VELIKA OČEKIVANJA OD “GENERALA”

VELIKA OČEKIVANJA OD “GENERALA”

13. srpnja, 2019.

Na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije filmskih ekipa pred brojnom publikom predstavila se ekipa dugo očekivanog filma General. Antun Vrdoljak, redatelj filma, dobitnik Zlatnih arena, rekao je da je navikao da njegove filmove prate ili afere ili se pokaže da je film jako dobar. No, istaknuo je da će o tome publika odlučiti.

Vrdoljak je u Puli kao gost Festivala boravio često te ga na njega asociraju veselje, neprospavane noći i nezaboravna druženja.

Goran Višnjić izjavio je da je uloga generala Ante Gotovine bila vrlo kompleksna te nosi veliku odgovornost no dodao je da je sve sjelo na svoje mjesto u trenutku kad je počelo snimanje. 

Ispričao je kako je ideja za film došla još dok je Gotovina bio u Haagu te su se jednom na kratko susreli i razgovarali. Mladog Gotovinu u filmu igra njegov sin koji se, smatra Višnjić, odlično snašao u ulozi.

Goran Navojec pripremajući se za film pročitao je scenarij i razgovarao s redateljem a s obzirom na to da se radi o ratnim zbivanjima, mentor mu je bio Bruno Zorica s kojim je mnogo razgovarao. U šali je dodao da on, za razliku od Borka Perića, ulogu nije dobio preko veze. „Njega svi zovu jer je rodom iz Pule pa se nadaju da će i film zbog njega doći u Pulu“, izjavio je Navojec. Perić je priznao da se ovom festivalu posebno veseli, posebno kad u Puli gostuje s filmom.

U filmu igra i Njemica Jasmine Lord za koju je rad na njegovom snimanju bio magično iskustvo. Rekla je da je sve bilo mirno, spokojno te da su svi prema njoj bili jako ljubazni, unatoč tome što nije razumjela hrvatski.

Nataša Janjić ispričala je da je ovo drugi film na kojem je radila s Vrdoljakom te da joj je obećao i rad na trećem. Izjavila je kako Vrdoljak obožava glumce i zna raditi s njima jer je i sam glumac te je s njime zadovoljstvo raditi.

Kratku ulogu na filmu ima i Rene Bitorajac koji je rekao da mu je bilo izazovno raditi na filmu jer je govorio francuski. Naime, igra zapovjednika Legije stranaca. Dodao je da svi oni puno očekuju od filma te da će ga u Areni prvi put pogledati. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO-MARXISTA
    #1 FRANO-MARXISTA 14 srpnja, 2019, 02:56

    VOLIO BIH PROČITATI NEŠTO VIŠE O SADRŽAJU FILMA ,KAKO SU ,ODNOSNO, KAKO JE VRDOLJAK USLIKAO GOTOVINU, KAO NACIONANOG BORCA ILI ČOVU KOJI IZ PROFESIJE UBIJA LJDE ZA NOVAC.ALI POŠTO JE VRDOLJAK OTAC TOGA FILMA SUMNJAM, DA SU GOTOVINU STAVILI U TAKVU POZICIJU ,KOJA BI PRISTAJALA NJEMU I NJEGOVOJ ŽIVOTNOJ ULOZI I PROFESIJI UBOJICE LJUDI ZA NOVAC.JER ČITAV RAT JE VJERSKOG KARAKTERA ,A KADA JE U PITANJU VJERA ,ONDA ,REČE VELIKI FIOZOF HEGEL,SVIJET ,ODNOSNO RAZUM NIJE U FUNKCIJI ,ON SPAVA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code