VIRUS JE MAČ BOŽJI, KOD STVORITELJA, OCA NEMA SLUČAJNOSTI- pismo dr.sc. Ilije Barjašića iz Zadra

VIRUS JE MAČ BOŽJI, KOD STVORITELJA, OCA NEMA SLUČAJNOSTI- pismo dr.sc. Ilije Barjašića iz Zadra

3. rujna, 2020.

 

 

Čovjek jest. Dakle, nije slučajnost… Koga i zašto onda iscrpljuju odmetnici, koji u zemaljskim uvjetima tendenciozno uvjeravaju – „posreduju“ protiv Života. Čovjek, kao maskirani „vjernik“ ili agnostik, religijama na Zemlji dodaje svoja pravila, koja Životu, kao afirmativnoj Istini, očigledno ne trebaju. Kroz povijest lukave „svjetovne i duhovne elite“ orkestralno, preko svojih kadrova u institucijama, su remetilački faktor zemaljskih uvjeta i međuljudskih odnosa u kozmosu …, jer egoistički zaobilaze vrijednosti zajedništva.

Bog je s razlogom stvorio čovjeka i uvjete da u njima obitava, radi i rađa u fizičkom kozmosu, da se razigrano kreće – živi i veseli, s prirođeno uvjetovanom slobodom po načelima Života. Da obraćenički teži k bezuvjetnoj slobodi – metafizičkom Izvorištu, da se iskupljuje i potvrđuje.

Ali čovjeka zanese oholost, po ovosvjetovnim zamkama, i skrene ga s pravoga puta, pa nakon čega u disharmoniji i ne živi. Neusklađen s pravilima Života, djelima dnevnih uzroka – griješeći dočini svoju sudbinu, i u kozmosu se označava realno … Dakle, samovoljno – odmetnički, egoistički opravdava nedjela, dok se odvaja od uporišta na Zemlji – što je suprotno načelima Života. Na areni – u zemaljskim uvjetima svijetla i mraka…, djeca mraka odmetnički osporavaju metafizičku Izvornost, svojim zakonima uvjetuju slobodu …, čime kao zamkom skreću čovjeka s puta prema bezuvjetnoj slobodi. Toliko se drsko poigrava postvareni odmetnik…, i s rukom kao simbolom stvaralaštva, čuvarom zemaljskih uvjeta – usklađeno disanjem – dušom u ime Života. Dakle, čovjek kao afirmativna istina s prirođenom slobodom, svojim pravilima samovoljno presuđuje svoju sudbinu. Po svojim zakonima – sofistički je zanesen fizičkom materijom u ime konačnog tijela i zato je žrtva, samoga sebe na Zemlji u zajedništvu biljnog i životinjskog svijeta … Zaboravljajući vrijednosti…, a ističući samo osobne koristi, očituje se bezdušnost, kao posljedica slučajnosti koja čovjeka izvrgava ruglu, jer ne oponaša makrokozmos prema načelima Života. Svoju prirođenu slobodu u kozmosu reducira po skrivenim namjerama, svrstavajući se tako na put beznađa. Prirođenu slobodu sadistički ograničava radi osobnih koristi i kontroliranja drugoga čovjeka.

Put prema bezuvjetnoj slobodi

Ali iskupljenja na Zemlji nema bez zaloga djelovanja u prilog vrijednostima – na putu prema bezuvjetnoj slobodi. Konkretno, odgovornost se ne može izbjeći nekim opravdavanjem slučajnostima. Postvareno – bezdušni, mentalno poljuljani …, odmetnički – slučajnim se orgijanjima, mazohistički i sadistički očituju kao uzrok. Dakle, duša je odgovorna kao imunitet tijela, u kojem obitava, dok diše – živi i Životu se divi.

Ne oslanjati se previše na „duhovne posrednike“, dok se u svijetu zatvaraju crkve, posebno na blagdan – Uskrs …, gdje bi se trebale isticati vrijednosti …, da čovjek svaki dan kao novi treba biti bolji …, da čuva temeljne vrijednosti, da evoluira i prosvjetljuje se. Relativiziranje vrijednosti je samotrovanje i nije u prilog Životu …

