PROGLASIMO 16.STUDENI 2012. DANOM KONAČNE POBJEDE

PROGLASIMO 16.STUDENI 2012. DANOM KONAČNE POBJEDE

17. studenoga, 2012.

mladezHCSP

Hrvatska odavno nije bila tako ujedinjena. Oslobađajuća presuda Žalbenog vijeća Haaškog suda za hrvatske generale Gotovinu i Markača je duboko odjeknula i prožela samu srž napaćenoga hrvatskoga naroda. Taj događaj je kao rijetko koji u novijoj hrvatskoj povijesti toliko značajan, da je u ovim trenutcima teško pojmiti sav njegov značaj za prošlost i budućnost hrvatske države.

Ono što se već sada može kazati, jest to da je pao veliki mlinski kamen s pleća naših junaka i s pleća cjelokupnoga državotvornog naroda. Domovinski rat je ovime dobio potvrdu svoje besprijekorne čistoće, ovime je trajno skinuta stigma zločina i sa svih branitelja koji su se pitali za što smo se mi to borili. Hrvatska je ovime konačno priznata od uljuđenog svijeta, svjetlosnim godinama udaljena od balkanske kaljuže.

Ovime je nanesen smrtni udarac svim tim zlogukim silnicama koje su htjele hrvatima omrznuti samu pomisao na vlastitu državu. Oni su sada poražena strana, to je više nego jasno. Poražena je velikosrpska ideologija i peta kolona u Hrvatskoj, koja je silnu energiju uložila u dokazivanju da je Hrvatska nastala na zločinu, da mi nemamo pravo na samoobranu, da su tri granate na hrvatski Knin prekomjerno granatiranje, a da stotine tisuća granata na hrvatski Vukovar to nisu.

Ovo se ne smije protumačiti kao pobjeda onih koji su generala Gotovinu locirali, identificirali, uhitili i transferirali, pod izgovorom da su to morali uraditi. Mogli su to raditi s manje trijumfalizma, s manje klanjanja tužiteljstvu, a to nisu učinili. Pravi državnici bi izašli pred narod i tomu narodu kazali pravu istinu, a ne ovako kao što je radila vlast, zaplotnjački i kukavički. A dok su generali doslovce krvarili i čamili u Haagu, oni su zadali završni udarac Hrvatskoj, opljačkavši i kamen na kamenu. Ali Hrvatska će se dići, sada su preduvjeti za to stvoreni, ali ne nasjedajmo na to da nas ti isti mogu dići iz pepela, to bi nas odvelo na nova bespuća i nove tragedije.

Hrvatska čista stranka prava je već uputila Hrvatskomu saboru prijedlog da se 16. studenoga 2012. proglasi nacionalnim blagdanom, to može biti radni dan ali mora biti blagdan. Nazovimo ga blagdanom „Konačne pobjede“.

U Zagrebu, 16. studenoga 2012.

Bog i Hrvati !

Josip Miljak, predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code