KOD MILČECA GEMIŠT VIŠE NIJE 8 KUNA

KOD MILČECA GEMIŠT VIŠE NIJE 8 KUNA

24. studenoga, 2014.

y377468524420031

Legendarni zagrebački novinar i književnik pokojni Zvonimir Milčec držao je lokal “K&K” u Jurišićevoj ulici. Jedan od zaštitnih znakova njegova lokala bila je popularna cijena gemišta, pa se u strogom zagrebačkom centru, ako ne računamo kafiće na Dolcu, samo kod Milčeca mogao popiti gemišt za 8 kuna. Gemišt se posluživao u tradicionalnom obliku.
Nakon Milčecove smrti cijena gemišta u njegovom lokalu je znatno skočila. Sad vam ako zatražite gemišt ponude bočicu vina i bočicu mineralne.  
Osim “K&K” u Jurišićevoj na Milčeca će ubuduće podsjećati i park na Trešnjevci nazvan po njemu. U subotu 22. studenoga zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, u društvu s obitelji Milčec, otvorila je uređeni park i otkrila ploču s novim nazivom – Park Zvonimira Milčeca.
Park na Trešnjevačkom trgu, kako se prostor parka i okolnih površina nazivao do sada, zajednički su uredili Grad Zagreb i Radio Sljeme, u sklopu projekta Svi na zeleno Radio Sljemena i udruge Zelene stope.
Kako se čulo, uređenje parka je obuhvatilo obnovu i proširenje dječjeg igrališta te postavljanje novih dječjih sprava za igru, a postavljena su i nova tijela javne rasvjete, ograda oko cijelog parka i nove klupe.
Park Zvonimira Milčeca izgrađen je na incijativu Radio Sljemena. Mi ispred portala Tjedno dajemo prijedlog obitelji pokojnog novinarskog velikana da u znak sjećanja na Milčeca u njegovom lokalu cijena gemišta bude kao dok je bio živ. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code