROŠLOST

20. rujna, 2018.

 

Zbog čega se i zašto ne procesuiraju ratni zločinci iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata? Pitaju se i pitat će se brojni Vukovarci, ali i mnogi drugi koji će prema svemu sudeći biti nazočni na protestu koji je zakazan za 13. listopada 2018. u ovome gradu. Nu, nije istina da se ne istražuju i ne osuđuju ratni zločinci, ali – nedovoljno. Za minus – 2! (Da se malo našalimo!). Stoga je krajnje vrijeme da se i na ovo pitanje daju (svi) mogući odgovori, tim prije što još ima živih svjedoka.

Međutim, sad je prigoda da se postavi i pitanje: tko je naredio, a tko izvršavao da se dnevno tijekom bitke za Vukovar u prosjeku na ovaj grad ispali oko 7000 projektila, odnosno tko je uništio oko 90 posto stambenih, gospodarskih i drugih objekata?

Ali ni to nažalost nije sve. U ovom se gradu također pitaju: kad će na optuženičke klupe sjesti oni koji su oko 8000 Vukovaraca odveli, mučili i ubijali u logorima, pretežno na području Srbije?

Činjenica je da su Srbija, JNA, Crna Gora i domaće izdajice glavni krivci za agresiju na Republiku Hrvatsku, ali i na Bosnu i Hercegovinu, Kosovo pa čak i Sloveniju.

Stoga, ako svaki zločin ima svoga zločinca: tko je odgovoran i koliko je zlikovaca dosad odgovaralo za smrt 879 vukovarskih branitelja ili pak za pokolj 1624 civila, uključujući i 86-oro djece? Osim toga, relativno veliki broj Vukovaraca koji su rat proveli u ovome gradu umro je, obolio i od teških bolesti, a ne mali broj je počinio i suicid. Nitko, naravno, ne istražuje imaju li i kakve možebitne posljedice te i takve teške životne situacije s agresijom?

Krajnje je vrijeme da se klupko oko zločina u ovome gradu (ali i diljem Hrvatske) ozbiljno počne odmotavati, tim prije što ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu bez konkretnih odgovora teško mogu prihvatiti budućnost, a zaboraviti prošlost!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. X.2.
  #1 X.2. 2 listopada, 2018, 15:42

  Ta,skinite već jednom tog “franu”= budaletinu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. .FRANO
  #2 .FRANO 28 rujna, 2018, 00:24

  VUKOVAR DANAS I PITANJE ČIRILICE! !.

  U VUKOVARU PONOVNO ZLOČINAČKA CRKVA U HRVATA TRAŽI POSLIJEDNJE POENE KAO OGOLJELA GUBUITNICA KOJA JE NA OVIM PROSTORIMA ,U POSLIJEDNJIH STO GODINA, PROIZVELA ILI PROIZVIODILA MNOGE DRUŠTVENO-POLITIČKE I EKONOSKO –GOSPODARSKE ŠTETE SVOJOJ PASTVI ,PA I CIJELOM HRVATSKOM KORPUSU. A O NACIONALNOJ MRŽNJI KOJA JE BILA OSNOVNI MOTIV ZLOČINAČKE CRKVE I S’JEDNE I DRUGE STRANE SU PRELAZILI SVAKU LJKUDSKU POMIASAO DA SU TE NENARODNE SATRAPIJE,ONA SVETOSAVSKA I OVA KATOLIČKA , SPREMNE UČINITI.
  TAKO SE SADA PONOVNO CRKVA U HRVATA ANGAŽIRALA DA AKTIVIRA I POSLIJEDNJE DINARSKO-TRIBALNE KRIŽARE ,TUĐMANOVE KATOLIČKE FALANGE ,DA PONOVNO POKRENU KATOLIČKU MRŽNJU STEPINČEVSKIH RAZMJERA ,I TO BAŠ U VUKOVARU U KOJEM JE I ZAPOČELA SA SVOJOM KRIŽARSKOM ,KRVOLOČNOM AKTIVNOSTĆU DA SE HRAVATSKI PROSTOR OČISTI OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJ. I TAKO SE PONOVNO PROBUDIŠE TUĐMANOVI RENTIJERI RATNIH NEVOLJA SA OVIH PROSTORA IZ
  UDOBNOG SNA ,DOBRO SITUIRANI, A ZEMLJU OPLJAČKALI I DOVELI NA RUB GLADI.
  ONI DANAS ,U SLUŽB I KATOLIČKE CRKVE ,PONOVNO NASTUPAJU KAO KATOLIČKI TALIBANI SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA KAO U VREMENIMA DEVEDESTIH GODINA KADA SU SE ORGANIZIRANO ,POD VODSTVOM TUĐMAN-ŠUŠKOVE ,KATLOIČKO-KRIŽARSKE SATRAPIJE ,NAORUŽANI POJAVILI U VUKOVARU SA SVOJIM VOĐOM, MERČEPOM –MALIM LUBURIĆEM I HTJEDOŠE OSVETITI BLAJBURG ,ALI GA DOŽIVIŠE KAO ŠTO SU GA DOŽIVJELI NJIHOVI OČEVI I DJEDOVI , ALI SADA U VUKOVARU.

