FESTIVAL MALVAZIJE U BRTONIGLI

FESTIVAL MALVAZIJE U BRTONIGLI

22. lipnja, 2016.

 

Malvazija, vino zlatno žute boje, poznato je još iz doba srednjega vijeka u raznim državama i gradovima diljem Europe.

Ujedno, malvazija je obilježila i povijest Brtonigle. No, brtoniška vina imaju svoju specifičnost, budući da je Brtonigla jedina općina u Istri koja na svom području ima 4 vrste tla, koje daju posebnu karakternu crtu vinu.

Specifičnost svoje vinske ponude, uz bogati zabavni program već desetljećima slavi, u sklopu Festivala Istarske Malvazije, koji ove godine obilježava 32. rođendan.

Festival započinje u petak 24.lipnja, u popodnevnim satima, uz stručna predavanja usko vezana uz vinarstvo i ostale grane poljoprivrede, te se nastavlja u subotu, 25. lipnja, uz utrku „Istralandia Run & Slide“ na kojoj će oko 300-tinjak natjecatelja preći stazu dužine 5km oko obližnjeg vodenog parka Istralandia, te se za kraj spustiti niz tobogan.

U 18 sati Brtonigla će se pretvoriti u bogati prodajno izložbeni prostor uz ponudu lokalnih autohtonih proizvoda, uključujući neizostavne malvazije lokalnih proizvođača.

Istovremeno, krenuti će zabavni dio programa uz Bullea Folk, koji će uz odlične zvukove i poznate hitove brinuti o dobroj atmosferi.

Sat vremena kasnije izložba pod imenom „A souvenir“ Katarine Sadovski, održati će se u sklopu mjeseca fotografije u galeriji Aleksandar Rukavina u Brtonigli, čiji kurator je Slađanko Dragojević. Već u 19 i 30 počinje izuzetno zanimljiv dio programa. Riječ je o utrci sa bačvama u kojoj će sudjelovati ekipe iz tri lokalne vinarije (Veralda, Ravalico i Cattunar)

Nedugo nakon utrke i proglašenja pobjednika, oko 21 sat, započinje prava zabava uz jedinstvene Gustafe, koji će prisutne rasplesati i raspjevati do kasno u noć.

Osim bogatog programa, posjetitelje očekuje prava poslastica u ugostiteljskim objektima Gourmet partnera festivala s područja Brtonigle (San Rocco, Primizia, Vinerino, Silvano, Luciana i Astarea), koji su pripremili prigodna jela koja se sljubljuju s malvazijama sa četri zemlje. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code