VINKOVAČKE JESENI IZ DANA U DAN

VINKOVAČKE JESENI IZ DANA U DAN

13. rujna, 2015.

Vinkovačke jeseni
Nakon gospodarskog sajma u prijepodnevnim, u večernjim satima u petak 11.rujna otvorene su i Folklorne večeri. Svečanost je započela dočekom fijakera u kojima su se između ostalog našli i gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Njih su ove godine dočekali članovi KUD-a Grančica iz Đeletovaca, kojima je ovo pedeseti nastup na Vinkovačkim jesenima. Naime, KUD iz Đeletovaca bio je jedan od utemeljitelja manifestacije, a od 1966. do sada nisu propustili niti jedan nastup na Vinkovačkim jesenima. Domaćini, odnosno Đeletovčani, visoke uzvanike proveli su kroz Slavonski sokak u kojem su uz pomoć KUD-a Slavko Janković iz Šiškovaca, te posjetitelja „Sokaka“, otplesali Slavonsko kolo, nakon čega je uslijedio program u glavnom šatoru.
Nakon što se okupljenima obratio gradonačelnik Mladen Karlić, Folklorne večeri prigodnim riječima otvorio je župan Božo Galić.
Za vrijeme koncrta Jelene Rozge okupilo oko deset tisuća ljudi.
Ni drugi dan u subotu 12. rujna nije bio ništa manje zanimljiv, čak štoviše… Subota je još više bila posvećena mladoj publici. Već u 15 sati u dvorištu Tehnološkog parka započeo je GRAFFITI JAM u kojem je Udruga HIP-HOP Vinkovci ugostiti grafitere iz cijele Hrvatske, pa i šire.
U 17:30 sati u glavnom šatoru održan je prvi dio Međužupanijske smotre folklora dječjih skupina, koja su označili početak Dječjih vinkovačkih jeseni.
Nakon smotre dječjih skupina nastavlja se program Urbanih jeseni. Naime, na pozornicu je izašla grupa Elemental, a u sklopu manifestacije HIP-HOP na Orionu. Drugi dan program u šatoru zatvorilo je jubilarno deseto izdanje Techno party-ja Vinkovačke jeseni. Nakon Elementala nastupio je DJ Valentino Kanzyani, a nakon njega u svojevrsnom afterpartyju zasvirali su DJ Alen & Adama, te Onio.
Zanimljivo je bilo i na maloj pozornici na Slavonskom sokaku. Dok su na Trgu 7 oko 15 sati nastupale dječje folklorne skupine, u 17:00 okupljene na Sokaku zabavljao je Tamburaški orkestar sa solistima i ženska pjevačka skupina KUD-a Šumari, a oko 18:30 sati održan je još jedan event u sklopu HIP-HOP-a na Orionu. Radi se o već tradicionalnom natjecanju u breakdanceu, koji je i ove godine biti međunarodnog karaktera.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code