U VRIJEME JUGOVINE SU ŠUTJELI, A SADA ANTIFAŠISTI ZNAJU SVE O BLEIBURGU

U VRIJEME JUGOVINE SU ŠUTJELI, A SADA ANTIFAŠISTI ZNAJU SVE O BLEIBURGU

15. ožujka, 2019.

 

 

Zamislite, što bi se dogodilo, da su hrvatski branitelji nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata bez suda i suđenja, kao partizani, iz osvete, za sva zla, od Vukovara, Voćina, Saborskog,  Škabrnje, Pakraca, Knina do Dubrovnika, kako oni kažu, smaknuli,  i civile koji su recimo sve do 1996. bili u društvu srbijanskih i inih četnika?

Napisao: Mladen Pavković

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, dakle Titovi partizani koji su se borili za Jugoslaviju, uputili su sramno otvoreno pismo  predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću.

Na sličan način nešto ranije napali su i predsjednicu Republike Kolindu Grabar – Kitarović.

Bivšim partizanima, (kojih svakim danom ima sve više, kao mladog graha!), a koji su nekada pjevali „nosim kapu sa tri roga i borim se protiv Boga“, zasmetala je izjava predsjednika Sabora u svezi najnovijih događanja oko Bleiburga.

Oni tvrde da je Jandrokovićeva izjava „skandalozna“, odnosno da nije istina da je Jugoslavenska narodna armija na Bleiburškom polju u svibnju 1945. ubijala žene, djecu i nedužne Hrvatske vojnike, da ne zna gotovo ništa o II. svjetskom ratu u Europi, da namjerno prešućuje da se tamo nisu dešavala  baš nikakva ubojstva. Zatim navode da je JNA „SMAKNULA određeni broj ustaša, četnika, kao i CIVILA, koji su (čujte sad ovo!) ustašama služili tijekom cijelog II. svjetskog rata.“

Potom ističu da je to „bila ODMAZDA za sve one zločine počinjene od travnja 1941. do svibnja 1945. godine u Jasenovcu, Jadovnom, glinskoj Crkvi, Logoru Danica, Vukovaru, po selima Korduna, Banije, Like, Slavonije, BiH“ te da su „ODMAZDU provodile i sve oružane snage Europskih država nakon II. svjetskog rata“, ali da „samo vlast HDZ komentira i nariče nad poraženim nacističkim snagama kojima pripadaju i ustaše“, itd. i tako redom.

Dakle, jadni „antifašisti“ nastavljaju tamo gdje su 1989. godine stali.

Lažu i mažu, sve u šesnaest.

Kakvo suđenje, kakav sud

Međutim, sada su ipak priznali da je i nakon završetka II. svjetskog rata bilo ubijanja, tj. – odmazde, što je za te „tupane“ (svaka čast iznimkama) bilo nešto posve normalno.

Kakvo suđenje, kakav sud!

Metak u čelo, po hitnom postupku, neprijateljima komunizma, Tita i partije!

„Antifašisti“ tvrde da je  JNA „smaknula i određeni broj civila, koji su služili ustašama“.

To za njih, pobjednike, nije nikakav zločin, odnosno tko nije bio uz njih dobio je (bez suda i suđenja) što je i zaslužio – metak ili sjekiru u glavu!

Zanimljivo je da oni spominju i zločine u prvom ustaškom logoru Danica u Koprivnici. U vrijeme komunizma „povjesničari“ su tvrdili da je tamo pobijeno oko 30 tisuća ljudi, zatim dvadeset, pa tri tisuće, da bi se na kraju došlo do podatka da nema ni jedan (ni jedan pravovaljani podatak) da je itko tamo ubijen! Sve je bilo i ostalo na rekla-kazala.

Nu, zamislite, što bi se dogodilo, da su hrvatski branitelji nakon hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata bez suda i suđenja, kao partizani, iz osvete, za sva zla, od Vukovara, Voćina, Saborskog,  Škabrnje, Pakraca, Knina do Dubrovnika, kako oni kažu, smaknuli,  i civile koji su recimo sve do 1996. bili u društvu srbijanskih i inih četnika?

S druge pak strane, postavlja se pitanje, kako ti „antifašisti“  odjednom sve znaju i o Bleiburgu, a u vrijeme Tita i partije o tome nisu znali ništa?

Bleiburg, kao i svi drugi mnogobrojni zločini ovih, kako je jednom lijepo rekao njihov „komandant“ Ivo Josipović, koji nose lijepe kape partizanke, koje su poruka ljubavi i mira, godinama je bio tabu tema. O ovoj najvećoj klaonici Hrvata još se danas ne uči u školama!

Sramotno, ali je tako.

