RAST KUNE U ODNOSU NA EURO

RAST KUNE U ODNOSU NA EURO

2. svibnja, 2012.

novac 

Tijekom posljednja dva dana tečaj EUR/USD se na međunarodnim deviznim tržištima kretao u rasponu od 1,321 do 1,328 dolara za euro, bez jasnog smjera trgovanja. Na euro je negativno utjecala povećana averzija prema riziku i rast potražnje za sigurnijim ulaganjima, dok je s druge strane blagi pozitivan poticaj došao od objave španjolskog BDP-a koja je pokazala manji pad u prvom tromjesečju odočekivanog.

Jučer je potporu američkom dolaru dala objava ISM indikatora prerađivačkog sektora koja je nadmašila očekivanja tržišta, no američki je dolar krajem dana ipak zabilježio blagu korekciju. Trgovanje je zatvoreno na razini od 1,324 dolara za euro.

Domaće devizno tržište je predblagdansko trgovanje obilježilo daljnjim padom tečaja EUR/HRK. Potražnja za devizama od strane korporativnog sektora je bila slaba te je stoga ponuda deviza na međubankarskom tržištu odigrala ključnu ulogu. Posljedično, tečaj EUR/HRK je dan zatvorio na 7,500 kuna za euro. Srednji tečaj EUR/HRK na tečajnici HNB-a za danas iznosi 7,515130 kuna za euro.T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code