STARI GRAD NOMINIRAN ZA NAJBOLJU EUROPSKU DESTINACIJU

STARI GRAD NOMINIRAN ZA NAJBOLJU EUROPSKU DESTINACIJU

27. prosinca, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Stari Grad na sunčanom otoku Hvaru nominiran za najbolju europsku destinaciju 2017 godine – European Best Destination 2017!

U sklopu organizacije European Best Destinations, Stari Grad će predstavljati Hrvatsku na turističkoj karti Europe za sljedeću godinu u društvu još 19 europskih gradova koji se bore za istu titulu.

Dosadašnji pobjednici uključuju francuski Bordeaux za 2015. godinu, te naš Zadar koji je titulu ponio za 2016. godinu.

Izbor za najbolju destinaciju održati će se od 20. siječnja do 10. veljače 2017. Kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj Europi, Stari Grad je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, a posebno mediteranski prostor. U proteklih 2400 godina od svojeg osnutka, Stari Grad razvio je jedinstvenost – od povijesnog nasljeđa svjetske važnosti do prirodnih ljepota svojeg mora i svojih polja. Upravo ta jedinstvenost je sada prepoznata i na europskoj razini.

Ljepotu Starog Grada čine njegova mediteranska priroda, čisto more, opušteni otočki život, karakteristične popločane uske uličice i crkve koje odolijevaju stoljećima.

European Best Destinations europska je udruga s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te na europskoj i svjetskoj razini promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija. Njihov portal posjetilo je više od od 2,5 milijuna posjetitelja uz tisuće pratitelja na raznim društvenim mrežama. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<