U SLUČAJ ĐOKOVIĆ SE UMIJEŠALA I CIA, NOSI LI TAJ POLUHRVAT BAKLJU KOJA NAJAVLJUJE VEĆE POŽARE?

U SLUČAJ ĐOKOVIĆ SE UMIJEŠALA I CIA, NOSI LI TAJ POLUHRVAT BAKLJU KOJA NAJAVLJUJE VEĆE POŽARE?

9. siječnja, 2022.

 

Srbi bi rekli pravi se Toša. Osvojio je brdo naslova i zaradio milijardu dolara  da bi doznali da je zapravo bolestan od javnosti još neotkrivene bolesti. I onda u Australiji nastaju četničke orgije, a par dana zatim i po mnogim gradovima u BiH. Ne, Đoković je samo formalno krenuo na Australian Open, njegov pravi zadatak je da poveže vascelo Srpstvo, Srpski svet u regiji i u Australiji. Nije nimalo slučajno što se u cijeli slučaj umiješala i CIA

Napisao: Dražen Stjepandić

U Melburneu i Beogradu Srbi su ustali zbog Novaka Đokovića. Ne samo da mašu zastavama, pjevaju pjesme o Kosovu, plešu kola, nego i pravoslavni popovi mu pod prozorom izvode svoju liturgiju. Javio se i patrijarh SPC-a Porfirije: „Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo bleda senka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa Nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine greje i snaži tvoje srce i dušu. Mir božji – Hristos se rodi!“ – piše na objavi na Instagramu.

Ne volim te Alija

Sarajevsko Oslobođenje je izvjestilo da su se: „Srpska nacionalistička orgijanja zabilježena su diljem Republike Srpske. Citiramo: „Počelo je obilježavanje neustavnog Dana RS-a. U Banjoj Luci održana svečana akademija, gdje su se brojni zvaničnici manjeg bh. entiteta obratili prisutnim. Govorili su predstavnici vlasti i iz susjedne Srbije.

Osim zvaničnih obilježavanja koje su organizirale vlasti iz ovog bh. entiteta u brojnim gradovima širom Bosne i Hercegovine zabilježeni su nacionalistički ispadi.

Tako je bilo u Janji, Gackom, Prijedoru… Snimak iz Priejdora objavljen je na društvenim mrežama, a vidi se kako određena skupina ljudi pjeva presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, sve sa zastavama i bakljama, te tako prolaze kroz grad. Objavljen se snimak nacionalističkog orgijanaj i iz Gackog. Veliki broj automobila prolazi kroz ovaj grad, a odjekuje pjesma Baje Malog knindže “Ne volim te Alija”.“

I Pupovac u Banja Luci

U istom danu srbijanska premijerka u Banja Luci je spomenula ZDS i Jaseniovac. U svom govoru poslala poruku kako su se bosanski Srbi 1992. samo borili za kolektivna i građanska prava nastojeći na taj način spriječiti ponavljanje zločina iz Drugog svjetskog rata, zastrašeni “povampirenim pokličem ‘Za dom spremni'” te kako bi se, da nije formirana RS, ponovio Jasenovac. Njena je teza kako je postojao plan da se “sa stankom od 50 godina nastavi genocid započet u NDH” pa je RS stvorena kako bi se to spriječilo te uspostavio mir i stabilnost.

Dodikovu proslavu uglavnom su ignorirali predstavnici međunarodne zajednice u BiH, no došao mu je ruski veleposlanik, patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije kao i cijeli niz visokih dužnosnika iz Srbije predvođenih premijerkom Anom Brnabić. U Banja Luci je bio i zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac.

Međunarodni mediji kada pišu o političkoj situaciji u BiH sve češće postavljaju pitanje je li moguć novi rat?

Osobno sam smatrao kako je novi rat nemoguć jer prije svega nema mnogo onih spremnih ponovno biti topovsko meso. Poslije svega što sam prošao u Domovinskom ratu i miru nema te vojske ni države za koju bih bio spreman žrtvovati se, propatiti, a o pogibiji da ne govorim. Međutim ratove ne započinju oni koji su kasnije na liniji ili bilo kakvim borbenim redovima.

Prvi su počeli prijetiti ratom iz Sarajava, posebice Bakir Izetbegović. Prvo je zaprijetio Hrvatima na HRT-u u razgovoru s Aleksandrom Stankovićem ako budu inzistirali na trećem entitetu. Sandžaklija Senad Hadžifejzović u svojim razgovorima na TV Face u svakoj emisiji i po nekoliko put svoje sugovornike pita hoće li biti rata? Odgovori su mahom negativni, na što on uzvraća kako je tako bilo i devedesete.

Srbi ratnohuškačku terminologiju zasada izbjegavaju i kontroliraju, ali se užurbano naoružavaju posebice u Srbiji, a početak ove godine nas je potsjetio na vrijeme mitinga koji su predhodili ratovima devedesetih. Kad se prisjetim mitinga i povežem ih s mitinzima buknulim nakon pokušaja ulaska necjepljenog Novaka Đokovića u Australiju onda pomislim kako je sve to isplanirano. Novak Đoković je u svijetu postao ljubimac antivaksera, ali nije li on nešto posve drugo? Je li on srpska baklja koja treba najaviti druge veće požare?

Australija premda demokratska zemlja je provodila izrazito stroge pandemijske mjere, gotovo kao Kina. U više navrata je uvođen policijski sat, a policija prema onima zatečenim na otvorenom bez maske primjenjivala silu kao u nekoj zemlji socijalizma. Najavljeno je da će Australian Open biti Australian Close. I onda Đoković bez obzira što je prvi tenisač svijeta i čak deveterostruki osvajač pvoga Grand Slam turnira u godini ima namjeru ući necijepljen na najmanji kontinent služeći se nekakvim mutljavina nalazima. Srbi bi rekli pravi se Toša. Osvojio je brdo naslova i zaradio milijardu dolara  da bi doznali da je zapravo bolestan od javnosti još neotkrivene bolesti. I onda u Australiji nastaju četničke orgije, a par dana zatim i po mnogim gradovima u BiH. Ne, Đoković je samo formalno krenuo na Australian Open, njegov pravi zadatak je da poveže vascelo Srpstvo, Srpski svet u regiji i u Australiji. Nije nimalo slučajno što se u cijeli slučaj umiješala i CIA.

Dio toga povezivanja vasceloga srpstva bio je i Milorad Pupovac. Baš me zanima kako bi onim svojim kuknjavim glasom u središnjem dnevniku patetično objasnio kako je za sve to kriv Jasenovac.

A Hrvati? Baš kao i krajem osamdesetih uglavnom šute, kako u Hrvatskoj, tako i u BiH, zadivljeno prikazuju srpske Božićne običaje i navijaju na Đokovića. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code