DJ-i ŽEDNOG UHA NAJAVLJUJU FILMSKI FESTIVAL U MOTOVUNU

DJ-i ŽEDNOG UHA NAJAVLJUJU FILMSKI FESTIVAL U MOTOVUNU

6. srpnja, 2013.

MR . DIRTY HAIRY 

U rock klubu Ribnjak 11. srpnja nastupit će DJ-evi: Mr Dirty Hairy (Uk) i Borovich   inače urednici dijela programa Žednog uha tijekom godine kao i DJ  Labosh i glazbeno predstaviti što očekuje  posjetioce 16. MFF-a u klubu Žedno uho.

Kako bi vjerodostojno dočarali atmosferu koja nas očekuje u klubu Žedno uhu na Motovun film festivalu, glazbu na drugom promotivnom partyu birat će strastveni kolekcionari  gramofonskih ploča, urednici programa istoimenog kluba tijekom godine: MR DIRTY HAIRY i BOROVICH  kao i DJ LABOSH – glazbenik, eksperimentalist i novinar . Specijalno za ovu priliku tri žednouha DJ-a  iz svojih bogatih kolekcija gramofonskih ploča pripremit će isključivo RnR/funk/soul/RnB/afro beat  selekciju glazbe kroz povijest što garantira bujicu rijetke kvalitetne zaboravljene glazbe, kao i originalnih verzija hitova koje danas slušamo. 

Mr Dirty Hairy ili Matt Davies dolazi iz Brightona, a svoj život  i strast posvetio je istraživanju glazbe i kolekcioniranju rijetkih  gramofonskih ploča iz cijeloga svijeta  kao i produciranju hip hop glazbe izvođačima poput Krankšvestera, Kandžije, General Woo-a.  Pored strasti  prema glazbi Hairy je jedan od najvještijih ljudi za gramofonima sa ovih prostora. Uz pomoć scratcha, najfinije glazbene selekcije rijetke gla  11.srpnja u rock klubu Ribnjak nastupit će DJ-evi: Mr Dirty Hairy (Uk) i Borovich   inače urednici dijela programa Žednog uha tijekom godine kao i DJ  Labosh i glazbeno predstaviti što očekuje  posjetioce 16. MFF-a u klubu Žedno uho.

DJ Labosha zanimaju prije svega zanimaju hibridni muzički izričaji, negdje izmedu popularne disko-kulture i eksperimenta na gramofonima. Ponekad su to svima znani hitovi, ponekad zaroni duboko u esenciju nekog od zanimljivih mu žanrova, a često se zaputi i neutabanim stazama autorskih mikro struktura, koristeći se šumom i krckanjem gramofonskih ploča kao ritamskom bazom. U Hrvatskoj je posljednjih dvanaest godina nastupao u sklopu svih renomiranih klubskih programa. Za ovu priliku svoj karakteristočan pristup glazbi Labosh će fokusirati na RnR senzibilitet glazbe uopće.

DJ Borovich jedan je od urednika glazbenog programa Žednog uha, a u slobodno vrijeme ‘prekopava’ second hand dućane gramofonskih ploča u potrazi za kvalitetnom  zaboravljenom rijetkom glazbom kroz povijest, sakupljajući također po njegovom senzibilitetu izabrane  ‘evergreen’ brojeve bez obzira da li se radilo o Chicago house glazbi, prog RnR-u, funku ili možda modern jazzu. Po Borovichu glazba je umjetnost i dijeli se na kvalitetnu i onu nekvalitetnu. Sredine i kompromisa nema kada je kvaliteta u pitanju. Njegov cilj je prezentacija kvalitetne glazbene strane ljubiteljima bez ograničenja u žanru. Glavne karakteristike Borovichevih DJ setova su: nepredvidivost, strast i romantika.

Ideju udruživanja dva bitna alternativna glazbeno/filmska brenda omogućila je telekomunikacijska kompanija ISKON. Na taj način Iskon prezentira svoju viziju usmjerenu na mlade kreativne ljude, ljubitelje umjetnosti, ukazavši da svjesno prate već ustaljene svjetske trendove tržišta gdje velike kompanije sve više nalaze potencijal u umjetnosti čime direktno obogaćuju društvo potičući  stvaralaštvo .

Dakle, 11. srpnja na terasi Rock kluba Ribnjak (bivši klub Purgeraj ) s početkom u 21h. Ulaz na party je SLOBODAN!

Linkovi:

https://soundcloud.com/mr-dirty-hairy

http://www.motovunfilmfestival.com/

http://zednouho.tumblr.com/

https://www.facebook.com/zedno.uho?fref=ts

http://www.iskon.hr/ T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code