“VATROGASCI” OBRADILI BORU ČORBU

“VATROGASCI” OBRADILI BORU ČORBU

3. listopada, 2018.

Klub Metropolis sprema ludu vatrogasnu zabavu sa najzabavnijim bandom na ovim prostorima. U goste novozagrebačkom klubu nakon rasprodanih koncerata i turneja širom Lijepe Naše, dolaze urnebesni Vatrogasci, koji publici ispod vatrene peke donose čak dva nova singla. Prvi novi singl zove se krava, a drugi je obrada Bore Čorbe “Volim žene”.

S tradicijom još od davne 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu,  oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom. Poznati su po  sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka , ali i  pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je vjerovali ili ne u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska.

Prva “vatrogasna” melodija snimljena je krajem 1991. godine pod nazivom “Vatrogasac Mirko”. Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak), kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati, pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg sastava Jasne Zlokić. “Vatrogasac Mirko” je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicimai po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su “Ritam iza denser”, “Više-manje, manje-više” i “Ženićute”. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća “Euroton” ponudila se za izdavača, te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom “Vatrogasna zabava vol.1”, koja je pokrenula dugogodišnju vatrogasnu karijeru.

Vatrogasci se dotiču stvari koje postoje u životu, koje su istinite, no o njima nitko ne pjeva. Nikad nisu bili na radiju ili televiziji, a jedini tko ih je prokužio bio je Željko Malnar, pokojni predsjednik Republike Peščenice. Zanimljivo publika je pronašla njih, kroz dance folk ritam Ritam iza denser koji je spontano nastao kao zafrkancija na tadašnji dance hit koji su još zamotali u folk ruho. A mnogi poznati pjevači bili su zamotani u „vatrogasno“ ruho! Obrađivali su Thompsona, Severinu,Gibonnija, neki su se ljutili a neki su čak pristajali biti u spotovima.

Showmani sa stažom od preko 25 godina na sceni, poznati po svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu brzo su pronašli brojnu publiku.  Prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, a u Metropolis dolaze nakon odličnih turneja po Lijepo Našoj! I to ne praznih ruku nego sa čak dva nova hita koja će vas izuti iz cipela. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code