VUČIĆ NAS JE OPET PREVARIO

VUČIĆ NAS JE OPET PREVARIO

26. veljače, 2018.

 

Nije prošlo dugo i opet smo od prvog čovjeka Srbije doživjeli hladni tuš. Provjerom je utvrđeno kako Hrvatska već dobro zna za te tri osobe, jer su one već ranije pronađene! Vučić si ovakvu blamažu nije smio dopustiti. To je previše teško i bolno pitanje da se s njim tek tako može „poigravati“. Stoga, u ovom slučaju, najmanje što očekujemo je – isprika

Napisao: Mladen Pavković

Traženje nestalih osoba iz hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata iznimno je teško i bolno pitanje. Čudno je da ni nakon toliko godina od srbijanske agresije „nitko“ ne zna tko je ubio i gdje su sahranjeni posmrtni ostatci još najmanje 1945 osoba koje traži Republika Hrvatska.

Nu, Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, prigodom nedavnog službenog posjeta Hrvatskoj, u dobroj namjeri, kako ističu u Ministarstvu hrvatskih branitelja, dostavio je podatke o tri nestale osobe koje traži Hrvatska, što je ocjenjeno kao mali, ali vrlo dobar čin. I na tome smo mu bili zahvalni, tim prije što još tražimo 1945 osoba.

Dobro znaju

Međutim, nije prošlo dugo i opet smo od prvog čovjeka Srbije doživjeli hladni tuš. Provjerom je utvrđeno kako Hrvatska već dobro zna za te tri osobe, jer su one već ranije pronađene!

Vučić si ovakvu blamažu nije smio dopustiti. To je previše teško i bolno pitanje da se s njim tek tako može „poigravati“. Stoga, u ovom slučaju, najmanje što očekujemo je – isprika.

Ali, u svemu tome ima i jedna dobra stvar, a ta je da se ponovno počelo, ako ništa drugo, razgovarati o traženju nestalih osoba u vrijeme Domovinskoga rata. Srbi itekako dobro znaju gdje su grobnice poginulih hrvatskih branitelja i civila, ali i tko su njihove ubojice. Čudno je da svih ovih godina o tome šute. Sada se osnivaju i nekakve komisije, povjerenstva koje će raditi na otkrivanju nestalih osoba. A dobro znamo da kad se nešto želi „zamutiti“ da se tada osnivaju razne komisije i da se na taj način problem vrlo teško riješi, odnosno bolje rečeno da se zna otegnuti i u nedogled. Majke koje već 26 godina čekaju vijesti o svojim mrtvim sinovima i kćerima, ali i drugim članovima obitelji više nemaju vremena čekati. Kolike su probdjele noći u nadi da će njihovi najmiliji zakucati na vrata? Nemaju više ni suza.

A kad su njihovi najmiliji odlazili u rat mnogi su govorili – vaša će imena biti zapisana zlatnim slovima! Od tih zlatnih slova nije ostalo ni „z“, a nakon 26 godina čekanja sada bi mnoge majke bile najsretnije da im vrate najmilije, da ih mogu dostojno sahraniti i da im imaju gdje zapaliti svijeću.

Njihove ubojice ionako nikada neće biti kažnjene.

Sramotno, ali je tako.

Dva dana u Zagrebu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, nakon što se vratio iz službenog posjeta Hrvatskoj, svako malo u srbijanskim medijima objašnjava što je radio i kako je bilo tijekom dva dana koje je proveo u našoj državi. Tako je, piše beogradska Politika, među ostalim ukazao da je “veći strah Srba koji danas žive u Hrvatskoj, nego onih koji žive na Kosovu i Metohiji“. To je objasnio time da su „Srbi u Hrvatskoj toliko uplašeni da su se skrivali od kamera i da pola od njih nije se smio pojaviti na mjestima gdje je on dolazio.“

Kakva laž, kakva obmana! Pa, samo su i Srbi dočekivali svojeg predsjednika, gdje god se pojavio, a većina Hrvata jednostavno nije bila zainteresirana za njegov posjet. Istina, jedan veći dio Srba koji žive u Hrvatskoj nije želio doći ne toliko zbog Vučića koliko zbog notornog Milorada Pupovca, koji samo da se tijekom ove posjete nije Vučiću gurao u onu stvar.

Predsjednik Srbije očito još nije svjestan da je baš Pupovac, i to godinama, kamen smutnje između Hrvata i Srba te da ovog nazovi političara podržava iznimno mali broj Srba koji su Hrvatsku odabrali za svoju domovinu. (Na kojoj su mu strani bila braća tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, a na kojoj njegov glavni kompanjon Vojislav Stanimirović?).

Vučić je nadalje rekao da su novinari u Hrvatskoj „pitali za neke njegove izjave iz devedesetih u Glini“, a da im je on odgovorio da „nije bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu…“ te da je tom prigodom naglasio „da se nada da će Krajina da opstane“, dok se tada i zapitao: Je li to za ispričanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta“.

Predsjednik Srbije, naravno, prešućuje da je na Republiku Hrvatsku izvršena srbijanska i ina agresija, da su Srbi ratovali u Hrvatskoj, a ne u Beogradu, Nišu, Čačku ili Novom Sadu te da su se Hrvati imali pravo braniti u svojem dvorištu.

Što je uostalom tijekom Domovinskog rata Vučić radio u tzv. SAO Krajini?

Zatim i ovog puta ponavlja da se nije ispričao za “stvari u prošlosti, jer ih mi i Hrvati vidimo na potpuno drugačiji način“.

