U TUZLI PAKISTANCI SILOVALI NEPALCE

U TUZLI PAKISTANCI SILOVALI NEPALCE

5. listopada, 2021.

 

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tri pakistanska državljanina, Muhammad Afzal (30), Hasan Riaz (27) i Salman Ali (30), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u sticaju počinili krivična djela prevara, protivpravno lišenje slobode i prinuda na spolni odnos u kojima su oštećeni državljani Nepala.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u drugoj polovini septembra četvorici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu obezbijediti prelazak iz Bosne i Hercegovine u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 eura, iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru.

“Tako su 27. rujna  obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šički Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protivpravno ih lišili slobode tražeći dodatne iznose novca od njih.

Nakon toga su ih zastrašivali video snimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos”, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Kako navode, Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji.

Osumnjičeni su identifikovani i lišeni slobode slobode odmah nakon prijave događaja. Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je obavio uviđaj i saslušao određeni broj svjedoka. Obavljena je kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilašva, gdje su ispitani.

IZVOR: www,radiosarajevo.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code