URUČENA PLAKETA BRANKU UVODIĆU

URUČENA PLAKETA BRANKU UVODIĆU

22. ožujka, 2023.

 

 

U dvorani Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, u utorak je svečano uručeno priznanje hrvatskih branitelja – Branku Uvodiću, poznatom televizijskom voditelju, spikeru i uredniku, koji je odnedavno u mirovini.

Riječ je o bivšem djelatniku HRT-a, koji je godinama uređivao i vodio  važne i omiljene emisije, poput „Lijepom našom“, ali i niz drugih domoljubnih projekata, koji su ostavili duboki trag među brojnom hrvatskom publikom, kako u Domovini, tako i u inozemstvu.

„Za sve što je radio i uradio na domoljubnom planu i putem ovog već tradicionalnog  priznanja, „Velike zlatne plakete – Da se ne zaboravi“, koju mu je dodijelila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, jednostavno smo mu željeli reći – „hvala““ – kazao je uz ostalo Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je ovo priznanje uručio zajedno s dramskom umjetnicom Anjom Šovagović Despot.

O važnosti dodjele priznanja, kao i o životu i radu Branka Uvodića,  govorili su i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, umirovljeni general zbora i bivši načelnik Glavnog stožera OS RH Josip Lucić, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, (Uvodić je i počasni građanin ovoga grada, op.a.), predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Zagreba Ivica Matošević, Mario Filipi, 100 postotni hrvatski ratni vojni invalid i drugi.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Mirko Švenda Žiga i Walter Neno Neugebauer, s nekoliko domoljubnih pjesama.

Čestitke za ovaj skup, odnosno slavljeniku još su poslali i predsjednik Vlade RH, ministrica kulture i medija i gradonačelnik Grada Zagreba.

Svečana dodjela priznanja okupila je i hrvatske generale, poput Ivana Tolja i Ljube Ćesića Rojsa.

Milan Pišković T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code