“ITD BAND” NA DANIMA GROŽĐA U BUJU

“ITD BAND” NA DANIMA GROŽĐA U BUJU

18. rujna, 2017.

 

U nedjelju 17. rujna završila je tradicionalna manifestacija Dani Grožđa, koja je ove godine proslavila svoje 112. izdanje.

Organizatori manifestacije priredili su izuzetno bogati program, koji se u tri dana manifestacije, svakoga dana protezao od ranih jutarnjih, do kasnih noćnih sati.

Nažalost, dio veselja pokvarila je kiša, koja se u više navrata pojavljivala tijekom manifestacije i onemogućavala realizaciju dijela programa, te ujedno tjerala posjetitelje. No, ipak mnogo toga zanimljivog, uspjelo se održati.

Da ne strahuje od kiše, pokazala je limena glazba Zajednice Talijana Buja, koja je uljepšala „vinsku šetnju gradom“, tako što je obišla sedam vinskih podruma i vodila posjetitelje manifestacije kroz ulice starogradske jezgre, te u nedelju predvodila mimohod alegorijskih kola.

Kiša nije zasmetala ni Davoru Gobcu, frontmenu Psihomodo Popa koji je priredio pravi glazbeni spektal. Kao predgrupu je imao ITD band, dok su na Trgu slobode, grupe Proleteri i Bukaleta brinuli za zabavu.

Osim navedenih, u nedjelju posjetitelje su zabavljali Griff & Zucchero Celabration Band  i Jura Stublić & Film.

Uz program koji se odvijao na otvorenom, zanimljivi dijelovi programa održavali su se i u zatvorenim prostorija kao npr. Istria Folk Fest, koji je privukao veliki broj učesnika iz raznih zemalja (Poljske, Češke, Sovačke, Litve i Estonije).

Novina ovogošnjeg izdanja, bilo je 1.Međunarodno natjecanje u pripremi kolača od grožđa, u kojemu su sudjelovale razne domaćice i ugostitelji, a cijeli događaj je potpomognut od strane Podravke.

 Nakon degustacije i ocjenjivanja jela od strane komisije, nagrađene su slijedeće domaćice i ugostitelji:

Kategorija „Domaćice“ – glavni poredak:

1. Zoe Križovnik – parfe od grožđa

2. Jolanda Štemberga – patišpanja od grožđa i čokolade

3. Dorotea Katić – muffin od grožđa

 Kategorija „Domaćice“ – posebna priznanja:

1. Bernobić Doriana – bucolaj od grožđa

2. Palmira Vižintin – fritule od čokolade i grožđa

3. Regina Gardoš – pečeni kolač od grožđa.

 Kategorija Profesionalci (ugostitelji):

1. Oštarija/pizzeria Rondo – torta od jogurta i grožđa

2. Restoran Sergio – torta s grožđem.

 Svi kolači su dati u prodaju, a prikupljeni prihod biti će doniran Centru za Inkluziju i podršku zajednici Buje. Za navedeni centar prikupljala su se i sredstva prilikom prodaje velike krostate od grožđa. Ukupno je skupljeno 5.050 kn.

 Nakon Bakovog dvora, uslijedila je tradicionalna Tombola, koja je kao i svake godine okupila veliki broj posjetitelja, koji su htjeli iskušati sreću i osvojiti bogate novčane nagrade. Ove godine ukupni nagradni fond iznosio je 28.000 kn. Glavnu nagradu, tj. Tombolu u vrijednosti 20.000 kn osvojila je Ingrid Stanko Buršić iz Umaga, dok je Činkvinu od 5.000 kn dobio Davide Savro. Kvaternu od 2.000 kn osvojili su Nadin Šker, Lucia Pernić, Dino Brala i Franko Turina, dok je utješnu nagradu, Tombolin, u vrijednosti od 1.000 kn osvojila Irene Antonini.

 Odmah po završetku manifestacije najavljeni su 113. Dani grožđa, koji će se održati  od 14. do 16. rujna 2018. i koji će donijeti mnoga iznenađenja među kojima i pokušaj obaranja jednog Guinnessovog rekorda. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code