  PRIJE 22 GODINE , U VUKOVARU, POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA IZGUBIŠE JOŠ JEDNU BITKU ZA KATOLIČKO-NACISTIČKU IDEJEU ČISTE HRVATSKE OD DRUGIH I DRUGAČIJI ,KOJU IM JE U AMANET OSTAVIO ZLOČINAC ,NON PLUS ULTRA,KAPTOLSKI EGZARH ,STEPINAC, ALI SADA U DRUGAČIJIM UVJETIMA I PROTIV DRUGAČIJIH PROTIVNIKA ,OVAJPUT ,NE KOMUNISTA I GRAĐANA HRVATSKE ,BORACA NARODNO-OSLOBODILAČKOG RATA,VEĆ PROTIV , POTOMAKA ,KAO ŠTO SU I SAMI, SAVEZNIKA SVOJIH OČEVA, ČETNIKA SVIH PASMINA, IZ VREMENA II SVJESTSKOG RATA , KADA SU NA BLEIBURGU NJIHOVI OČEVI ZAJEDNO DOŽIVJELI NAJVEĆU OSUDU SVOJIH ZLOČINA , I PLATILI CIJENU SVOJIM KRVOLOČNIM POHODIMA ZA OSTVARENJE NACIFAŠISTIČKOG PORETKA KATOLIČKE EVROPE.
  DAKLE ,PRIJE 22 GODINE , POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA, ZAPODJENUŠE BITKU ZA OSVETU SVOJIH PREDAKA IZ II SVJETSKOG RATA ,ALI OVAJPUT SU IM BILI PROTIVNICI , POTOMCI ČETNIČKIH BRADATIH KRVOLOKA , ZLOČINACA NON PLUS ULTRA, SAVEZNIKA NJIHOVIH OČEVA IZ II SVJETSKOG RATA ,KADA SU POD ISTOM ZASTAVOM PRAVILI ZLODJELA PROTIV ČOVJEČNOSTI ,A ZA NOVI ,NACI-FAŠISTIČKI POREDAK U EVROPI ,KATOLIČKOG ODREĐENJA ,ZBOG ČEGA SU ZAJEDNIČKI PLATILI CIJENU SVOJIH ZLODJELA I UVJERENJA.
  DAKLE, VREMENA SU SE BITNO PROMJENILA ,ALI SVIJEST POTOMAKA JE SADA DEVALVIRALA ,PA JE IMALA JEDNU DRUGU DIMENZIJU , SADA STVARANJE SAMOSTALNE VJERSKE DRŽAVE,OČIŠĆENE OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ŠTO ZNAČI OČIŠĆENE OD POTOMAKA SAVEZNIKA SVOJIH OČEVA, ČTENIKA ,PRAVOSLAVNE VJERE, PA SU SE POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA IZ II SVJETSKOG RATA ,ODLUČILI NA PONAVLJANJE ZLOČINA SVOJIH OČEVA I DJEDOVA ,POD VODSTVOM SVOGA STOŽERNIKA ,SAMUOUKOG POVJESNIČARA I KATOLIČKOG PROZELITA ,TUĐMANA, DA OSVETE BLAJBURG ,ODNOSNO , TOTALNI PORAZ IDEJE ,ONE KATOLIČKO,NACISTIČKE ,BLAGOSLOVLJENE OD EGZARHA KAPTOLA,STEPICA, OVLAŠĆENOG EGZARHA OD KATOLIČKE CRKVE ,ČIJI JE STOŽER ,VATIKAN , BIO NAJVJERNIJI SAVEZNIK VELIKOG ZLOČINAČKOG NACI-FAŠISTIČKOG RATA .
  ZA POČETAK TOG VAŠEG PORAZA POSLALI STE U VUKOVAR SVOG LUBURIĆA , U HABITUSU MERČEPA KOJI SE PRIHVATIO POSLA I PRAKSE SVOJIH DEJDOVA I OČEVA , PA JE POČEO ČIŠĆENJE VUKOVARA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH . ISTINA NIJE BILO BLIZU ŠURMANACA ,NERETVE I ČAPLJINE ,ALI JE ČAPLJINU I NERETVU ZAMJENIO VUKOVAR I DUNAV ,A ŠURMANCE VUKOVARSKE KLAONICE U KOJIMA SU VJEŠANI SRBI MAKAR ZA IMITACIJU ŠURMANACA.
  TAJ SVOJ KRIŽARSKI POHOD NA VUKOVAR ZAVRŠILI STE NESLAVNO. IZGUBILI STE BITKU PROTIV POTOMAKA ,SAVEZNIKA VAŠIH OČEVA I DJEDOVA ,PROTIV ONIH TAMO ,KRVOLOČNIH ČETNIKA ,KOJE JE VODILA ISTA IDEJA ,SRPSKA DRŽAVA ČISTA OD DRUGIH I DRUGAČIJIH. ZA AMANET KOJIM IM JE OSTAVILA ONA KRVOLOČNA ISTOČNA CRKVA ,ZLOČINAČKOG DUHA I PRAKSE , PAJDAŠICA I RASKOLNICA VAŠE RIMOKATOLIOČKE CRKVE. DAKLE, VUKOVAR JE BIO ,POSLIJEDNJA RAZDJELNICA I NOVI VAŠ BLEIBURG.

  PORUČITI VAM TREBA :GOSPODO ,KRIŽARI ,TUĐMANOVI FALANGISTI ,POVIJEST VAS JE POBIJEDILA . OSTAVITE SE EVOCIRANJA I SLAVLJENJA IZGUBLJENIH BITAKA, VAŠIH I VAŠIH OČEVA I DJEDOVA . POVJEST JE SVE REGISTRIRALA I SVEMU DALA ZASLUŽENO MJESTO.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code