VAJTA U AMERICI NE VOZI KAMIONE

VAJTA U AMERICI NE VOZI KAMIONE

7. kolovoza, 2021.

 

Mnogi ljudi s ovih područja u SAD-u rade kao vozači kamiona, a među njima nije kako smo pogrešno napisali i nekada jako popularni pjevač Seid Memić Vajta. Rođeni Travničanin i kako je naglašavao navijač Dinama.

Vajta je početkom rata preselio je u Hamburg gdje je oženio suprugu Vojku. Inače uživa BH mirovinu, redovito je  uplaćivao socijalno i mirovinsko 40 godina i kako su pisali neki mediji mirovina mu iznosi 326 maraka, a živi u Puli i priprema se za povratak na pozornicu.

Bio je pjevač “Teške industrije”, a najveće uspjehe u karijeri Vajta je postigao s skladateljem Rankom Bobanom. Bio je sjajan zabavljač, pa je tako u dječijem serijalu emisija „Nedjeljni zabavnik“ koja je nagrađena glumio, pjevao, svirao, igrao i pravio šhow. Glumio je i u filmu  „Nečista krv“.

S pjesmom „Lejla“ 1981. predstavljao je na Evroviziji u Dablinu bivšu Jugoslaviju i osvoio 15. mjesto. Pobjedio je na Splitskom festivalu sa „Mornarevom pjesmom“. Okitio se hitovima „Kad bulbuli pjevaju“, „Ne može to tako“, „Fotomodel“, „Život je maskenbal“, „Azra“, „Pičim, pičim, pičiću“, „Kolka je Jahorina planina“… T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code