Priznaju samo Tita i partiju

Ovi čudni „antifašisti“ (svaka čast iznimkama) i dalje samo i jedino priznaju Jugoslaviju i Tita, ali ne i Domovinski rat, predvođen prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom.

Oni svih ovih godina nariču nad poraženim srbijanskim i inim četnicima u proteklom ratu, oni slave zločinačku JNA koja je ubijala i mučila Hrvate, poglavito u Vukovaru, Voćinu i Škabrnji.

Ne, nije to bila neka druga armija, to je bila ta ista JNA koja je za odmazdu i nakon II. svjetskog rata ubijala i civile!

Dok je trebalo braniti Hrvatsku, tih „junaka“ nije bilo nigdje, odnosno bili su ih puni podrumi.

Stoga, neka već jednom zašute, tim više što su davno prošle njihove dogodovštine (budalaštine brže od svjetlosti) ala: „Mirko, pazi metak! Hvala Slavko. Spasio si mi život!“  T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Lepi seljo lepo gori
  #1 Lepi seljo lepo gori 15 ožujka, 2019, 23:06

  Čovjek kad se rodi odmah poželi postati Antifašista i prije nego progleda,zašto.Zato što završi fakultet bez da je ijedne knjige pročita,dođe u posjed 5 stanova bez da je kupio lopatu,može lagati do besvijesti bez da pocrveni,može krasti koliko želi bez da i pomisli na zatvor,može ubiti koga poželi bilo susjeda da bi proširio imanje,bilo koga tko ima zgodnu ženu.Njima bog i nije potreban jer su stvorili privatan raj na zemlji.Oni su jedina vlast koja nikada nikoga nisu pobijedili i vladaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. saša leopold
  #2 saša leopold 15 ožujka, 2019, 22:26

  E moj križaru, ak si si nadjenuo takovo časno ime trebao bi nešto znati o povijesti i o hrvatima muslimanske vjeroispovijesti.
  Za ostale neupućene prve nedužne žrtve na Lojbaškom – Blaiburškom polju koje su ubijene strojničkom vatrom srbo-četničko-partizanskih formacija odmah nakon predaje opisane su u dokumentima koje sačiniše vojske SAD-a i Engleske. Nevine jer su ubijene bez suda, nasumice, pucajući u masu ljudi, koja bijaše izmješana vojnici i civili (uključujući i djecu).
  Knjiga koja je dosad dala najcjelovitiju povijest događaja tijekom svibnja 1945. je ‘Ministar i pokolji’, izdana 1986. godine. Objavljivanje knjige podiglo je veliku prašinu u Velikoj Britaniji, čije su je vlasti vrlo brzo zabranile i povukle iz prodaje, pa čak i iz knjižnica. Njezin autor, grof Nikolaj Tolstoj, optužen je za klevetu te je u sudskom procesu zatvorenim za javnost osuđen na iznimno visoku novčanu kaznu u iznosu od milijun i pol funti, a k tome je još milijun funti platio na ime sudskih troškova. Bila je to najveća ikad izrečena novčana sankcija u Britaniji.Tolstoj je, naime, u knjizi problematizirao ulogu Harolda MacMillana, opunomoćenog ministra pri glavnom stožeru savezničkih snaga, koji je kasnije za svoje zasluge promoviran u lorda Stocktona, da bi 1957. postao britanskim premijerom. Autor u knjizi upućuje na dvije ‘kobne pogreške’ Britanaca koje smatra odgovornima za događaje što su uslijedili nakon što su izručili Kozake i ostale ruske kolaboracioniste Crvenoj armiji, a kvislinge, kolaboracioniste i civile iz Jugoslavije partizanima koji su u razdoblju poslijeratnih zločina pokazali iznimnu okrutnost i osvetoljubivost prema poraženima, ostavljajući tamnu mrlju na inače svijetloj borbi protiv fašizma i nacizma.
  U narečenoj knjizi su priloženi povijesni dokumenti iz kojih je sve jasno.
  S vjerom u Krista protiv komunista.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. križar
  #3 križar 15 ožujka, 2019, 19:01

  A kaki je ono na spomeniku srp i čekić, ups, zvizda.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 15 ožujka, 2019, 11:39

  Nema antifašista!
  Svi ubijeni od Tita i njegovih četnikpartizana!
  Najpoznati antifašist je bio Hebrang.
  Nakon što je tito dao njega likvidirati nitko se više nije usudio protiv njega nešto reći i tako je tajno nastavio antifašiste ubijati!

  Jedini danas živi antifašiti su domobrani i njihovi potpmci!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 15 ožujka, 2019, 07:11

  Odličan komentar, dragog nam kolumniste Mladena Pavkovića. Tako i triba.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code