Uz napomenu da se Iskonski Život kao konstanta ne može poljuljati… Dakle, imunitet tijela je duša, dok čovjek djeluje i živi u ime Života. Suprotno, pad tjelesnog imuniteta je odraz odmetnika koji tendencijom širi epidemije i pandemije. I Hrvati su žrtve virusa, jer su se odvikli od rada…, i odali porocima. U stvaranju kaljuža ističu se cirkusanti, kao produžene ruke: pjevači, nogometaši, košarkaši …, kojekakve predstave, izložbe… Ozakonjeno je poigravanje čašću i dostojanstvom radnika u zajednici ljudske vrste, u kojoj se urušava kolektivni imunitet, adekvatno urušavanju kolektivne svijesti. Dakle, uzrok su odmetništva – cirkusanti, a posljedica razvrat, prostitucija i mafija po gradovima i selima. U evoluciji života – oživljeni virus je uzrok neusklađenosti čovjeka s pravilima Života …, potom slijedi bezdušnosti, što adekvatno čovjeka opominje i preko tjelesnog zdravlja. Lažac – odmetnik nije slučajnost, dok se maskiran poigrava i Hrvate navikava da im odgovara privid. Posljedica svega je virus, koji urušenim vrijednostima slabi obrambeni imunitet.

Hrvati se okrenuli protiv života

Samotrovanje je posljedica aktiviranog virusa, koji ravna, po želji čovjeka, kao mač – kazna Božja. Dakle, uzrok i posljedica je u odmetništvu, po čemu se očituje bezdušnost i zato opominje čovjeka kao pripadnika ljudske vrste… I Hrvati su se, očigledno – odmetnički okrenuli protiv Života, pa nema samokritike niti kriterija…, što se potiče i zakonima, npr. legaliziranim abortiranjem krajnje se očituje bezdušnost…, sami protiv sebe. Dakle, konkretno čovjek je žrtva privida jer egoistički odbacuje vrijednosti. U orkestru ljudske vrste, svećenstvo, kao „duševni zastupnici“ zaneseni disharmonijom, žrtva su uzroka, pa nesvjesno potiču viruse kao mač Božji, što potvrđuju crkve bez vjernika. A nakon urušavanja, proizvoljno konstatiraju i tješe se slučajnostima …, umjesto da se u ime Života služe Biblijom, koja dopunja, opominje i potiče na reforme. Sve je svedeno na monotone obrede, kojima se uglavnom podržavaju pojedinci na razini gole egzistencije, koristi. Čime se zaustavlja osvješćavanje, u zemaljskim uvjetima i međuljuskim odnosima s prirođenom slobodom …, prema bezuvjetnoj slobodi – na putu k Izvoru Života … Ne shvaća se da je virus mač Božji.

Tako poticani – narodi se odmeću kao Božja stvorenja podložna zakonima materije, postaju žrtve lašca. Zato je obraćeništvo, reforma u ime Života rješenje …, kojim za svaki otrov postoji protuotrov …, mač kao čuvar vrijednosti.

Od početka …, iz metafizičkog, čovjeka se potiče i upozorava na samokritičnost po načelima Života, što briše slučajnost kao zamku prema bezuvjetnoj slobodi…, ukazuje se na posljedice odmetništva, koje urušavaju moći apstrahiranja i intuicije …, moći koje čovjeka upozoravaju. Posebno su odgovorni narodu vlastodršci po dužnostima …, koji manipuliraju slučajnostima i uzrokuju kaljuže, u kojima završavaju postvarene žrtve virusa. Zemaljski uvjeti i međuljudski odnosi potiču talentirane na samokritičnost i odgovornost, ako nisu angažirani u ime Života.

Kronološki, duša – čovjek se pokazuje djelima u zemaljskim uvjetima i međuljudskim odnosima. Suočava se s očiglednim – koje potiče opomenama, gdje nema slučajnosti… Svaka jedinka je u centru pažnje u istom Kraljevstvu Stvoritelja, zaštićena načelima. Bez posredništva do Boga, mogu u ime Života neformalnom konverzacijom savršeno komunicirati i meditirati u fizičkom kozmosu, i u onostranom – metafizičkom. Dušom – imunitetom …, može se zaštititi od trovača – odmetnika, koji ograničavanjem i kontroliranjem slobode zaustavljaju disanje. Kojima je krajnji cilj mentalno kontroliranje …, sadističko iživljavanje i urušavanje imuniteta tijela. Dakle, egoizam mazohistički izaziva viruse i vatru koja u ime Života opominje, dok se s mjerom pali i gasi, da se vide zamke, koje izazivaju viruse, i aktiviraju mač u ime Života, s razlogom, a ne slučajnostima – kojima se pravda nered u zemaljskim uvjetima i međuljudskim odnosima. U orkestru, zaneseni slučajnostima „znanstvenici“ asistiraju vlastodršcima na Zemlji, često protiv Života. Postvareni, dok traje, sofistički se kriju kao odmetnici …, kojima je argument slučajnost, pravdanje, po cijenu duševnosti koja je imunitet tijela.

Zadar, 22. kolovoza. 2020. godine T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code