Međutim, predsjednik Srbije zaboravlja da nema dvije istine, već samo jedna. Naime, što bi se dogodilo da recimo Nijemci odgovore Židovima da oni holokaust iz II. svjetskog rata vide na sasvim drugi, odnosno drugačiji način?

Pored toga, Srbi, a poglavito Vučić i Pupovac, često ističu da cijene žrtve s jedne i druge strane u Domovinskome ratu. Pa, ako cijene (a ne cijene!) što se predsjednik Srbije prigodom posjeta Zagrebu prvo nije došao pokloniti svim nevinim Hrvatima stradalim u srbijanskoj agresiji?

Mesić počasni građanin Sarajeva

Bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić dobio je titulu počasnog građanina Grada Sarajeva! Naime, u ovom su gradu prvo odlučili da ovo visoko priznanje dodjele svjetski poznatom piscu Orhanu Pamuku, ali ubrzo su shvatili da su „pogriješili“ jer prema nekim službenim izjavama ovaj „nije dovoljno učinio za Sarajevo“. A što je to učinio Mesić, poglavito kad je tijekom srpske agresije bio napadnut glavni grad Bosne i Hercegovine? Mesić nema zasluga ni za Grad Zagreb, gdje je na žalost „stolovao“ osam godina, a kamoli za Sarajevo! Nu, ako je Mesić zaslužio ovu titulu onda je uistinu može dobiti svatko (poput njega). Inače, u Hrvatskoj ima tri takve titule (Trogir, Opatija Istra). Orhanu Pamuku to je trebalo biti prvo takvo priznanje u životu. Ali, „pobijedio“ ga je Stipe Mesić, politički marginalac. Ni kriv ni dužan, stavio je u „mali džepić“ velikog pisca koji ima trinaest počasnih doktorata, od Madrida, Firence do Yalea. Dobitnik je najznačajnijih književnih nagrada, ali i one najveće -Nobelove! Što mu to vrijedi kad za razliku od Mesića nema isti ili sličan stav bosanskog SDA?

Kad će ovaj „dragi Zagrepčanin“ svečano primati ovi priznanje, bit će to još jedna sramota za časne i poštene građane Sarajeva, ali i za one u Hrvatskoj.

Zastave se moraju spustiti na pola koplja!

Mesić baš po ničemu nije zaslužio da bude počasni građanin Grada Sarajeva, grada koji je najviše patio tijekom srpske agresije. U Zagrebu nešto takvoga može samo sanjati.

Stoga, preporučamo onima koji su donijeli ovu sramnu odluku da je još jednom preispitaju i da ovo priznanje ipak dodjele nekom tko ga je – zaslužio.

Bivši žalosni predsjednik RH to sigurno nije!

Ničim! T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 3 ožujka, 2018, 21:50

  Varalico široko ti polje, al Vučić karte igra malo bolje.
  Ko Boža zvani pub.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bugnojno Aca
  #2 Bugnojno Aca 3 ožujka, 2018, 16:52

  A da se voljena KGK ipak nije zaljubila u brulju? Da sam Jakov, pričekao bih ga kod WC-a…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. MERLE
  #3 MERLE 26 veljače, 2018, 16:17

  A ŠTO STE VI OČEKIVALI OD srbina ČETNIKA KOJI I DANAS PRIZNAJE DA JE TREBALA OSTATI zločinačka tvorevina srpska krajina i da on NIJE BIO SAMO U GLINI VEĆ I U VIŠE MJESTA TE DA SE ON NEĆE NIKOME ISPRIČATI JER JE “SMRDIJA” SVAGDJE GDJE JE OPANAK ZAGAZIO!!! NE VJERUJ srbinu NI KAD TI DAROVE NOSI!! SVAKA NJIHOVA LAŽ POSTAJE ISTINA KADA SE STO PUTA PONOVI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Iz Hrvatskoga Sabora
  #4 Iz Hrvatskoga Sabora 26 veljače, 2018, 12:27

  Da lako je prevariti Predsjednicu i Hrvatsku vladu kada su jugoslaveni i rade protiv Hrvatsku za neki zapadni Balkan . ONI su za sve samo nisu za Hrvatsku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Vukodlak
  #5 Vukodlak 26 veljače, 2018, 09:01

  Znate li onu:Ne vjerujte Danajcima (srbima) i kad darove nose. Lepo je bruljo i vukodlak došo i doneo imena poznatih žrtava i matične knjige Dvora, kamo se oni tamo daleko ni pijani ne žele vraćati. Ponizio je Kolindu i sve naše počasti,a onda mu je bilo srcu milo na velikoj četničkoj skupštini milorada pupavca kad je čuo, bre, dve himne, prvenstveno bože svetosavske lažljive pravde. Eto, u svemu smo izjednačeni s dušmanima, jer smo se borili i branili na tlu svinjara obrenovića i druge bande lažljive istočne. Oni nas i poslije gubitništva na bojnom polju drže svojom kolonijom, petokolonaško

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 26 veljače, 2018, 08:27

  Bravo Pavkoviću, najbolji ste. Al čudno da braniteljske udruge šute a ima ima tisuću.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 26 veljače, 2018, 19:22

   Pa kada ne smiju pisnut jer su dobili naputke odozgora.
   Gdje su sada Klemm i Glogoški…..zahladilo im u ovoj zimi, pa se griju negdje oko kamina.

   Branitelji čuvaju sebe, jer su oni koje su branili začepili im usta.
   Što je svima ovo trebalo, jer mnoge se zaje….

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code